juttis.jpg

Suomen uusi EU-komissaari Jutta Urpilainen - mandaattipaikalle

 

...

HS:

EU:n uusi suhde Afrikkaan, maahanmuutto ja lähes sata miljardia euroa: tällainen on Jutta Urpilaisen uusi komissaarisalkku

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006233754.html

.

Ilkka Luoma 10.9.2019 - 20:31
 
 
Osa Euroopasta oli jo Afrikasta hyvin kiinnostunut jo satoja vuosia sitten - löytöretkien jälkeisinä kolonialismin aaltoina, jotka kiihtyivät hyytävyydessään Belgian kuninkaan Leopold II' n hirmuhallintoon Kongossa - Belgian Kongossa, joka oli kuninkaan maata. Tämän tunsivat mustat myös nahoissaan ja käsissään - hyvin karmealla tavalla.

Nykyisistä EU-Euroopan valtioista suuria kolonialisteja olivat Englanti, Ranska, Belgia, Hollanti, Espanja ja Portugali - pienempiä olivat Italia ja Saksa. Tanskan kolonialismi ulottui Grönlantiin - josta US-presidentti Donald Trump olisi varmaan tehnyt kaikkien aikojen diilin.

Nyt Jutta Urpilainen - kolonialistisesta historiasta vapaasta Suomesta valittiin kohentamaan EU-suhteita entisiin kolonnioihin - Afrikka oli lähes kokonaan eu-eurooppalaisten esi-isien hallinnassa - jopa suoranaisen ryöstön kohteena. Abessinia eli Etiopia oli ainoita poikkeuksia - oli itsenäinen, ja viimeiset itsenäisyydet Afrikassa saavutettiin vasta 1960-luvun alussa.

EU on hoksannut, että Kiina on jo Afrikassa - kaikkialla - ei kolonialistina, vaan kaupantekijänä, joskin läntinen media löytää kiinalaisten itsekkyyden tästäkin, median häpeämättä mitenkään läntisen eurooppalaisuuden historiaa ihmisen alkukodissa - Afrikassa. Kiina rakentaa Afrikassa infraa, tuo työtä, mutta hakee itselleen tärkeää raaka-ainetta ja lisää omaa vientikauppaansa - tosin edullisin hinnoin. Kohta afrikkalaisia ja kiinalaisia on maapallostamme jo 2,4/7,9 osuus.

Onko EU nyt jo jälkijunassa? Miten EU voisi hyvittää aiemmat kolonialistiset vahingot - ehkä se olisikin Jutan suurin työ, ja sillä saavutettaisiin sovinto - vuosisatojen päätteeksi - ja tällä kertaa ei asein, vaan avustuksin siten, ettemme puutu afrikkalaisten omiin sisäisiin asioihin. Tältä osin EU-komission uusi puheenjohtaja ja saksalainen entinen puolustusministeri oli aivan oikeassa - kertoessaan Jutan työn olevan hyvin tärkeää
.
 
...
.