pommipompeo.jpg

Kuva: ~ https://mvlehti.net/2019/05/08/sota-sauli-pommi-pompeo-ja-naton-sotaharjoitus-alkoi-suomessa-umv-paakirjoitus/  - 

 

.*

...

Kansakuntamme natovastaisuutta koetetaan suitsia hienostuneella opastuksella

 

Aika-ajoin laatumedia julkaisee hienostuneen luovasti myös lukijatekstejä - Natosta ja sen ”hyödyistä kuin tarpeellisuudesta” Suomelle ja suomalaisille. Useimmiten, lähes aina tekstipoljento on hyvin nato-myönteinen, ja vedotaan tarkemman ja syvällisemmän nato-pohdiskelun puutteeseen.

A - Ponne tuolle syvälliselle nato-pohdinnan puutteelle katsotaan ehkä olevan Suomen kansan vakaa nato-vastustus, ja tällöin vedotaan usein kansakunnan enemmistön tietämättömyyteen Natosta.

Kun kansalaistemme Natoon työntöpyrkimykset eivät laatumediankaan opastamana tuo tulosta, ja kansa vastaa liki aina vuosittaisiin nato-kyselyihin varmalla yli 50 prosentin vastustuksella: "Kiitos ei - Nato" - jo yli 10 vuoden ajan - niin tällöin marssitetaan estradille tekstejä viittauksin Ruotsiin |1 ja tässäkin HS-lukija-avauksessa nähdään nato-kannatuksen nousseen ensisijaisesti, vaikka otsikko voisi olla, että ruotsalaisten enemmistö vastustaa yhä Natoa.

|1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007731278.html -

HS: ”DN:n kysely: Naton vastustus vähenee Ruotsissa

.

Niin tai näin - Suomen ja Ruotsin ero on suuri ja rinnastus on hyvin vaikeaa - on vain yksi yhteinen piirre, ja se on Itämereen liittyvä rantaviiva. Muutoin geopolitiikka on aivan erilainen - me olemme kiinni tuossa maailman toisessa ydinasesuurvallassa ja Ruotsi on turvassa "selkämme takana" - ilman mitään maarajaviivaa.

Suomen erityisyys tulee esille Lapissa, jossa olemme kiinni Venäjän Kuolan niemimaassa, jossa sijaitsee Venäjän vastinpari maailmallisen suurydinsodan syttymisesteenä - Kuolan Borei-strategisten ydinsukellusveneiden kalliotukikohdat.

Tämä Kuolan kiinnitteisyys Suomeen on meidän ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksi arka kivijalka - me emme voi luoda mitään uhkakuvia Venäjän suuntaan - erityisesti Lapista käsin. Nyt kuitenkin on allekirjoitettu Nato-Isäntämaa pöytäkirja*, joka avasi rajat US/ Naton taistelujoukoille - myös Lappiin, jonne amerikkalaiset sotavoimat nopeasti kirmaisivat harjoittelemaan Lapin ja Pohjoiskalotin puolustamista!

Meillä on suuri vaara joutua taistelualustaksi - juuri Kuolan takia!

.

HS-lukijamielipide: 

Onko Nato-jäsenyydestä tehty syvällistä analyysia?

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007731057.html  –

---

B - Meidän viisain tapa toimia kansakuntamme puolustuspolitiikassa ja kansallisen turvallisuuden nimissä on sitoutua ulos kaikista sotilasliitoista, ja tämän kansakuntamme suuri enemmistö on vuodesta toiseen järkevästi ilmoittanut päättäjillemme.

Niin suoraan ja rehdisti on Suomen kansa ilmoittanut ohjeensa, että tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö on ilmaissut kantanaan: "Olen suomalainen", kun us-laatuaviisi Financial Times haastatteli Niinistöä - juuri Nato-asiassa.

Sauli tietää erinomaisesti kansakuntamme tahtotilan - Naton osalta

..

Suomella ja Ruotsilla on myös yhteistä - ja se on Nato-Isäntämaa pöytäkirja, mutta kahdella selvällä erolla: Ruotsi kirjautti omaan pöytäkirjaansa ehdottoman ydinaseiden tuontikiellon Ruotsiin - Suomi ei tätä tehnyt. Miksi?

Niin Suomi kuin Ruotsi eivät myöskään lopulta allekirjoittaneet ydinaseiden kieltosopimusta** - puhutaan USA' n varoittaneen Ruotsia allekirjoittamasta uhkaamalla, että Nato-yhteistyö saattaisi kärsiä siitä?

 

Toinen ero tuossa Nato-pöytäkirjassa on se, miten Nato/US' n taistelujoukot kutsutaan

Ruotsi selvensi sen tarkaksi, Suomessa ei edelleenkään tiedetä kuka/ mikä sen kutsun lähettää ja tätä epäselvyyttä US on jo käyttänyt hyväkseen ja kutsui itse itsensä Kuopion Rissalaan F-15C taistelukoneineen, lentämään yhteislentoja kohden itärajaa kotoisten Hornettien kanssa. Venäjä laittoi tämän hyvin tarkasti merkille.

Suomalaiset ovat joku vuosi sitten ilmaisseet, ettemme liity Natoon edes silloin, jos Ruotsi sattuisi niin tekemään - nyt tämän päivän tutkimusta ei ole näkynyt, tästä kyselypatterista.

 

Suomella on oma historia - me tunnemme venäläiset, niin hyvässä kuin pahassa

Jouduimme puolustautumaan Talvisodassa ja Jatkosodassa virallisen päivän-pari odottelun jälkeen hyökkäsimme itse - Saksan kolmannen valtakunnan Operaatio Barbarossan osana itään - Neuvostoliittoon, jopa ylittäen vanhan valtakunnan rajan. Samalla olimme antaneet koko Lapin Saksan sotakoneille - Wehrmachtille ja Waffen-SS' lle. e

.

HS-ingressi: ”Euroopan unionin yhteinen puolustus on järkevä tavoite, jopa välttämätön, mutta kovin kaukainen.” yllä olevaan HS-otsikkoon

 

 

...

| BLOG | SUOMI24 | SUOMI24 | TIEDE

.

EKSTRAT

~ x - 

~ x - 

~ x -