kuuma1.jpg

Copy from ~ http://rimmalaura.com/2014/07/14/kuuma-kuolemanlaakso-html/ - 

 

 

Eurooppaa korventava helleaalto on aiheuttanut Kataloniaan pahimman metsäpalon 20 vuoteen

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006155934.html - 

...

Ilkka Luoma 28.6.2019 - 13:34
En halua olla pessimistinen "maailmanlopun maalari" - ainoastaan kiinnitän huomiota yhä tihentyviin kuumuuden aaltoihin, ja niiden turmiolliseksi tekevään kuivuuteen - sateettomuuteen, jolloin maatalous ehtyy, varsinkin eteläisen EU' n maista - Espanja, Italian eteläosat ja Kreikka ... 

Mikäli kuivuuden ja kuumuuden kehitys jatkuu tämän kaltaisena on suurena vaarana, että pohjoinen EU saa runsaasti ilmastopakolaisia seuraavien vuosikymmenien aikana. Meillekin voidaan EU-Brysselistä jyvittää muutamia miljoonia ilmastopakolaisia? 

Nyt väännetään edelleen kättä onko ilmastonmuutos ympäristöhaittoineen miten paljon ihmisen omaa aikaansaannosta, vai olisiko sittenkin kyseessä säätilojemme ja muiden ulkoisten vaikutteiden normaalit pidemmänkin aikajanan vaihtelutapahtumat - puhutaan jopa satojen vuosien sykleistä. 

Se kuitenkin osataan laskea, siis myös tietää, että ihminen on viimeisen noin 200 vuoden aikana päästänyt omin voimin ilmakehään polttamiensa hiilijakeiden hiilidioksidipäästöt sellaisella vauhdilla, että luonnolta itseltään meni miljoonia vuosia noiden hiilijakeiden synnyttämiseen - maanpoveen, josta ne ovat pumpattu ja/tai louhittu helpottamaan asumistamme ja kulkemistamme. Tämä seikka on ainakin meidän syytä/ "syytä"! 

Sekin tiedetään, että hiilidioksidi kumuloituu - eräin arvioin jopa vuosikymmenien ajan, jolloin läntinen talous kantaa suurinta vastuuta ilmasto- ja tuolta osin ympäristökuormituksen rasitteista. Tosin tänään suurin ilmakehäpäästäjä on Kiina - absoluuttisesti, mutta per capita mittauksin se on kaukana Yhdysvaltojen jäljessä. 

Olisiko näin siis jo aika kiinnittää huomiota henkilökohtaiseen kulutukseemme ja sen ympäristöjälkeen. Miten on - olisitko täällä Suomessa valmis puolittamaan kulutuksesi ja miten se tapahtuisi? 

Jos kiinalaiset per nenä kuluttaisivat kuten amerikkalainen tai suomalainen - pitäisi meidän kyetä rakentamaan toinen maapallo tuohon viereemme; ja sehän ei onnistu edes kiinalaisilta. 
 
...