vero1.jpg

 

 

 

Laatumedia käy kuumana, nyt halutaan tietää sietämättömällä uteliaisuudella mitä kukin on tienannut – jopa niin, että tässä esimerkkeinä kaksi mediatorvea, jotka seuraavat kansanjuhlaa koko ajan – [1. ja [2.

 

Samaan aikaan – eilen HS julkaisi herättävän kirjoituksen – otsikolla: ”Suomalaisten elämällä ei ole merkitystä, sanoo professori Arto O. Salonen – Puurramme itsemme tainnoksiin satumaisen vaurauden keskellä, eikä siinä ole mitään järkeä” -HS-toimittaja Petteri Ali-Kivimäki - tässä linkki ~ https://www.hs.fi/elama/art-2000005884024.html [3.

 

 

Joka vuosi on tämä kansallisen urheuden päivä – saamme nähdä mitä Matti ja Liisa tienaavat. Vertaamme omaamme ja tunnemme pistoksen tai ylemmyyden. Mikä on tärkeää tässä kulutusjuhlan yhteisössä, jossa kaikkien pitäisi kasvaa* – paitsi omaehtoisen kansallisen lisääntymisemme!**

[3 Ilkka Luoma kommentti ao. linkkikirjoitukseen: ”Kerrankin lyhyesti: Elämme näyttö- ja vertailutaloutta* - täällä, missä tavoittelemme yhä maallismukavampaa ja -näyttävämpää elämää, jossa siirtelemme itseämme ja tavaroitamme paikasta toiseen ja usein takaisin

 

Näin kirjoitimme aiemmin ---

 

KESKIVIIKKONA, MARRASKUUTA 02, 2016

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/tanaan-oli-kateuspaiva-edellisen-vuodet.html -

Tänään oli kateuspäivä – edellisen vuodet verotiedot julkistettiin

(Näyttö- ja vertailutalous sai täyttymyksensä, nyt kerrottiin kuka tienaa mitäkin, maksaa veroja tai ”kiertää niitä” – laillisesti tai uittamalla varantoja ja tuloja verottajalta ulottumattomiin. Esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän kaikkia tuloja ei voida saada näin kansalaishaaviin, koska Sipilä on osannut laillisen verosuunnittelun!)

Tämä kateuspäivä on kerran vuodessa – näin kirjoitimme vuonna 2013:

” … Kansaa kiinnostava kysymysasettelu

Kuinka paljon Mikko sinä tienaat vuodessa? Ahaa, no – kuinka paljon saat käteen vuodessa? Hyvä. Katsotaanpas tilastoja - 'Alepan kassa' tienaa bruttona noin paljon ja saa käteen tämän määrän, hyvä tämäkin, mutta kuitenkin aika vähän ostovoimaa.

 

Kuinka paljon Eläkevakuutusyhtiö Varma Oyj:llä tienaa toimitusjohtaja Matti Vuoria kansalaisten ja yritysten maksamien eläkemaksujen vastuullisesta sijoittamisesta? – Ahaa, siis näin paljon. Ok, ja käteen jää noin paljon. No niin, tämähän kertoi erinomaisesta ostovoimasta”.

 

Entä paljon tienasi vuonna 2004 Nokia Oyj:n pääjohtaja Jorma Ollila – no, hänhän toi valtavat verotulot suomalaiselle yhteiskunnalle – yksityishenkilönä ja yhtiönä. Se siitä. Nyt ollaan vakavia, ja kysytään tilastoilta kuinka paljon tienaa peruskoulun opettaja opettaessaan osin kurittomia ja usein kasvattamattomia lapsiamme – tunnista toiseen, päivästä toiseen ja vuodesta toiseen – No, ei kovin paljon, mutta toimeen tulee.

 

Samaan vakavuuden hengen vetoon selvitämme mitä tienaa eräs maailman tunnetuimmista aivokirurgeista – Juha Hernesniemi – ahaa, on siis leikannut jo 10.000 potilasta, palauttanut hyvin monille työkyvyn ja epäonnistumisia ollut erittäin vähän. Nostamme hattua ja yhteiskunta kiittää ammattitaidosta. [T]

 

… ja kaivelu jatkuu …

Mitä tienaa kaksi kautta eduskunnassa kansaansa palvellut kansanedustaja – ahaa, saa siis jo eläkettä, sai myös sopeutusrahaa työelämään yrittämisen onnistumiseksi. Siis mitä tienaa nyt esimerkiksi entinen ministeri ja koijärveläinen Heidi Hautala – samalla tilaamme hänen ansioluettelon, jotta näemme mitä hän on tehnyt palkkansa eteen …” …jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/median-lausumattomat-kysymykset.html – alta.

1] Tuloerot ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/vastine-suuret-tuloerot-nkkulma.html  - [BLOG/il]

 

Entä nyt, kun jälleen olemme nähneet lukuja, pyöritelleet niitä, ihmetelleet niitä ja lopuksi todenneet, että ei nuo kaikki ole massejaan ansainneet – ovat olleet ovelia, ahneita, onnekkaita – perintöjä tai muuta huijausta. Missä mennään kulutusihminen, jolle maailma on – lisää, nopeammin ja enemmän?

 

Viitteet:

[1 Suuri veropäivä käy kuumana! Ketkä tienasivat eniten ja kenen tulot romahtivat? Seuraa MTV uutisten suoraa lähetystä! … ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suuri-veropaiva-mtvuutiset-kertoo-kaiken-kiinnostavan-hetki-hetkelta-aamusta-alkaen/7144116 MTV3

 

[2 Anne Berner sai ministereistä kovimmat tulot – HS seuraa ja analysoi veropäivää hetki hetkeltä … ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005884410.html -

 

vero2.jpg

Erinomainen veronmaksaja!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 182530

 

DOC kateuspaiva_01112018.doc – OpenOffice Writer

PVM 01112018

 

535_4573 – 09:54_ 10:28 Kk07