maailmanloppu2.jpg

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-10560188  - 

"Maailmanloppu tulee varmasti, mutta miten? Tuoko tuhon ilmastonmuutos, laavapurkaus vai salaperäinen musta joutsen?

Maailmanloppu tulee viimeistään auringon nielaistessa maan, mutta on mahdollista, että ihminen itse aiheuttaa oman lajinsa lopun." -Yle

 

...

HS:

"Jos tietäisit maapallon tuhoutuvan heti kuolemasi jälkeen, mitä tekisit? Filosofin mukaan vaikutus olisi yllättävä

Kollektiivinen usko ihmiskunnan tulevaisuuteen ei ole vielä joutunut koetukselle. Mutta mitä jos niin kävisi? Elämältämme katoaisi todennäköisesti pohja."

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006539119.html - 

..

IJL-kommentti --- 

Yksilö syntyy evoluution tahdittamalla sävelmällä ja lisääntymisen ikiaikaisoikeutettuna autuutena, jolla tuo hitaasti muuntuva rakennekaavasto evoluutiona pitää itseään hengissä "ikuisesti".

Silti yksilön ikuisuus päättyy aina luovutukseen ja kiertoon - muiden raaka-aineiksi. Näin on tapahtunut yli miljardi vuotta.

Suurempikin maailmanloppu tulee Pallollemme, sekin on jo kirjoitettu tähtiin - ehkä neljän miljardin vuoden päästä, kuitenkin niin, että Elämää pohdiskelevalla ihmisellä on aikaa sotkea omin itsekkäin tavoin biosfäärillinen systeemi jo paljon aikaisemmin.

 

Kaikkinensa Elämäämme veden kanssa ylläpitävä Aurinkomme räjähtää, ja jo tätä ennen paisuu mittoihin yli kiertoratamme, jolloin Pallomme höyrystyy atomeina avaruuden tuuliin.

Kun tuo lähtökutsu tulee aina, ja joka tapauksessa kaikille yksilöille - lajista riippumatta, niin tuolloin ihmisellä on mahdollisuus iäisyysminuutin aikana nähdä se sammumisen hetki - ikäänkuin off' in mennessä päälle - silti atomit jatkavat kiertoaan - "ikuisesti"!

Olimme lainaa, lainaa muinaisuudelta, jossa tuo alun evoluutio rakansi tahtoaan mallikseen kokea elonsa oma ikuisuus - aikansa kuitenkin tuokin, ellemme löydä tietä tähtiin.

Ainoa omaisuus mikä meillä oli - oli sosiaaliturvatunnus, joka sekin eliminoituu kuolemamme jälkeen, mutta ei mene kiertoon.

Lohtu olemassa oleville, jotka lisääntyivät - he saivat perimänsä jatkuvuuteen - aina sukupolvi kerrallaan. Nythän me jokainen olemme luonnon oma ihme. Olemme kaikki samasta lähtökohdasta - jostain parin miljardin vuoden takaa ja se on ihme, koska tapahtuma- ja seurausketju on ollut täydellisesti katkeamaton.

 

Entä tieto tuosta Maailmanlopusta, joka tulee varmasti?

Aika tästä hetkestä eteenpäin on aina arvoitus. Emme tiedä mitä minuutin päästä tapahtuu, voimme vain arvailla, kuten säätä arvelemme ja ennustelemme.

Kaunista on Elää juuri nyt ja nähdä ympärille - huomioiden muita tasa-arvoisina osasina tässä Elon kierrossa.

 

..

EKSTRA

https://www.tiede.fi/keskustelu/70032/luovaa-tuhoa-odotellessa-kasvuhoenta-nyt-tapissa?changed=1592124154  -

"Luovaa tuhoa odotellessa!

 

...