"Lupaa vähemmän, kuuntele enemmän, jotta tiedät, mistä asioista pitää huolehtia"
( - ole läsnä, kuuntele - ole iholla ja luo varmuutta luotettavasti - )
 
Ilkka Luoma 271
sitoutumaton - Itsenäisyyspuolue r.p. - IPU
Uusimaa
 
 
 
 
 
Olen itsenäisen Suomen kannattaja ja Natoon liittymisen vastustaja
 
Meillä ei ole syytä kurottaa rajojen yli - ennenkuin omat asiat ovat kunnossa. Kansallinen solidaarisuus ylittää kansainvälisyyden. Meitä autettaessa - me myös autamme. Meistä huolehdittaessa, mekin huolehdimme. Maksamme velkamme ja pidämme minkä lupaamme.
 
 
Jokainen on oikeutettu työhön ja työ on jokaiselle
 
Työ on ihmisen mitta. Sukupolvilupaus tulee pitää kaikissa olosuhteissa, nuori on ylihuomenna vanha. Vanha on huomenna nuori ymmärtämään, että yhteiskunta tarvitsee kaikkien panoksen ollakseen niin vahva, että kykynemme huolehtimaan vähäosaiset. Nuoret ovat huomisen ratkaisijoita.
 

 
Olen Kiina-konsultti vuodesta 1999 sekä Ympäristöteollisuus ry:n puheenjohtaja ja ympäristömme on lähellä elämääni. Suomen kyky huolehtia itsestä lähtee vahvasta vientitoiminnasta - tarvitsemme markkinoita ja tiedän, että noita meille elintärkeitä markkinoita löytyy mm. Kiinasta - he ovat oppineet arvostamaan realistisia lupauksiamme ja kykyämme täytää sopimukset - näin me pärjäämme ulkona niin kuin kotonakin.
 

 
 
Lapset tuovat uskoa yhteiskuntaa!
 
Lapsia on kannustettava lisää perheisiin hoitamaan ylihuomisen sukupolvia. Suomi on tarkoitettu sellaisille, jotka ymmärtävät toisiaan omalla äidinkielellä. Meille saa tulla tekemään vastuullisesti työtä, maksamme siitä kuten itsellemme.
 
 
Ympäristöämme emme voi syödä etukäteen
 
Emme voi siirtää tämän päivän ympäristölaskua huomisen sukupolville - maksun aika on nyt ja maksamme siitä mitä kulutamme. Työllistämme itseämme ympäristötalkoissa, missä raivaamme elämän edellytykset lapsillemme ja lapsen lapsillemme. Hoidamme vastuumme yhdessä.
 
 
Perustuslakiin ei merkintää EU:sta
 
Emme merkkauta uudessa eduskunnassa mainintaa EU:sta, koska emme koskaan voi tietää kuinka kauan sitovat järjestelmät ovat kokonaishyödyllisiä maallemme. Itsenäisyys on oma päätösvalta taloudesta, sosiaalisuudesta, yhteenkuuluvuudesta, puolustuksesta ja rahasta. Rahaa tarvitsemme, ja se pitää olla omaa, ei lainassa.
 
 
Takaamme lapsillemme täysipainoisen kehityksen, myös lapsiemme vanhempina
( - emme tee sellaisia sitoumuksia, joita lapsemme joutuvat katumaan - )
 
Huolehdimme maamme sellaiseksi, jossa lapsiemme on hyvä kasvaa omien isien ja äitien kanssa kohti sellaista huomisen Suomea, jossa on turvallista olla - siksi emme liity mihinkään sotilasliittoihin ja korostamme rauhanturvaamis-tehtäviä YK-lipun alla. Emme osallistu muiden sotiin. Paikkamme on omassa maassa, jonka hyvinvointia valvovat omat ihmiset puolustamisen kaikilla muodoilla.
 
 
Emme puhu maahanmuutosta - huolehdimme oman reviiripuolustuksen
 
Emme kiihkoudu maahanmuutosta, mutta hyväksymme reviiripuolustuksen ikiaikaisena oikeutena maahan, joka on isien maata ja jonka olemme itse huolehtineet siihen henkiseen ja aineelliseen vaurauteen, missä nyt elämme. Emme kumarra itään, emmekä länteen - pidämme minkä lupaamme ja toimitamme sen minkä olemme sopineet.
 
 
 
Äänestä itsellisyyttä, äänestä omavaraisuutta ja äänestä ehdokasta,
 
jolle arvo kuunnella on enemmän kuin lupaus mahdottomasta. Me olemme maailman laajuisessa työn uudelleen jaon taistelussa, ja joudumme myös luopumaan. Meillä on vara luopua, ja luopuminen on sen mukaista millaiset rsurssit kullakin on. Yhdeltäkään ei oteta enempää kuin se on kohtuullista. Kaikki osallistuvat. Kansakunta on niin vahva kuin sen heikoin lenkki.
 
 
Uusimaa ja sen menestys
 
Vahva pääkaupunki tarvitsee ympärilleen tukevan alustan - asuinalueemme on Suomen veturi, jonka hyvinvoinnista kantaa suurempaakin vastuuta kuin oma alue edellyttäisi, on koko Suomelle elinehto. Rakentakaamme vahva kehys pääkaupungillemme. Liitoksia kuntien kesken tehdään vain, jos kansalaiset kunnissa enemmistönä niin haluavat. Sipoonryöstöjä ei enää tarvita.
 
 
Ihminen liikuu paikasta toiseen - julkisesti ja omin voimin
 
Tuemme aktiivisesti julkista joukkoliikennettä ja ihmisten omaehtoista liikuntaa terveytensä motivoimana. Tuemme lapsien syntymää ja haluamme, että lapset kasvatetaan niin kauan kotona kuin sen edellytykset ovat olemassa.
 
 
Tasapainoinen perhe on yhteiskunnan toimivuuden suurin takuu
 
Perhe ja suku ovat ydinvoima, joka luo jaksamista työhön ja aika-ajoin koittaviin vaikeuksiin, mitä elossamme kohtaamme. Osaamme varautua myös vaikeisiin aikoihin. Olemme vahvoja ja luotamme toisiimme.
 
 
Ilkka Luoma 271
kansanedustajaehdokas - Uusimaa - Itsenäisyyspuolue r.p.

sitoutumaton