urkki_paavo.jpg

 

Kansalaispuolue oli alkujaan politiikan suuri innovaatio, sillä se irtautui perinteellisestä puoluepolitiikasta keskittyen luomaan pohjaa – betonipohjaa kestävyytenä, kun rakennetaan saman mielisten yhteisöä – kansanliikettä nostamaan Suomi takaisin itsenäisemmäksi ja riippumattomammaksi maailman myllerryksistä, joita nyt nousee siellä ja tuolla [1.

 

Nyt pintaan nousi uutislähetys [2, median sen kummemmin miettimättä, mitä on minkäkin takana. Paavo Väyrysen ajatusmaailma koki petoksen valittujen taholta – viralliseksi irtautumissyyksi saatiin varainkeruu, lainoitus ja avustus – oli kysymys siitä, miten kerätään/saadaan/ lainataan ja markkinoidaan, jotta järjestyvät tarvittavat varat korttikeräykseen ja itse Väyrysen presidenttikampanjaan – vaaleihin 2018.

[* Kapteeni – Kapu eli Kansalaispuolue

[2 ” … Puolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen perustelee erottamista taloudellisilla epäselvyyksillä ja sillä, että Väyrynen pyrki keskustan puheenjohtajaksi. Paavo Väyrynen kiistää väitteet taloudellisista väärinkäytöksistä … ” -HS ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005589852.html -

 

 

Tulos - 180 000 suomalaista valitsi Väyrysen

 

112.jpg

 

Tulos on hyvä, kun huomioidaan takamatkalta lähtö. Kiitos kuuluu kansan syville riveille, joista lähti mukaan moni korttien ja nimien kerääjä – pyyteettä! Toki tarvittiin rahaa, ja keräys- ja vaalikampanjarahaa saadaan monin eri tavoin – lähinnä perinteellisten osalta puoluetuesta, ja he/ne, joille ei siunaannu lakiin perustuvaa puoluetukea, on ideoiden hankintatavoista oltava päättäväisiä.

 

Jokainen saatu kortti ja ääni maksavat aina jotain – Paavon kampanjassa hinta per kortti ja per ääni lienevät hyötysuhteiltaan hyvät, elleivät jopa erinomaiset (?)

 

 

Itse väitteet, joilla kampitetaan – yritetään kampittaa

 

180 000 suomalaisen kannattamaa Väyrystä olivat merkittäviä ja sisältävät harkintaviitteitä lainkohtiin, joiden myötä myös nyt rahaepäselvyyksien esittäjät saattavat joutua edesvastuuseen – jää nähtäväksi.

 

Lainaus toisaalta olleesta blogikommentistani, liittyen varainhankintaan:

 

" ... ... Esitetty varojen kierrätys on tuttua monelle pienpuolueelle, joilla ei ole mahdollisuutta verovaroista oikeutettuun puoluetukeen, jonka määrä pohjautuu kansanedustajien lukuun. Ulkoa puolueelle annettu vaalituki usein kierrätetään puolueen kautta ja kiertoon merkitään velkasuhde puolueelta rahan lainaajalle.

Idea on siinä, että velka sitten joskus maksettaisiin takaisin, kun puolue saa kansanedustajiensa myötä eduskunnan myöntämiä lakiin perustuvia puolue- yms tukia.

Herää kysymys: Avustiko Kokoomus Sauli Niinistön kortti- ja vaalikampanjaa? Paljon Kokoomus saa puoluetukea? Onko Kokoomukselle milloinkaan lainattu rahaa vaalityötä varten? ... "

 

-lainattu toisaalta omasta blogistani,

... ja tässä en väitä, että Kapu eli Kapteeni olisi näin toiminut, vaan kerron menettelytavoista, miten puoluetueton puolue/ toimija voi järjestellä raha-asioitaan - kysyn samalla nuo kysymykset verrantona kohdistuneena Kokoomukseen, koska Sauli Niinistönkin kampanja maksoi, kuka maksoi, miten maksoi ja milloin maksoi – milloin milläkin kirjausmenettelyllä – ammattikirjanpitäjien toimesta … ” [LINKKI]

 

Entä nyt?

 

Edessä on mahdolliset oikeusprosessit tai sovinto

 

Laiha sopu on ollut parempi vaihtoehto kuin lihava riita. Lihavassa riidassakin on puolensa, sillä oikeuden tulee toteutua, onhan kyse Keskustan puheenjohtajavaaleista, Paavon paluusta eduskuntaan, jopa ratkaisijaedustajaksi, kun sote-sotkusta äänestetään – on jopa kyse ennenaikaisista eduskuntavaaleista.

 

Keskustan puheenjohtaja ja toistaiseksi pääministeri Juha Sipilän falsetoitunut vahingoniloröhähdys, kun uutinen kerrottiin, oli merkki hermostumisesta, kun Kokoomuskin pelaa jo omia pelejään – Paavon ääni eduskunnassa voi vielä merkitä paljon – kuka tietää!

 

 

Niin tai näin

 

Politiikan ikiliikkuja liikkuu jälleen ja edessä on uusien luottohenkilöiden valinta – miten olisi – lähtisikö aiempi Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen luomaan aivan uutta uraa – kansakuntamme eduksi, onhan kansan keskuudessa ”Kapteenin” eli Kansalaispuolueen ideologia aivan uusi, haastava ja innovatiivinen, jotain uutta sitten demareiden Forssan aikojen ---

 

On oikeus ja kohtuus, että tähän liitetään linkki europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrysen omaan vastineeseen – näihin mediassakin esitettyihin väitteisiin … ~ http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251753-meneillaan-on-laiton-kaappausyritys - .

 

 

Menestystä kaikille osallisille!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 163627

 

DOC kapteeni_kapu_PV_04032018.doc – OpenOffice Writer

PVM 04032018

 

534_4725