koronavirus.jpg

Kuva: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/koronavirus-leviaa-maailmalla-tama-epidemiasta-tulee-tietaa-mtv-uutiset-seuraa-viimeisimpia-kaanteita/7705314 - 

 

*

...

HS: Kärsiikö virus demokratiassa?

Ilkka Luoma 29.2.2020 - 10:59

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006422981.html  - 

.

Virus on osa biosfäärillistä eliöyhteisöä - edustaen yksinkertaisimpia elämänmuotoja - tuolta elämän ja kuoleman rajamailta.

Evoluutio, joka määritti meidän ihmistenkin kehityksen - tavallansa ja evoluution omalla kellotaajuudella, joka mitä ilmeisimmin oli aikanaan synkronisoituneena kokonaisvaltaisesti koko muuhun biologiseen eliö- ja oliokuntaan, ihmiseenkin - on nykyään ihmisperäisen kiihkeän kulutushokemamme myötä erkaantunut evoluution kellotaajuudesta.

Virukset juoksevat kilpaa yhtälailla kuin ihmiset. Olemmehan kilpailullisia, niin ovat viruksetkin - vai ovatko lopulta - tätä emme kuitenkaan tarkoin tiedä. Kilpailu kuitenkin säätelee, sillä kaikki eivät voi voittaa. On mitä todennäköisintä, että virus operoi juuri heikot olit ja eliöt pois luonnon elämisjärjestelmästä - kiertoon, jossa biomassa kiertää evoluution ohjaamalla tavalla.

Evoluutiolla ei ole demokratiaa, sillä sen tehtävä on monistaa itsekkäästi itseään - pitääkseen itseään hengissä - "kuolemattomana". Evoluutio "elää"olioissa ja eliöissä, ellei näitä biologisia robotteja atomistiikan kokoelmina olisi - ei olisi silloin evoluutiotakaan.

Evoluutiosta käydään nyt kiivasta keskustelua [Tieteessä tapahtuu 1/2020: ~ https://journal.fi/tt/article/view/89797 - darwinismi ] - mikä on uskontoa ja mikä on biologismolekyylillistä vaiheistumista sopeumakirjona, jollain toiminnallisuuden kellotaajuudella, joka on meille tuntematon.
...

Virus ei tunnista demokratiaa, mutta jotain sellaista se tunnistaa, joka meitä ihmismielisiä pelottaa - syvällisesti. Tiedämme SARS-/ EBOLA -epidemiat, tiedämme hongkongilaisen 1960-luvun lopulta, aasialaisen 1950-luvun lopulta - tiedämme lisäksi Espanjan taudin ~100 vuoden takaa - eikä Mustasurmakaan ole täysin tuntematon Keski-ajalta, joka muuten tuhosi liki puolet eurooppalaisesta ihmispopulaatiosta.

Toimittajan avaus on tässä syvällinen, ja tuon asiasisällön omaksuminen vaatii ennakkoluulottoman ajatusmaailman. Viruksilla ei ole ennakkoluuloja, ne vain iskevät - etsivät "isäntäkasvin", jossa lisääntyä - siinä ei demokratiaa tarvita - ainoastaan systemaattista tapaa nähdä hetki juuri nyt.

Hetki on se pelottavin asia - ennakoivalle demokratialle, joka haluaa tietää, ettei huomenna tapahtu mitään yllättävää.

Viruksella lienee tehtävä, jota emme tunne. Virus ei käy parlamenttivaaleja - se vain lisääntyy ja hakee otollisinta kohdetta - iskeäkseen. Se on säädetty elämään muiden kustannuksella, mutta millä kustannuksella? Valistuneesti voisi arvata, että viruksien sisuksissa on jokin "pieni inhimillisyys", koska ovat toimintamentaliteetiltaan erilaisia - toiset tappavat liki heti - lähes kaikki, ja toiset vain raivaavat tilaa.

Olisiko evoluution perimmäinen tehtävä ylläpitää tasapainoista biodidersiteettiä, jotta sen oma "kuolemattomuus" olisi tehokkaimmillaan? Mikä onkaan evoluution työkaluvalikoimassa määritetty viruksen tehtäväksi - tai onko sitä ollenkaan?

Jo nyt tutkitusti tiedetään, että korona-virus voi ja kukkuu parhaiten ikääntyneissä miehissä, jotka tupakoivat, ja joilla on jo päällä jokin muu tauti tai ovat vastustuskyvyltään heikompia.

Terveitä lapsia Korona näyttää välttävän - jokin syy tuohonkin on - jätän tuon kysymyksen tänne demokraattisesti kaikkien pohdittavaksi.

 

...