belarus.jpg

https://yle.fi/uutiset/3-11498990

 

*

...

HS

Valko-Venäjän naiset tekevät historiallista vallankumousta, ja tuekseen he tarvitsevat nyt myös twiittaavaa Hillary Clintonia

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006701473.html  - 

..

Ilkka Luoma 29.10.2020 - 12:36
Yksinkertainen kysymys: Demokratiaa vai ei - vilpillisyyttä tai sitten osin ei?

Kuinka paljon tarvitaan mielenosoittajia, mellakoitsijoita ja/tai kapinoitsijoita, että se vallankumouksena kelpaa tuettavaksi tapahtumasarjaksi EU' lle ja EU-jäsenvaltioille?

Valko-Venäjällä on asukkaita noin 10 miljoonaa, joista äänioikeutettuja lienee noin seitsemän miljoonaa. Demokratian myötä vallanvaihtoon vaikkapa kansanäänestyksessä tarvittaisiin vähintään 3,5 miljoonaa ääntä (50 prosenttia ääniokeutetuista) - siis asukasta, jotka hyväksyvät uudet mielenosoittajien ohjelmat, valtatekijät ja menetelmät ylläpitää valtiollista toimintaa.

Kuinka paljon nyt näissä lähinnä Minskin mielenosoituksissa on ollut enimmillään äänioikeutettuja kansalaisia - ehkä 100.000, tai jopa 350.000 - sen tarkoittaen demokratiakäsitteelle noin viiden prosentin kannatusta - olisiko tuo sitten kuitenkin se määrä, joka tyydyttää demokratiaa johtotähtenään pitäviä EU-valtioita ja EU-valtakoneistoa.

Nyt EU-valtiot, jopa EU tukee täysillä tätä 10 prosentin vähemmistöä - onko se demokratiaa? Ymärrämmekö nyt hiukan eri näkökulmasta Valko-Venäjän hallintokoneiston näkökulmia ja poliisivoimien johtoa? Entä vaalit - olivatko vilpilliset, ehkä - ehkä ei, tai miten tässä todellisuutta sitten pyöritelläänkään.

Entä Suomi, riittäisikö Helsingin kaduille noin 180.000 mielensoittajaa, saisimmeko jonkun ulkovallan tukemaan noita noin viiden prosentin demokratiaosuutta edustavia mielensäpahoittajia? Millaiset valtiot hyväksyttäisiin tuen antajiksi?

Tässä kohdin emme pohdi mahdollista ulkoista sekaantumista itsenäisen valtion sisäisiin asioihin - entä Suomi, miten se suhtautuisi, jos tuohon kuviteltuun 180.000 suomalaisen mielenosoittajan mielensäpahoitteluihin osallistuisi ulkomailta sekaantujia?
 
...