2262 -  343952 - 1097

 

karta-ukrajina-300x205.jpg
 

Ukrainan presidentinvaalit ennen Maidan' in verimellakoita - Janukovytsch | Juschtschenko - äänijakauma

 

***

..

Päättyykö Ukrainan sota noin 5.5.2022?

 
 
48x48_20191004131740879.jpg
 27.04.2022 - 17:43

 

Venäjä tiesi alusta alkaen mitä se halusi ja mitä se puolusti - hyökkäyksellään ---
[
 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/venaja-tietaa-mita-se-nyt-tekee.html - ]

 

.

Venäjän palkinto: Mariupol vapautetaan - Azovstalin' in terästehdas antautuu ja näin 9.5.2022 Voitonpäivän juhla toteutuu osaltansa juuri Ukrainassa - historian kiihkonationalistinen muisto ukrainalaisista koostuva Waffen-SS Galitsia |1 tuhottiin vuonna 1945 ja samalla näin tämän päivän kiihkeä äärinationalistien Azov-pataljoona saa sinällään kunniallisen lopun - armahduksena, kun laskevat aseet.

.

|1 ~ https://de.wikipedia.org/wiki/14._Waffen-Grenadier-Division_der_SS_(galizische_Nr._1) - 

.

Vuonna 2014 Ukrainassa oli verinen Maidan' in aukion mellakointi, jolla kaapattiin valta ja laillisesti vaaleissa valittu presidentti Viktor Janukovyts syöstiin vallasta -

.. mitään puolueettomia selvityksiä ei ole aukion tapahtumista ilmennyt - ainakaan julkisuuteen, vain Oliver Stone' n dokumentti Maidan' ilta  -uskokoot siihen ken haluaa. Sen sijaan Odessan murhapoltto vuodelta 2014 tiedetään jopa hyvin tänään yksipuolisessa suomalaisessa mediassa ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html - .

 

 

Minskin sopimusta hierottiin Saksan ja Ranskan johdolla

Maidan' in, Odessan ja Krimin järjestelyjen jälkeen hierottiin Saksan ja Ranskan johdolla Minskin sopimus, joka ei sitten kuitenkaan koskaan astunut kaikin osin voimaan - sen Venäjän näkökulmasta tärkein kohta oli kielikysymys, joka olisi taannut 6-8 miljoonaiselle venäläismieliselle, venäjänkieliselle ja venäläisille oikeudet omaan äidinkieleen.

Ukrainan hallinto ratkaisi omalla tavallaan tuon kielikysymyksen - se asetti vain ukrainankielen maan ainoaksi viralliseksi kieleksi
* ja näin nuo miljoonat venäjänkieliset menettivät oikeuden virallisesti omaan äidinkieleen, mikä merkitsi esimerkiksi Itä-Ukrainassa 150 koulun menettäessä ainoastaan aiemmin venäjänkielisyyden ukrainan kielen noustessa ainoaksi kieleksi ja näin venäjänkieliset oppilaat menettivät äidinkielensä.
.
|* Yle-ote: " .. Neuvostoliiton alkaessa narista liitoksissaan Moldova julisti romanian koko maan viralliseksi kieleksi. Tätä Transnistria ei hyväksynyt ja alkoi sen ja Moldovan hallituksen joukkojen välinen sota, joka lopulta päättyi Venäjän armeijan väliintuloon - [rauhanturvaajina]. .. " 

-kuulostaako tutulta - Ukrainasta |2 .. - Wiki: " .. 5.12.2013 Moldovan perustuslakituomioistuin päätti, että maan virallinen kieli on itsenäisyysjulistuksen mukaisesti romania [11]. .. " - .
.

|2 Katso - Suomen kuvalehti 4/2022

.

! - Voisimme kysyä Suomessa miten ruotsinkieliset suhtautuisivat, jos heidän pienen vähemmistön oikeuksia kavennettaisiin, ja suomenkielestä tulisi ainoa maamme virallinen kieli - !

Venäjällä on laki, jolla velvoittaa Venäjän huolehtimaan myös venäläisten oikeuksia muualla maailmassa ja Ukrainassa oli ja on suuri venäläisvähemmistö - kielenä, ymmärtäjinä kuin kansallisuudeltaan - jäänteenä jo aiemmalta Neuvostoliiton ajalta, jolloin Ukraina oli Ukrainan sosialistinen neuvostotasavalta.

Minskin sopimus ei koskaan astunut voimaan, toisaalta Donpass' in alueen viranomaiset eivät halunneet kiovalaisia rajavartioita Venäjän vastaiselle rajalleen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin odotti Minskin sopimuksen täytäntöönpanoa kuusi vuotta -

.. sitä ei kuitenkaan syntynyt ja näin Minskin sopimus jäi torsoksi ja sitä nyt yritetään kulisseissa saattaa voimaan uudistettuna rauhansopimuksena nimeltä Minsk 3 |3. Minsk 2 oli väliyritys, joka ei kantanut maaliin, mutta nyt kolmosen osalta lienee mahdollisuus, sillä kohta on kiire.

