(Suomen pääkaupunki on salaa kaavaillut, että suljetaan kirjastoja viidestä kaupunginosasta --- kirjastot ovat herkästi leikkauslistoilla muuallakin, kun pitää "säästää")

[ ... hiljaisissa kirjastoissa vaeltaa paljon lukuintoisia suomalaisia. Maahanmuuttaja selailee kotimaansa tilannetta kirjaston tietokoneelta ja siirtyy matkatoimiston sivulle tutkimaan olisiko lentoliput kotimaahan halventuneet. Päivän lehteä selailee moni sellainen, jolla ei ole peruspäivärahalaisena varaa sitä itse tilata - ei saata olla kotiosoitettakaan ... ]
 
Suomalaiset ovat tutkimusten mukaan yksiä maailman ahkerimpia kirjastonkäyttäjiä - niin käyntikertoina kuin lainausmäärinä. Suomalainen lukee, vaikka niin toisin väitetään. Rahapulan yllättäessä pihistetään säästöt kirjastotoimesta. Tällä 'säästöllä' on kauaskantoisesti haitalliset seuraukset - toteutuessaan.
 
Kirjastotyöntekijät ovat korkeasti koulutettujen matalapalkka-aatelia. Tämä väki palvelee kansalaisia hiljaa - enempiä lakoilla puhkumatta. Suomalainen tavallinen kuluttaja ja veronmaksaja on usein yksikseen tietoa etsimässä, viihtyen kirjastossa. Kirjastojen asiakaspalvelukyky on sellaista tasoa, josta useiden markkinaehtoisten yritysten ja toimijoiden kannattaisi ottaa mallia. 
 
Kirjasto on myös kohtaamispaikka ja henkireikä nettiin. Kirjastoväki auttaa kärsivällisesti kaikkia käyttäjiään tummasta vanhukseen ja liikuntavammaisesta arkitaapertajaan. Kirjastojen palveluherkkyys on esimerkki siitä kuinka huomaavaisuutta asiakkaita kohtaan voidaan osoittaa ilman taloudellista pyrkyryyttä.
 
 
Kirjasto on osa tavallisen kansan identiteettiä
 
Kirjasto on osa suomalaista identiteettiä. Lukeminen ja ajassa seuraaminen on henkinen elinehto ymmärtää, mitä ajassa tapahtuu. Juuri nyt työttömyyden kasvaessa kirjasto on monille se ainoa keino ylläpitää yhteyksiä ulkomaailmaan, ettei sohvanpohja liiaksi kutsuisi tositeeveiden ja bb-talojen hurmaan. Kirjastosta löytyy myös ystävä - siihen on ainakin kohtaantumisen mahdollisuus.
 
Tänään ei ole mitään syytä sulkeä kirjastoja. On pikemminkin syytä lisätä niiden aukioloaikoja ja tarjota kansalaisille enemmän lukemisen aktiviteettejä, osallistumista, näyttelyjä ja luentoja.
 
Kirjasto on sivistyskeskus, sivistystähän meillä kenelläkään ei ole liiaksi. Kirjasto on vieläpä tasa-arvon mekka - jossa jokainen voi toteuttaa lukuhalujaan juuri omalla tavalla - oli kiinnostus siellä tai täällä.
 
 
Suomalainen kirjasto edustaa maailmanhuippua
 
Kansalaiset ovat verovaroillaan mahdollistaneet yhden hienoimmista kirjastolaitoksista maailmassa. Ei ole mitään syytä purkaa sitä. On syytä kannustaa ihmisiä lukemaan ja nimenomaan juuri nyt. Valtio voi säästää puolittamalla puoluetuet ja siirtää nuo oikeasti säästyneet puolitusrahat mm. kirjastotoimeen.
 
Kansalainen, käy taisteluun luku- ja sivistyslaitoksesi puolesta ja vaadi palveluita, jotka ovat hinnaltaan muuhun nähden miltei olemattomia, mutta hyödyltään hyvin korkealla - sen tietävät ne sadattuhannet, jotka joka päivä kirjastoihin astelevat. Estä oman kirjastosi sulkeminen! 
...
 
Tue kampanjaa kirjastojen sulkemisen estämiseksi - anna äänesi adressiin:
 
 
Ilkka Luoma
...
 
Sent: