nato19.jpg

Lööpitystä joskus näinkin päin ... tarua vai totta. Natoon emme mene kansakunnan tahdon mukaisesti

 

--

Suomi on tunnetusti idän ja lännen vedenjakajalla

Se merkitsee täällä kansakuntamme suuren tahdon mukaisesti sotilaspoliittista liittoutumattomuutta, jota tukee vahvasti suomalaiset itse - yli 50 prosenttia suomalaisista liki jatkuvasti vastustaa liittymistä lännen sotakoneeseen |1 - Natoon, jo yli 20 vuoden ajan.

.

YLE: ”Uutissuomalainen: Puolustusselonteko voi viivästyä kesäkuun puolelle

~ https://yle.fi/uutiset/3-11879327  –

Ingressi ”Nyt valmistuva puolustusselonteko painottuu aiempaa enemmän kyberturvallisuuteen.”

.

Sen sijaan kybertorjunta on rajatonta tarkkailua kaikkiin ilman suuntiin - mikään ilmansuunta ei ole automaattisesti poissa tarkkailusta. Niin 'itä on lännessä kuin länsi idässä', siksi helppoa on hakkeriammattilaisten osoittaa bittivirtauksia halutusta "ilmansuunnasta" - tuottaen syyllisyysepäilyt jopa -syytteet tarkoitushakuisesti.

Bittivirrat tunkeutuvuudessaan eivät tunne ilmansuuntia, mutta kylläkin osaamisvirtaa harhauttaa tarkkailijat haluamaansa suuntaan - ja tässäkin länsi voi olla itä tai itä länsi.

 

Suomella on yksi erikoisuus - se on läsnäolomme Lapin osalta kiinni Venäjän Kuolan niemimaassa

Tämä tuottaa meille aivan ainutlaatuisen geopolitiikan, joka edellyttää tarkkanäköisesti täyttä sekaantumattomuutta |2 mihinkään sotilasliittoon pohjoisten osiemme osalta. Miksi?

Kuolan niemimaalla ovat Venäjän - sen toisen ydinasesuurvallan niin sanotut viimeisen iskun uhkajärjestelmät - strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat - Borei + Bulava yhdistelmänä |3.

Maailmallisen ydinsodan estämiseksi Venäjä tekee varmasti kaikkensa suojellakseen tätä "vedenalaista uhkayhdistelmäänsä", jotta uhkaukselle ja ”kauhun tasapainolle” olisi katetta.

Venäjä ei hyväksy lännen sotakoneen Naton + USA' n taisteluharjoituksia Lapissa |4 - aivan Boreiden "eteisilmatilassa" -esimerkiksi lentorynnäkköharjoitusten muodossa.

 

Tosiasioiden tunnustaminen on aina ollut ja on viisautta

Suomesta katsottuna oma ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme edellyttää vankkaa viisautta, historian tuntemusta, vaikkapa jo vuodelta 1941, jolloin laskimme Saksan kolmannen valtakunnan Wehrmacht’ in ja Waffen-SS' n Lappiin, luovuttaen Saksan sotakoneelle koko Pohjois-Suomen - tunnetuin lopputuloksin.

Nyt Suomessa harjoittelee taistelua, rynnäköintiä kuin iskuja ilmasta maahan Nato ja USA - virallisesti ilmaisten noiden sotatoimiharjoitusten ollen puolustautumista.

Asia voidaan nähdä rajan takaa aivan toisin ja se tuottaa varmaa varautumista tähän uuteen asemaan, johon Suomi vei itsensä allekirjoittaessa Nato - Isäntämaa pöytäkirjan |5. Viisautta koko kansa nimissä on irtisanoa tuo pöytäkirja, sillä on kuuden kuukauden irtisanomisaika.

 

Suomen puolustusselonteko voi keskittyä puolueettomuutemme rakentamiseen

Maailma on nyt muuttunut peruuttamattomasti. Idän ja lännen välistä vastakkainasettelun mantraa ei kannata viljellä |6, sillä itä on vahva, varsinkin jos ja kun Kiina löytää Venäjän yhä läheisemmäksi "kumppaniksi" |7, joka todellisuuden osalta jää vieläkin nähtäväksi.