.

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/minsk-3-tuo-eurooppaan-eurooppalaisesti.html -

.

 

Ukrainan palkinto: kahtia muutoinkin jakautunut Ukraina saa lopulta Tsekki - Slovakia tyylisen itsenäisyyden, kahtena omanaan - ja molemmat kielialueet Ukrainassa saavat jälleen oman oikeuden virallisesti äidinkieleensä. Ratkaisu voi olla alueiden kansanäänestyksien jälkeen myös se, että itäinen osaa liittyy Venäjään, kuten Krimin niemimaa. 

.

Ukrainan sodan tulisi päättyä noin 5.5.2022, sillä 9.5. olisi Punaisella torilla aiheellista juhlia Suuren Isänmaallisen sodan päättymistä ja Saksan kolmannen valtakunnan luhistumista, Saksan hyökättyä liittolaistensa kanssa "yllättäen" Neuvostoliittoon vuonna 1941 - Suomi mukana - kuten bulgarialaiset, romanialaiset ja italialaiset - puun ja kuoren välistä - kuitenkin Suur-Suomi mielessä 
|4.

.

|4 ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ - 

.

Suomesta TP Sauli Niinistö oivalsi jotain jo muutama päivä ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan |5 , Sauli otti esille mediassakin että olihan Putin puhunut Minskin sopimuksesta ja pitänyt sitä merkittävänä, ...
.
|5 - 04.02.2022 ~ https://www.uusisuomi.fi/uutiset/sauli-niinisto-keskusteli-vladimir-putinin-kanssa-ja-yllattyi-onkin-tassa-enemman-kuin-syotti/d8182fc3-5321-4761-bd59-453ab8e48742 - US-ingressiltään: "Presidentti Sauli Niinistön mukaan ”mahdollisin ratkaisu” Ukrainan tilanteeseen on Minskin toinen rauhansopimus." (!)
.

Putin odotti aikansa, ja kun Minskin sopimus (ykkönen kuin kakkonenkaan) ei kantanut maaliin ja puheet olivat ohi oli stalinistisen menettelyn vuoro - " .. kun puheet eivät tuottaneet tulosta - on aika aseiden puhua" -osapuilleen näin.Nyt Venäjän tavoite on alusta alkaen ollut kirkas -

.. taata Ukrainan 6-8 miljoonaiselle venäläisvähemmistölle sen ansaitsema arvo, oikeus ja turva - ja näin suunnitelma on selkeä - Ukraina jaetaan kahtia - 3/4 osan jäädessä läntisesti ajattelevan kiovalaisten haltuun omana valtionaan ja ja itäisen osan Ukrainaa, noin 1/3 -osaltaan -sen noustessa omakseen ja mitä ilmeisimmin osaksi Venäjää, jolloin kielikysymyskin ratkeaa kuin itsestään.Syntyykö rauha Ukrainaan?

Meneekö näin, sen näemme jo toukokuun aikana 2022 - tai sitten ei, mutta todennäköisyys on suuri, sillä sota on raskas Venäjällekin ja EU ei halua US-johteista suursotaa jälleen omalle maanosalleen - ei kolmatta kertaa kahden jälkeen.

Euroopan on nyt viimeistään osattava itse ratkaista tämä idän ja lännen ongelma ja opittava hyväksymään tila, jossa Venäjä on Euroopan suurin valtio, niin asukaslukuna kuin pinta-alana ja ylivertaisen suuri raaka-aineiden ja muun muassa hiilinielujen lähde.

..
66382

..

 

EKSTRA 1 

 

Suomelle kullanarvoinen neuvo ja siitä palkinto: Kun otamme Natosta nyt aikalisän ja harkitsemme rauhassa ilman median sotapsykoosia |6 ja katsomme historiaamme laajasti - ymmärtäen samalla mikä on merkityksemme Venäjälle, sen ollen suurempi kuin Ruotsin ominaisuus 1300 kilometriselle naapurillemme. 

.

|6 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008773109.html -  

|6 ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008770711.html - 

.

 

Kun lopulta oivallemme parhaan vaihtoehdon ja ilmoitamme, ettemme liity Natoon ja irtisanomme Nato - Isäntämaa pöytäkirjan (kuuden kuukauden irtisanomisaika) - saamme sen parhaan palkinnon ja presidentti Urho Kekkosen haamu kääntyilee tyytyväisenä haudassaan ja hautapaaden keskeneräinen peltoviillos saa täyttymyksensä - 

 

 .. meille palautetaan Vanha Suomi |7, jonka jo aikanaan Venäjän tsaari liitti autonomiaansa vuonna 1812. 

