synti.jpg

Kuva: ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mika-on-syntia-tama-vie-vaistamatta-ihmiskunnan-tuhoon/ - 

 

...

HS

Suomi kaventaa huomaamattaan sananvapautta, varoittaa Sari Essayah

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006301734.html - 

...

Ilkka Luoma 9.11.2019 - 9:50
Synti on uskovaiselle lain rikkomista. Sellaisen lain rikkomista, josta on määrätty esimerkiksi kristityille Raamatussa. Tuosta pyhäksi asetetusta kirjasta löytää lakikokoelma, joka on itseasiassa erinomainen - se takaisi elon, jossa huomioidaan myös muut ihmiset - aivan kuin ihminen olisi itse tuon Raamatun kirjoittanut jo tuhansia vuosia sitten.

Raamattu on henkeytetty eli "korkeimmassa oikeudessa" hyväksytty. "Synnin palkka on kuolema". Lause on tyly - ikäänkuin kuolemantuomio murhasta. Synti on varoitus, että älä tee. Raamatussa nuo 10 käskyä ovat tarkoin luetteloitu ja ne ovat moniin ihmisen itsensä laatimiin lakeihin peruspohjia.

Jo tuhansia vuosia sitten ihminen oivalsi mikä on "väärin ja mikä oikein". Vaikeudeksi tuli jo silloin ja nyt - miten kutakin tapahtumaa tulkitaan - ihminen on taitava puolustamaan juuri itseään. Ihmisille tulkintaa ja tuomioita tuottaa ulkoistettu tuomari ja muussa eliökunnassa tuo tuomiotulkinta on jätetty itse tekijöille. Voimme kutsua tuota nyt-hetken tulkinnaksi. Eläinkunnassa ei ole takautuvaa oikeutta.

Synti ja lainrikkomus ovat aina lopulta tekijänsä päätettävissä. Meidän todellista elämää määrittää evoluutio, jonka noudattamaa "lakikirjaa" emme tunne. Tunnemme vain osan evoluutiotoimien seurauksista - ikäänkuin "tuomioista".

Joku viisas sanoi, että evoluutio on Jumalan työkalu, jota voisi kutsua universumin käyttöjärjestelmäksi. Olisikin hienoa tietää tuon käyttöjärjestelmän kieli - joka uskovaisten näkökulmasta on henkeytetty.

Herää kysymys millainen on "henkeytetyn käyttöjärjestelmän ohjelmasynti" tai ohjelmistollinen rikkomus, josta säädetään jotain, joko ulkoisena tapahtumana tai sitten tekijänsä omana tuntona! Nykyisetkin ihmisten ohjelmakielet tuntevat ehtolauseet. Ovatko synti ja laki sittenkin vain ehtolauseita, ... jos teet näin, niin siitä seuraa tätä?

Synnit voidaan saada myös anteeksi ja presidentillä on armahdusoikeus. Lopullinen armo lienee hetkellä, jolloin siirrymme evoluution säätämään kiertoon.
 
...