Suomi on Arktisen neuvoston täysjäsen ja Kiina haluaa Koillisväylälle |8 (ehkä jopa täys- tai uudentyyppistä liitännäisjäsenyyttä), haluaa rakentaa aivan uuden Euroopan pohjoisen päättösataman, ja tähän on yllättävä ratkaisu kehittynyt, jonka Kreml tietää hyvin.

 

Venäjän tietämä ratkaisu on Petsamon Liinahamari

Kiina rakentaisi kokonaan uuden modernin konttisataman, ja Kreml hyväksyy sataman operoinnin suomalaisille, jopa niin, että satama ja raideyhteys saadaan Saimaan kanavan kaltaisesti vuokralle Venäjältä. Näin Kiinasta tulee erinomainen lisä takaamaan turvallisuutta pohjoisille alueille, ilman mitään sotilasliittokuvioimista! 

 

Venäjä tulee puolustamaan kaikin keinoin Koillisväylää, joka suurelta osin seurailee Venäjän pohjoista rannikkoa, liki koko matkaltaan -tämän tunnustaminen on sitä paasikivimäistä viisautta

Kiina on saanut lupauksen turvallisesta tavaravirrasta, ainakin valtiotasoisesti. Tämä on myös Suomelle tie kohden esille tullutta "sveitsittymistä" |9, jossa Suomi keskittyy oman turvallisuutensa nimissä tarjoamaan presidentillisesti "hyviä palveluksia" |0 kaikille haluaville ja aina kaikille osapuolille - puolueettomasti, ammattimaisesti ja sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin.

Näin uusi puolustuselonteko olisi saamassa aivan uuden ulottuvuuden, jota todennäköisesti kansakuntamme suuri enemmistö kannattaisi. Olemme historiamme lukeneet, olemme virheemme tunnistaneet ja ei ole enää aika synnyttää nokkapokkaa turhalla vastakkain asettumisella.

 

'Pidä ystävät lähellä ja vihollisuutta luovat voimat kaukana valtamerien takana' -

Suomi ja Ruotsi muodostavat puolueettoman linnoituksen, omin asein, omalla asepalveluksella, joka ulotetaan koko ikäluokkaan - naiset mukaan lukien. Palvelusaikoja nostamme 12-, 18- ja 24 kuukauteen.

Huolehdimme itse riittävin omin asein oman puolustuksemme ja luotamme huolella valittuihin välineisiin olivatpa ne idästä tai lännestä. Osaamme itse rakentaa niiden väleille omat sovitteensa - omien tarpeidemme mukaisesti.

 

Maailma on astumassa aivan uuteen aikakauteen |E ja meidän on osattava pioneereina se tunnistaa jo ennen muita!

..

Viitteet:

|1

|2

|3

|4

|5

|6

|7

|8

|9

|0

|E

 

..

Ilkka Luoma

https://ilkaluoma.blogspot.fi

 

..

HUOM! Kun useimmat sähköpostipalvelimet eivät hyväksy internet-linkkejä, on tämä yksityishenkilön mielipidekirjoitus saatavilla täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/04/puolustuspoliittinen-selonteko.html  – kaikkine linkkeineen 14.4.2021 jälkeen.

 

SUOMI24  |  TIEDE  |  TIEDE  |

 

..

mou2.jpg

Kartta, joka kertoo kyrillisin kirjaimin Venäjän näkökulman omasta puolustautumisestaan.Joskus hyökkäys on paras puolustus, mutta edellinen raju hyökkäys itään oli Saksan kolmannen valtakunnan Operaatio Barbarossa, joka edelleen sävyttää venäläisten doktriineja miten omaa isänmaata puolustetaan. Mainittakoon, että Suomi oli osa Operaatio Barbarossaa kesällä 1941 ja tämän Kreml tietää tänä päivänäkin erinomaisen hyvin, kuin sen, että annoimme Saksan sotakoneelle koko Pohjois-Suomen, joka on jälleen kenraalien operaatiokartoilla eräs ensilinjan skenaariosuunta.

 

**

 

..

         ILKKA LUOMA

ILU_hymy.jpg

 

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista