koronan%20j%C3%A4lkeen.jpg

Kuva ~ https://ls24.fi/lannen-media/lansimaissa-puhutaan-jo-ajasta-koronan-jalkeen-maailmalla-pahin-on-vasta-edessa-jos-joku-zororon-kaltainen-ei-saa-oikeaa-hoitoa-mita-mahdollisuuksia-tavallisella-zimbabwelaisella-on - 

 

...

HS: "Epidemian vaurioiden korjaamisessa kannattaa lähteä liikkeelle myös ilmastopolitiikan kannalta oikeaan suuntaan"

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006499939.html  - 

..

Ei vain hiilidioksidivapaus Elämälle*, vaan Vähentämisen Elämä, jossa nykyisen kulutuskeskeisen kasvuhokeman sijalle soljuu Koronan siivittämä kulutuksen vähentäminen ja juuri per capita laskennallisesti.

Nythän Korona "taivaan lahjana" hallitsemattomille ympäristömuuttujille antoi koekentän - ymmärtää mitä merkitsee vähentäminen.

Nyt on erinomainen mahdollisuus tehdä muitakin (tieteellisiä) havaintoja kuin se, että esimerkiksi intialaisille mahdollistui nähdä ihmiskulutusaiheutuneiden kaasusumujen läpi kaukaiset raikkaan siniset vuoret - ilmiönä ja lupauksena puhtaammasta ilmastosta ja ympäristöstä. On aika herätä.

Läntinen kumulatiivisesti viime vuosikymmeniin saakka kasvanut per capita haittakulutusjälki on kasvanut liki eksponetiaalisesti - ollen pahimmillaan huono esimerkki ja maallistavoite kehittyvien maiden kulutusinnostuneille ihmisille. Heilläkin on se sama oikeus kuin täällä lännessä - eikö?

Ympäristöhaitallinen kulutusjälkemme henkilötasolla täällä meillä on kumulatiivisesti ylivertainen - siihen on tehtävä muutos, ja se muutos lähtee meistä itsestämme. On maailmallisen talkoohengen aika - Korona siivitti mahdollisuudet realismin tasolle.

 

Ei vain ilmastokysymykset, vaan koko biosfäärin Elämän monimuotoisuutta kosketteleva asiakokonaisuus

On aika palata uuden normaalin urapolulle, jossa evoluution vuosisatamiljoonainen kehitysrytmiikka saa jälleen yliotteen ja esimerkiksi laskennallinen vuotuinen ylikulutuspäivä tältä toukokuulta saadaan lopulta siirrettyä joulukuun lopulle. Näin meitä kaikkia biosfäärillisiä elättävä luonto kiittää.

Suomessa PM Sanna Marinin NNV-hallitus on tuonut jo esille tarkemmin määrittelemättömän "uuden normaalin". Mitä se sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti se merkitsee kasvuhokemallisen kulutusjäljen vähentämistä - siis materiaalisten ja energiallisten kulutusvirtojen kutistamista.

 

..

YLE "Mitä taloudelle tapahtuu koronan jälkeen? Viisi asiantuntijaa katsoo tulevaisuuteen, jossa näkyy sekä häviäjiä että voittajia"

https://yle.fi/uutiset/3-11307689

..

Sannalla on jättiurakka edessä, jonka voittona on luonnon herääminen elättämään tasapuolisesti kaikki lajinsa - biomassojensa suhteissa!

 

..

EKSTRA

https://www.ey.com/fi_fi/transactions/koronan-jaelkeinen-uusi-normaali---miten-kriisistae-selvitaeaen- -