airchina.jpg

 

 

Yhdysvaltain ”arvaamattomin” presidentti Donald Trump on astumassa nuoralla tanssiin – ottaen riskin, diilintekijänä. Maailmaa odottaa yllättävä ratkaisu, herrat aivan eri kulttuureista löytävät toisensa – yllättäen. Trumpilla ja Kimillä – molemmilla on kunnianhimo saavuttaa jotain.

 

Trumppia kiihottaa rauhantekijän rooli ja Nobelin rauhanpalkinto sekä ”ähäkuttinenätys” edellisille US-presidenteille. Korean rauhansopimus olisi Trumpille komea päänahka matkalla Moskovaan tekemään se kaikkien aikojen diili.

 

Kim Jong-unin tavoite on taas kirkas Pekingin tiekartan mukaisesti [1 – yhtenäistää korealaiset takaisin asiantilaan vuoden 1945 mukaisesti, jolloin Yhdysvallat ja muinoinen Neuvostoliitto kilpajuoksivat sotilaineen Korean niemimaan kahtia – 38 leveyspirin kohdalta – kysymättä itse korealaisilta mitään.

 

Kim haluaa toteuttaa yhden valtion ja kahden järjestelmän systeemin [HK**], kunnes toinen järjestelmä ”haihtuu pois” - Vietnam yhtenäistymisen kaavalla.

 

 

Historiallisen rakettimiehen ja höppänän kädenpuristus lähenee

 

Trump on sanonut vaistoavansa yhteistoimintamahdollisuudet minuutissa. Kim taas edustaa yhteiskuntapolitiikkana reilua 60 vuotta ja kansallisena historiana noin muutamaa tuhatta vuotta – suuren Kiinan vieressä. Trumpin amerikkalaisuus on muutaman sadan vuoden ikäinen rupeama – sulatusuuneineen ja orjuuden aikoineen.

 

...

 

Suomessa mediaWest trolling manipulaation [2 periaattein kirjoittaa innokkaasti huomisesta, tavoitteista ja ”lopullisista päämääristä” - unohtaen tieten tai tietämättömyyttään juurisyyt. Nyt otetaan nuo tekijät esille – samalla, kun esitellään mediatekstit:

 

A Ilta-Sanomat - Otsikolla: ”Donald Trump ja Kim Jong-un kohtaavat ensi yönä – Käveleekö Trump suoraan Pohjois-Korean ansaan?”

---

~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005714839.html -

 

Ote: ” … 34-vuotias Kim on maailman nuorimpia valtiojohtajia. Ensi torstaina 72 täyttävä Trump kuuluu nestorisarjaan. He tulevat eri maailmoista, mutta rutiköyhän paariavaltion ja maailman ainoa supervallan johtajilla on kuitenkin myös yhteisiä piirteitä. Ne eivät välttämättä lupaa hyvää kokoukselle … ”

 

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan -

WTM-media [2 unohtaa tietenkin oleellisen tavoitteen: Pekingin tiekartta ja sen vastapainon - ydinaseiden poiston myötä Koreasta poistuvat kaikki amerikkalaiset sota- ja taisteluvoimat. Kiinan vaikuttavuutta taustalla lisää sen asema maailman suurimpana taloutena, sekä sen ollen korealaisten suurin kauppakumppani

 

...

B Iltalehti - Otsikolla: ”Näkökulma: Kimin ja Trumpin huipputapaaminen - Nobelin rauhanpalkinto vai pelkkiä kättelykuvia?” ---

~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806092201003141_ul.shtml -

 

Ote: ” … Parin vuoden päästä, kun osoittautuu, että Kim on todella pitänyt lupauksensa, Oslossa kokoontuva Nobel-komitea päättää antaa Nobelin rauhanpalkinnon Yhdysvaltojen presidentille Donald Trumpille ja Kim Jong-unille. Trump valitaan jatkokaudelle … ”

 

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan -

West trolling media unohtaa erään nykyajan kymmeniä vuosia vaikuttaneen uhkakuvan korealaisille. Eteläisessä Koreassa on vajaat 30000 amerikkalaista raskaasti aseistettua sotilasta taistelukoneineen. Media on ollut lännessä aivan hiljaa mahdollisuudesta, että US-joukkojen yhteydessä on taktisia ydinaseita. Ydinaseet ovat tässä yhtä kuuma ja hiljainen peruna kuin väitetyt de facto ydinaseet Israelilla. Amerikkalaisten vetäydyttyä Vietnamista, syntyi rauha ja yhtenäinen Vietnam

 

C Yle – Otsikolla: Donald Trump ja Kim Jong-un kohtaavat mutta mitä he toisistaan tahtovat? Katso viisi syytä huipputapaamiseen” ---

~ https://yle.fi/uutiset/3-10240306 -

 

Ote: ” … Kimin tavoitteena on ajaa Yhdysvaltain joukot pois Etelä-Koreasta. Hänen on arvioitu yrittävän lyödä kiilaa Yhdysvaltain ja Etelä-Korean väliin neuvottelemalla kummankin kanssa erikseen. Etelä-Korean ja Yhdysvaltain välit ovat viilenneet viime aikoina pitkälti siksi, että Trumpin ja presidentti Moon Jae-inin näkemykset keinoista ratkaista Pohjois-Korean tilanne ovat poikenneet toisistaan merkittävästi. Keväällä Kim päätti yhtäkkiä lämmitellä välejään Mooniin, mikä tulkittiin yritykseksi pelata Etelä-Korean sotilaallinen tuki pois Yhdysvalloilta … ”

 

Allekirjoittaneen komentti ylläolevaan -

Yle' pääsee jo lähelle Pekingin tiekarttaa!

 

 

Entä nyt?

 

Kaksi ääripään maata, valtiota ja isäntää kohtaavat. Kättely voi olla dramaattinen, tunnetaanhan ”käsivetokoukkutrumpin” osin tai tarkoituksella hallitsemattomat mielen- ja lihasten liikkeet … diilintekijä haluaa heti etuotteen, mutta Kim on koulittu tähän kädenvääntöön tai sitten hän salaa ihailee pitkää kokemusta – kuten Kauko-idässä on tapana – jää kuitenkin paljolti nähtäväksi.

 

Se on varmaa, että Pekingin tiekartta etenee – Yhdysvaltojen kanssa tai ilman. Korealaisia vetää kuitenkin veri ja veri on tunnetusti vettä sakeampaa – niin moni korealainen on elänyt erossa suvustaan ja nyt on kaikissa tilanteissa mahdollisuus tuo tilanne korjata – joko US' n kanssa tai tämäkin ilman sitä.

 

Viitteet:

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/kim-jong-un-in-opastava-pekingin.html -

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/pekingin-tiekartta-rauha-korean.html -

[2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

[* Mukaelma Desmond Bagleyn kirjasta – ”Suomalainen nuorallatanssi”

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 172389

 

DOC kim_trump_11062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 11062018

 

629_5579 – 20:09