zeletrump.jpg

 

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja US-presidentti Donald Trump

...LINK...

 • HS

 • Todistus­puheenvuoro julki: Entinen Ukrainan suur­lähettiläs Yovanovitch sanoi tunteneensa itsensä uhatuksi Trumpin puhelun vuoksi

  Ilkka Luoma 5.11.2019 - 9:04
  US-presidentti Donald Trump vaati ensimmäistä paljastajaa tulemaan esille, koska hän on ymmärtänyt täysin väärin, mitä Trump hakee Ukrainasta. Onko tämä juoni, vai onko se todellisuuden hakuyritys peittämään jotain - jää nähtäväksi.

  Trump on väittänyt, että juuri Ukrainasta olisi lähtöisin tuo Venäjän suuntaan osoitettu US-presidentinvaaleihin sekaantumisväite. Trump ehkä ajattelee, että Ukrainasta löytyy ratkaisevat jäljet, jotka paljastavat "Kremlin sormenjäljet" - Ukrainassa tehdyiksi. Onko tämä epätoivoinen väite vai tiedetty totuus, jota Trump nyt näin koettaa saada julkisuuteen - sekin jää nähtäväksi.

  Pohditaanhan tapausta, jossa Kremlin hakkerointisormenjäljet saadaan selville juuri Ukrainassa tehdyiksi ja vielä sekin, että tietyt amerikkalaiset ovat pelissä mukana, he, jotka halusivat Hillary Clintonin voittavan presidentinvaalit, joista Trump valiintui kuitenkin Valkoiseen taloon toiseksi suurimmalla äänimäärällä.

  Ukrainalla on loogisesti presidentti Porosenkon aikana syyt työntää syyt Kremlin niskaan. Nyt Trump ajatteli, että uuden presidentti Volodymyr Zelenskyin myötä kello olisi ääneltään toinen ja näin olisi ollut mahdollisuus saada tuo Trumpin haluama totuus esille.

  Entä jos totuus onkin Trumpin toivoma, ehkä jopa tietämä, mutta kun ei ole vielä todisteita sen toteen näyttämiseen. Mikäli Kreml vapautuu syyteväitteistä, avaisi se Trumpille oven tärkeimmän vaalilupauksensa täyttämiseen eli parantamaan kauppa- ja muita suhteita juuri Venäjän kanssa. Sillä olisi selvä merkitys jopa maailmanrauhaan sekä siihen miten nyt asemoituminen Venäjän ja Kiinan kanssa kehittyy.

  Nyt ollaan suurien asioiden edessä. Puhutaan US-maailmanpoliisiroolin romuttumisesta, Venäjän astumisesta sen toisen ydinasesuurvallan saappaisiin - romahtaneen Neuvostoliiton tilanne ja erityisesti USA' ta ajatellen näkymään, jossa Venäjän ja Kiinan väliin saadaan iskettyä amerikkalainen kiila. Näinkö Trump todellisuudessa lähimmän neivonantajansa Jared Kushnerin kanssa suunnittelee?
   
   
 • Todistus­puheenvuoro julki: Entinen Ukrainan suur­lähettiläs Yovanovitch sanoi tunteneensa itsensä uhatuksi Trumpin puhelun vuoksi

  Ilkka Luoma 5.11.2019 - 4:43
  Kansallisen turvallisuuden nimissä US-demokraatit koettavat kammeta toiseksi eniten ääniä saaneen presidenttinsä - Donald Trumpin, joka kurmoottaa välikäsidemokraatteja - omilla 107 sekunnin twiiteillään ja ilmauksilla kaikkien aikojen noitavainosta, jonka Donald on havainnut ylivertaisessa viisaudessaan.

  Näin presidentti viestii suoraan kansalle (ohi perinnemedian) - ollen esiaste suoralle demokratialle, sillä twiitit lopulta kaatavat tai pitävät pystyssä trumppistisen "uhkaa, kiristä ja pakota" -uusnormaalin - valvoohan Trump The Great America' n toteutumista - kansallisen turvallisuuden nimissä.

  Tässä noitavainossa ratkaisee se, joka tietää, ja joka osaa käsitellä tietoa. US' n tapauksessa tietoa on monenlaista - se on se kuuluisa uusnormaali ja vaihtoehtototuus. Nyt demokraatit innostuivat Ukrainasta, sillä sieltä tuoksuu viraltapano.

  Mutta! Näinköhän Trump ja hänen todelliset neuvonantajat (muun muassa vävy Jared Kushner?) jo tietävät todellisuuden John Boltonin (?) toimista Ukrainassa jo ennen trumppistista alkua!

  Oliko sittenkin niin, että koko Venäjän US-presidentinvaaleihin sotkeutumiskysymys on synnytetty Ukrainasta, siten, että kiovalaishakkerointiin saatiin Moskovan, Kremlin ja Putinin sormenjäljet - jos näin, niin on odotettavissa uutispommi, jossa demokraatit saavat karvaan tappion.

  Mutta toistamiseen; sekin on mahdollista, että Trump on tietoisesti valinnut tämän Boltton/Kiova -skenaarion pelastaakseen itsensä - mene ja tiedä. Se kuitenkin tiedetään, että ne monet tutkimukset (Robert Mueller esimerkiksi), kestäen jo vuosikausia - ei ole löytänyt mitään raskauttavaa, niin Trumppia kuin Kremliä kohtaan. Ei ainakaan vielä.

  USA' ssa kansallinen turvallisuus on hokema ja mantra. Siihen vedotaan pienestäkin - jopa saksalaiset autot ovat uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Nyt Trump lienee uusin uhka, ainakin demokraattien mielestä. Voisi veikata, että itse perusamerikkalainen on niin humoristinen, että Trump kuittaa toisen kauden.
   
  ...