navalnyi2.jpg

Kuva: ~ https://www.verkkouutiset.fi/kyse-on-vladimir-putinin-uskottavuudesta-aleksei-navalnyi-voidaan-karkottaa/

 

...

"Luulo ei ole tiedon väärtti - tieto on taas viisaille suotua, mutta ei ajattelemattomille tuotua --- "

On asioita, joista tulee tietää oikeasti enemmän, kun heitetään vankkoja vaatimuksia toiselle suvereenille ja itsenäiselle valtiolle - juridisesti tämä Aleksei Navalnyi’ n tapaus on Venäjän sisäinen asia. Tähän on Kreml jo napakasti puuttunut* ja ilmaissut, että on viisaampaa perehtyä omiin asioihin.

On myöskin ihmeteltävä miten avoimesti läntinen media käy epäsuoraa vaikutevaalikampanjaa venäläisen, myöhemmän ehdokkaan puolesta jo rakentamalla henkilökuvaa, luottamusta ja kykyisyyden ilmaisua ulkoa toista valtioita vastaan käyvänä informaationa! Onko tämä sitä paljon puhuttua vastakkainasettelua idän ja lännen välillä?

.

HS: Pääministeri Marin: Aleksei Navalnyi on vapautettava välittömästi

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007746143.html  –

.

Olisiko tämä myöskin sitä toisten vaaleihin sekaantumista, josta ollaan niin herkästi syytetty - väittäen juuri Venäjää sekaantujaksi?

Vai onko nyt kyseessä hienostunut luovuuden osoitus läntisestä tavasta miten vakaasti avustaen haluttua myöhempää vaaliehdokasta vieraan itsenäisen valtion - jopa johtoon syrjäyttämään laillisesti valittu presidentti?

Onko monin osin epäselvä sananvapaus, oikeusvaltioperiaate kuin paljon puhuttu demokratia kyseessä, kun läntinen media ja nyt toivottavasti ei vahinkoa tuottaen, Suomessa ja EU' ssa hyvin suosittu PM Sanna Marin menee ja vaatii |1 Venäjältä jotain sellaista, mikä ei juridisesti meille kuulu?

.

|1 Toisaalta Venäjän istuva presidentti Vladimir Putin arvostaa vahvoja itsetietoisia esiintyjiä, kunhan väkevästi esitetty kanta perustellaan huolellisesti!

.

Tosiasia on kuitenkin se, että meidän rooli Suomesta on olematon Case Navalnyi’ ssa - se on puhtaasti Venäjän oma asia - heidän oman lainsäädännön asia sellaisessa tapahtumasarjassa, josta ei niin läntinen media kuin meidän poliitikotkaan kaikkea tiedä - jo tämän vuoksi on valtioviisasta kaukonäköisyyttä paasikivimäisesti olla sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin.

 

Meillä saa olla omia mielipiteitä, ihanteita kuin jopa intohimoja viedä omissamme eteenpäin sellaisia asioita, joissa on juuri omien kohdalta korjaamisen varaa.

Vaikka Venäjällä olisi tapahtunut mitä tahansa meille hankalaa, jopa hyväksymätöntä - ei se tarkoita, että meidän pitää mennä vaatimuksin selvittelemään heidän asioitaan - saati sitten suorittaa etukäteisvaalipuffausta vaaleihin, jotka eivät meille kuulu!

.

Olisiko nyt aika perehtyä meidän omiin tämän päivän ongelmiin – kuten koulukiusaamiseen ja -väkivaltaan, kuten tapaus Helsingin Koskela**

 

..

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja

..

HUOM! Vastaanottavat sähköpostipalvelimet hyljeksivät internetlinkkejä, ja näin tämä sama kirjoitus on nähtävissä kaikkine linkkeineen täältä https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/case-navalnyi-venajan-oma-asia.html  - .

PS. Tämä sähköposti on lähetetty Ympäristöteollisuusyhdistyksen sähköpostipalvelimelta, eikä itse teksti sisältöineen ja mielipiteineen liity millään tavoin kyseisen yhdistyksen [https://www.ympäristöteollisuus.fi - ]maailmankatsomuskuvaan kuin muutoinkaan politiikkaan – kuin vain suoraan ympäristön tilaa kuvaaviin kannanottoihin.

 

|* ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007745954.html  -

|** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/iii-avoin-sahkoposti-lasten-ja-nuorten.html  –