 

Ehkä muutakin saamme palkinnoksi (eikä Ruotsikaan jää vaille huomiota - ilmoittaessaan ettei liity Natoon), ..noista myöhemmin lisää.

.

|7 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi - 

 

 

 

Kartta_vanha_suomi.png
 

 

Projisoi uusi itärajamme tuonne jonnekin "väliin"

 

 

maanvaihtoneuvottelut.png
 
 
Kun maanvaihtoneuvottelut päättyivät - Suomen vetäytyessä, vaikka sellaiset vaikuttajat kuin Mannerheim, Paasikivi ja Rudolf Walden suosittivat niitä jatkettavan neuvottelupöytäratkaisuun saakka. Näin ei toimittu ja alkoi Talvisota Neuvostoliiton hyökkäyksellä - Mainila' n laukauksista muutaman päivän jälkeen**
 

 

 

..

 

EKSTRA 2

 

Saksa haraa USA' n jo puolittain provosoimaa eurooppalaista suursotaa vastaan!

[101|300] ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17408500/kun-saksa-eparoi---pelkaa-sotaa-venajan-kanssa - 

 

..

 

 

EKSTRA 3

 

UPI-FIIA: "Suomen ja Venäjän välit ovat muuttuneet pysyvästi - Venäjä menetti mahdollisuuden painostaa Suomea kauppasuhteiden avulla


Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on muuttanut pysyvästi Suomen ja sen itänaapurin välejä. Aikaisemmin Venäjän kannatti ajaa etujaan Suomessa erityisesti kauppasuhteiden avulla, mutta länsimaiden yhteinen vastaus Venäjän hyökkäykseen poisti siltä tämän mahdollisuuden porkkanoiden käyttöön, mikä lisää jonkinlaisen kepin käyttämisen todennäköisyyttä.

 

 

 

Ulkopoliittisen instituutin uusin julkaisu analysoi Venäjän hyökkäyksen vaikutuksia Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Julkaisu on kokoelma instituutin tutkijoiden kirjoittamia artikkeleita, jotka kuvaavat kansainvälisen ja Suomen lähialueiden turvallisuusympäristön muutosta. .. "

 

https://www.fiia.fi/julkaisu/suomi-ja-venajan-hyokkays-ukrainaan -

 

"Koskaan ei pitäisi sanoa -ei koskaan"

 

 

..

 

EKSTRA 4

 

UPI-FIIA: "Tutkimus: "Hyvän naapuruuden" malli on Venäjän geopolitiikan väline


Ulkopoliittisen instituutin, Aleksanteri-instituutin ja Maanpuolustuskorkeakoulun yhteistyössä julkaisemassa uudessa tutkimuksessa tarkastellaan Venäjän Pohjois-Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikan taustalla olevia periaatteita ja Venäjän ulkoministeriön strategista viestintää Pohjoismaihin 2010-luvun alusta vuoteen 2021.

"Venäjän mukaan maailmassa on käynnissä suurvaltojen välinen kamppailu etupiireistä, jossa korostuu sotilaallisen voiman käytön merkitys geopoliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi", sanoo yksi tutkimuksen kirjoittajista, apulaisprofessori Katri Pynnöniemi.

Tutkimuksen mukaan Venäjä on pyrkinyt kaventamaan Pohjois-Euroopan maiden turvallisuuspoliittista liikkumavaraa jo vuosia. Yhtenä välineenä tässä on ollut Venäjän ulkoministeriön strateginen viestintä, joka sisältää kaksi keskenään vastakohtaista geopoliittista selitysmallia Pohjois-Euroopan merkityksestä Venäjälle: hyvän naapurin ja epäystävällisen valtion mallit. Raportissa todetaan, että hyvä naapuruus tarkoittaa Venäjälle, että Pohjoismaat maat omaksuvat Venäjän tavoitteisiin sopivat kansalliset intressit ja toimintatavat.
 

Pohjois-Euroopan alueella tämä on näkynyt Venäjän vaatimuksena pidättäytyä Venäjän kritisoimisesta ja haluna rajoittaa Suomen ja Ruotsin yhteistoimintaa Naton kanssa, minkä lisäksi se on suhtautunut kriittisesti Pohjoismaiden yhteiseen puolustusyhteistyöhön. .. " |E

 

Pohjois-Eurooppa Venäjän ulko- ja turvallisuuspolitiikassa - LINK - 

 

.

|E IJL-kommentti [673|2990] ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 77 sensuroitua kommenttia!

 

"Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy!"

 

 

 

..

 

EKSTRA 5

 

Perustetaan kansanliike vastustamaan Natoa

 

[592|2473] ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17386401/perustetaan-kansanliike-vastustamaan-natoa! - yllättäen tämän avauksen kommentointi on estetty, sillä poistettuja epäasiallisia kommentteja on sensuroitu 104!

 

 

 

..

|  TIEDE  |  SUOMI24  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  | FB-BLOG  | TWITTER  |