944

virukset%20tappavat.jpg

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-7557057

 

*

...

Ihmisen tietämysnäkökulmasta elämän ja kuoleman rajalla oleva virus on yhtä nokkela, tarkkaavainen ja sopeutuva kuin meitä ihmisiäkin säätelevä evoluutio on kaikille genomiaan eteenpäin vieville biokonstruktioille luonut.
Virukset ovat olleet pallomme päällä ja sen pinnan alla yli miljardi vuotta - käyttäen hyväkseen ennen kasvistoa ja eläimistöä hyväkseen suurempia "sisaruksiaan" bakteereja. Tunnetusti virus tarvitsee isäntäeliön, jatkaakseen kulkuaan.
 
Viruksen ylivoima on sen koko ja määrä - koko on meille liki olematon ja määrä lähes ääretön - olematta niitä kuitenkaan
Virus on ollut evoluution ohjauksessa tuon yli miljardi vuotta - kuten itseasiassa mekin, jotka polveudumme samoista alkuelementeistä kuin nämä viruksetkin - uskomatonta, mutta totta - sillä kaiken alku oli se "hetki", jolloin olematon löysi vetovoiman mitättömästä.
 
Maailmassamme ei ole mitään muuta kuin tihentymät ja harventumat (=vetovoimallisuus) - kiihtymän ja hidastuman tahdistuksessa
Kaikkea elollisuutta, viruksiakin ohjaa evoluutio, jonka toimintakaavaa emme tunne tarkoin; se voi olla universaali ohjelma, jonka struktuuri on meille tuntematon.
 
Virus muuntuu ja muuttuu analogisesti sopeumalliseen kilpailuun perustuen
.
Nyt ihmiskuntaa vielä "hellällä kädellä" riepotteleva Korona on hyvä veli verrattuna vaikkapa Ebolaan, joka on tappaja, mutta heikko lisääntyjä. Nyt Korona muuntuu tehokkaammaksi - lisääntyjäksi, nokkelaksi välttelijäksi rokotteitamme kohtaan.
 
Kun Korona saa tehokkuutta lisääntymiseensä, voi seuraava kehitysporras olla ylilyöntinä sille itselleen kohtalokas?
Ylilyönti muuttuu isäntäeliöitään kohtaan tylyksi, tappaen niitä, mutta samalla tämän tyyppisen viruksen elinalustat vähenevät, ja onkin ennustettavissa, ettei tätä "liian tehokasta" tappavuutta synny - kuin korkeintaan lyhyeksi aikaa. Lyhyt aika onkin sitten hyvin suhteellista.
 
Ainoa keino nitistää virus, on poistaa siltä sen lisääntymisalustat - isäntäeliöt
Todetusti virukset ovat olleet yli miljardi vuotta!
 
 
..
TIEDE [105 | 261] (109) 11131
 
EKSTRA
...
 
 
.
Ilkka Luoma
ILU_hymy.jpg
 
 
 
*