maabr%C3%A4ndi7.jpg

Maabrändi - pistintäkin väkevämpi?

 

Olemme täällä Suomessa kovin persoja sille, mitä meistä kirjoitetaan – tietenkin hyvää ja ylistävää, ja näin kohotetaan itsetuntoamme. Niin tässäkin – sillä HS nosti alkuperäisen maabrändi-isän ajatukset kohdaltamme esille näyttävällä otsikolla, jonka voisi lyhentää muotoon – jättämällä otsikon viimeisen sanan pois … [rafl.]

 

 

Mitä hyötyä Suomesta on, kysyy maabrändiasiantuntija, joka nosti meidät vertailunsa kärkeen ja haluaa vaihtaa Timo Soinin tittelin

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006001961.html -

 

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 15.2.2019 – 7:25:

 

Suomi pienenä YK-rauhanturvaamistehtävien suurvaltana olisi maailmallemme suurinta mitä voisimme antaa - hyötyä ja ajattelemisen aihetta, miten eletään erilaisissa lännen ja idän ristikkoaalloissa.

 

Me olemme idän ja lännen vedenjakajalla oleva markkinatalousmaa, josta voisi syntyä neuvottelupöytien kattauksia tarjoava puolueeton toimija, erilaisiin konflikteihin - alkaen suurvalloista ja päätyen yksittäisten maiden esimerkeiksi - vaikkapa koulutusjärjestelmien osalta (vrt. Ressun lukio Helsingissä ja siellä yli 15 vuoden ajan ahkerasti vierailleen kiinalaiset).

Olla esimerkkinä on vaativa tehtävä, sillä siihen liittyy ylivoimainen hyve olla niin keskiarvoinen, että se sopii kaikille - lähtökohdaksi. Kaikki alkaa siitä, ettemme puutu ulkoisten sisäisiin asioihin - vaan hoidamme esimerkillisesti omat sitoumukset ja päätökset ja toteutamme sen mitä olemme muille luvanneet.

 

Kun tämän 100 prosenttisen hoitamisvelvollisuuden päälle lisätään aina vapaaehtoinen positiivinen ylitys, voisi tie kohti esimerkkiä olla olemassa. Tätä menetelmää on kutsuttu pohjolan sveitsittymiseksi |1 - uuden ajan nuoteilla ja tavoitteilla olla estämässä paheneva idän ja lännen välinen vastakkainasettelu |2.

Lännen ja idän vastakkainasettelu - Venäjän uhan lietsomisineen syntyi, kun läntinen West trolling manipulation -ilmiö löysi Pietarin kaduilta epätiedontuottotehtaan East trolling propanda -ilmiönä |3.

 

Viitteet:

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-jo-asemoitumissotaa-idan.html -

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

DOC suomalainen hyöty muille_15022019.doc – OpenOffice Writer

PVM 15022019 __ SH03

 

 

VU 24 T BL BL FB BLOG 194090