1031.

koskelan-kirja.jpg

Kuva: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tunnen-pelkoa-hanta-kohtaan-koskelan-teinimurhasta-syytetyn-aiti-kertoo-uutuuskirjassa-miten-hirmuteot-valkenivat-lahipiirille/8182028#gs.53kfpm

 

 

..

SUOMI24

 

48x48_20191004131740879.jpg
 
 
06.07.2021 - 09:09
UUSI
 
 
Anonyymi kirjoitti:

Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

..Kirjan aiheesta - Koskelan mielivalta - kertomus teinisurmista on ajassa juuri nyt

[YLEISESTI] Meillä on kolme laajaa syvällisen pohdinnan aihetta - konkreettisin muutoksin: 1) Meidän ihmisten oma väkivalta, 2) Mikrobien (Korona) meille paljolti tuntematon leviäminen ja niiden tehtäväkuva ja 3) Molempia yhdistävä ihmislähtöinen hallitsematon ympäristömuutos, joka tuottaa varmasti osatekijöitä kiihdyttämään ensin mainittujen esiintymiä ja runsastumista.
--


Koskelan tapaus pysäytti inhimillisen ihmisen
[ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008103338.html - ] IS: "Kirja: Koskelassa surmatun 16-vuotiaan opettajat eivät tienneet väkivallasta – poika putosi turva­verkkojen läpi"

Aiheesta media on kirjoittanut kiitettävästi, tästä erityismaininta muutoin yhä enemmän itää ja länttä vastakkain asettelevalle laatumedialle. Tosin tässäkin on heräämässä epäilys, ettei se läntinen maailmankuva ja sen hersyen tapahtuva kuorrutus olekaan se ainoa oikea tapa Elää ja Vaikuttaa!
--

[EKSTRA] Väkivalta lisääntyy myös läntisen median ihannemaassa - Yhdysvalloissa
[ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007906233.html - ]

US' ssa tapahtuu eniten asukasta kohden massa- ja joukkomurhia - yleensä käsiasein ja siviilien toimesta. Onko eräänä vaikutteena amerikkalaisten liki jatkuvasti käymät sodat - kaukana omien rajojen ulkopuolella - suurena piilovaikutteena, ei olla ainakaan julkisesti tutkimuksellisesti osoitettu.
--

Koskelan tapauksessa ei käytetty aseita, vain hengen - ja fyysisen väkivallan aseita; potkimalla, hakkaamalla ja erityisesti ehkä omaa "paremmuutta todistellen" ryhmäväkivaltaa, jossa kohteeksi joutui kohde, joka ei enää osannut, jaksanut tai kyennyt puolustautumaan |*.Miksi pitkä sarja kiihtyvää väkivaltaa lopulta yltyi tapoksi ellei peräti murhaksi? |**

Tässä kohdin ei ole syytä analysoida syyllisyyden taakkaa, siihen vaikutteita kuin osoitteluitakaan - vaan olisi kyettävä normaalin (?) yhteiskunnan pysähdyttävä oikeasti ajattelemaan mitä ME voimme tehdä estääksemme seuraavan puolustuskyvyttömän tapon tai jopa murhan.Esimerkin voima on kasvatuksen eräs perustekijä

Aina ei koti ja perhe isänä ja äitinä jaksa kohdistaa "niitä oikeita" tapoja ohjastamaan lastaan/ lapsiaan - ja tässä kohdin inhimillinen yhteiskunta astuu kuvaan, sillä jokainen meistä syntyy tänä h maailmaan synnittömänä, puhtaana kuin viattomana - perimätaakallemme emme mahda mitään, se kuuluu meille paljolti tuntemattoman evoluution työkenttään ---

Yhteinen osallistuminen koko meidän yhteiskuntaa kosketteleviin iloihin, suruihin kuin tapahtumiin, jotka pysäyttivät ja tulevat pysäyttämään - ainakin inhimillisen ajattelun -

.. tässä on se kohta, jossa kansalaistemme valitsemat yhteisten asioiden hoitajat voivat ottaa osaa - se ei edes maksa paljon, mutta tuo inhimillisen otteen olla mukana, olla yhdessä - olla rakentamassa kuvaa, jossa ketään ei jätetä, vaan otetaan mukaan -

.. näin uudistammekin pyynnön tasavaltamme ylimmille portaille - tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja NNV-hallituksen PM Sanna Marin:

Tulkaa mukaan, tehkää viesti - vaikka videolla - esitettäväksi kaikkiin opinahjoihin - varhaiskasvatuksesta aina oppivelvollisuuden loppuun saakka - viestinä, että olemme mukana, tämä on yhteinen asia ja koskettaa meitä kaikkia.

--

Sauli ja Sanna, pienien lapsien isänä ja äitinä tulkaa ja kertokaa lapsille, nuorille ja opettajille, ettei väkivalta ole ratkaisu, vaan huolehtiminen, yhteisvastuu, kanssakäyminen, osallistuminen ja hyväksyntä erilaisuuden edessä ..

Tehkää tämä viesti; teitä kuunnellaan. Tehdään tästä koko kansakunnan asia - ollaan mukana yhteiskunnassa, jossa ketään ei jätetä.

Meillä on kaukaa historiasta kokemusta mitä merkitsee 'ketään ei jätetä' - se merkitsee yhtenäistyvää kansakuntaa, joka on ylpeä omastaan ja osaa hoitaa omansa - tuoden tunnetta, että meistä kaikista välitetään.

Katsoisin, että juuri nyt yhteinen esilletulo on johdoltamme kansalaisvelvollisuus, sillä kansakunta ansaitsee arvoisensa johtajat - joille merkityksellisintä on kansalaistemme yhteishenki sellaisten asioiden kohdalla, jolloin emme oikein tiedä miksi ja mitä tekisimme.

On aika ryhtyä tekoihin. Kansakunta odottaa nyt valitsemiltaan johtajilta näyttöä ihmistemme - suomalaisten omien asioiden hoitamisesta siten, jotta syntyy tunne aidosta välittämisestä.


---
|* Evoluution ehkä merkityksellisin "oppi" on lisääntymisen ja kasvatuksen jälkeen oppi itsensä puolustamisesta, sillä se takaa mahdollisuudet ensin mainittujen toteutumiseen. Mikäli ihminen on puolustuskyvytön - on häntä autettava inhimillisen yhteiskunnan taholta - olemmehan demokratiassamme valinneet tavan Elää ja Vaikuttaa.

|** Tapaus Koskelasta on kirjoitettu hämmästyttävän paljon - tässä esimerkki ylläolevan laatijalta jo ajalta, jolloin tapaus Koskelassa kaikki olivat hengissä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html 
- BLOG

 

 

..

TIEDE 1TIEDE 2 |  IJL-BLOG  |  IJL-BLOG 2  |  SUOMI24  485-500  |  FACEBOOK  |