nato19.jpg

...

48x48_20191004131740879.jpg

 
23.03.2021 18:39

Idän ja lännen välinen vastakkain asettuminen kiihtyy – tarvitaan ”hyviä palveluksia”

Osa I - Pekka Haavisto matkustaa Nato-kokoukseen kuultavaksi - ei kuulusteltavaksi?
HS-linkki https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007875184.html - |*

Suomi on arvokas tietolähde Natolle!

Tässä on samalla syy, miksi Suomi ei liity Natoon, eikä Nato sitä todellisuudessa halua. Miksi Nato haluaisi menettää hyvän tietolähteen - Suomen, asemoimalla se Natoon - lännen sotakoneeseen. Suomi menettäisi välittäjän roolin, jota virallisesti ei haluta olevan -ainakaan jos presidentti Sauli Niinistöä lainaamme.

Nyt presidenttimme tapa tarjota "hyviä palveluksia" |1 ilmaisemalla samalla kansalaisilleen olevansa 'suomalainen' -kertoo hyvin erikoisesta asemastamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla |2.

Olemme rajalla - huonoimmillaan sodan rajalla taistelualustana

Tämän kansakuntamme on oivaltanut erinomaisesti. Ei tarvitse kuin katsoa mielipidekyselyt Natoon liittymisestä. Jatkuvasti - vuodesta toiseen suomalaiset suurena enemmistönä sanovat Natolle: "Kiitos ei".

Meillä laatumedia koettaa kaikin keinoin ’jengata’ kansaamme Natoon |3 - tarjoten ideaksi "suojaa, turvaa ja huolenpitoa". Näin ei ole, sillä US ja Nato kokevat Suomen rajamaastoksi, jota on hyvin vaikea puolustaa.

Nyt vihreä ulkoministeri Pekka Haavisto on tärkeässä asemassa korostamassa Suomen erikoista asemaa jopa 'lähettiläänä' |4 - ja tälle on erinomainen peruste.

Mikäli meidät nähdään niin idästä ja lännestä välittäjän ja tietolähteen roolissa on meidän oma ulko- ja turvallisuuspolitiikka onnistunut ja olemme omassa "herran kukkarossa", jonka juuret ulottuvat itseasiassa aina Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheimiin asti ja hänen jälkeen presidenttimme J.K. Paasikivi, Urho Kekkonen, Mauno Koivisto ja Tarja Halonen.

Tänään presidentti Sauli Niinistö sovittaa jo "hyvien palveluksien manttelia" ylleen
Haavisto edustaa uutta ulkopolitiikkaa hoitaen EU-tason tarpeita. Lopulta kansan suorasta tahdosta Niinistö on se, joka on viimeinen lukko päätettäessä meidän kokonaisvaltaisesta ulkopolitiikasta.

Syy on kirkas - yhtään ministeriä kansa ei ole suoraan valinnut, mutta Niinistö on kansan suuren enemmistön valinta. Tämä tuo presidentillemme aivan poikkeavan roolin pitää kansakunnan puolia kiristyvässä idän ja lännen välisessä vastakkain asettelussa |5.

 


..
EKSTRA

"Mikäli Itämeren alueella aiheutuisi sotilaallinen konflikti, myös Suomi ja Ruotsi olisivat osa sitä, vakuuttaa Naton sotilaskomitean puheenjohtaja Petr Pavel."
~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016042521474004 -

..
Osa II

|* HS-otsikko: "Suomi on mukana, kun Nato puhuu Venäjästä"
..
Vihreä ulkoministeri Pekka Haavisto on elämänsä paikassa - täältä idän ja lännen vedenjakajalta, jossa kansakunta sanoo vuodesta toiseen Natolle: "Kiitos ei".


Pekka voisi olla vihreiden suurlähettiläs noinkin sotaisissa pöydissä, joissa tähän saakka mietitään vain ihmisten välisiä sotia, kun päällä on paljon pahempi - koko ihmiskunnan asemoituminen luontobiologiaan |6, joka lopulta elättää kaikki elolliset, sotilaista lähtien.

Suomi on ainutlaatuisessa geopolitiikassa

Olemme sen toisen ydinasesuurvallan vieressä, jopa niin, että Lapissa rajaltamme on vain satakunta kilometriä maailmallisiin tasapainouhkatekijöiden varustuksiin - Borei-strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtiin |7.

Olemme sodan rajalla - eikä kansakuntamme turvallisuutta ajanut liittyminen Nato-Isäntämaa pöytäkirjaan |8, joka on tuottanut amerikkalaistaisteluvoimia maahamme |9, tuohon Venäjän viereen.

Emme voi pelata uhkarohkeaa ja jopa ymmärtämätöntä

Meidän tie on aina jo kansakunnankin vaateesta sotilaspoliittinen puolueettomuus - ei mihinkään sota- ja taistelukykyliittoon. Me olemme presidenttimme Sauli Niinistön sanoin suomalaisia ja voimme tarjota hyviä palveluksia kaikille, joilla "kenkää puristaa" jokin konflikti.

Osaamme olla sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin. Uskoisin tämän olevan enemmistösuomalaisten tahto.

Haavisto on elämänsä paikassa - häneltä kysellään Venäjästä, ja Pekka tietää nyt enemmän kuin moni muu. Pekka on kuin lähettiläs puolueettomalta maalta - opin maalta matkalla kohden neuvottelupöytien tarjoajaa kuin luotettavaa arvioitsijaa säkenöitymättä mihinkään ilmansuuntaan yksipuolisuuden kiihkossa.

Suomen paras asema on irtautuminen lännen sotakoneesta

Osaamme tehdä oleelliset turvallisuussysteemit itse ja osamme puolustaa itseämme parhaiten, tässäkin itse.

Presidenttimme ehkä ylin tavoite on saada kaikki kolme suurvaltaa kylään hyvän neuvottelupöydän ääreen |0 - siihen on olemassa realismi. Meihin voidaan luottaa!

Pekalle onnea merkittävään esiintymiseen.

 

..
HS-ingressi: "Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Naton ulkoministerikokouksen Venäjä-keskusteluun keskiviikkona. Naton päähuoleksi Venäjän nostaisi kuitenkin vain uusi kriisi, eikä sitä halua kukaan." -23032021

 


...
26857