Brexit_alueittain_PNG_2406.jpg

 

...

HS:

Sopimukseton brexit ajaisi Britannian korviaan myöten velkoihin, laskee riippumaton ajatuspaja

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006266170.html - 

...

Ilkka Luoma 8.10.2019 - 20:10
 
 
Brexit vastaisen median tekstit kovenevat ja kehiin haetaan sellaisia ajatuspajoja, jotka tuottavat hyytävää luettavaa - varsinkin, jos Brexit brittikansan enemmistön tahdon mukaisesti toteutuu, kuten näyttäisi niin myös käyvän.

EU itsekin käy tässä kovaa peliä, sillä Englannin lähtö unionin toiseksi suurimaan kansantalouden paikalta ottaa kipeää, hyvin kipeää ja varsinkin nyt, kun EKP käy jo eripurasotaa johdissaan ja Saksa EU' n talousveturina selvästi piiputtaa taloudeltaan.

Nyt kiristellään hampaita, sillä EU' lle ei ole eduksi, jos Englanti vie ja EU-Bryssel vikisee - EU' lla on se kuuluisa jätetyn morsiamen asema uhkana, ja näin ei haluta tulla jätetyksi - varsinkaan sen toisen Länsi-Europan ydinasevaltion osalta, joka tosin on ja pysyy US-sotilasjohteissa Natossa.

Kiintoisaa on se, ettei laatumedia ole tutkivana journalismina löytänäyt yhtään hyvää puolta Brexististä. Se on tavallan loogista, sillä jäljelle jäävän EU-alueen media on EU-venessää ja siihenkin iskostuu tuo jätetyn morsiamen dilemma. Ei haluta tunnustaa, että biritt saavat myös selviä hyötyjä itselleen - Brexitistä. Varsinkin oman itsenäisyyden päättää omista asioistaan itse.

Britit tietävät, että kaikki EU-maat haluavat käydä kauppaa sen 65 miljoonan kuluttajan kanssa. Jäljellä jäävät EU-maat tietävät, ettei yksipuolista ulkomaanmyyntiä ole - ja Englanti pääsee edesauttamaan omiaan, kuten näkyy niin tekevän myös EU (Airbus), USA (Boeing - jopa Kiina; väittäähän US, että Kiinan valtio tukee Huaweita, tosin US ei ole esittänyt mitään todisteita. Brexitistä huolimatta WTO on voimissaan ja briteillä on oiva paikka aloittaa alusta - puhtaalta pöydältä. On myös ETA-alueajattelu.

EU' n suurin hätä ei ole Englanti, vaan he itse. EU-Bryssel tietää, että Englanti on suuri osa vielä pari viikkoa tätä mahoa jättiläistä, jonka idealismi ei säväyttänyt englantilaisia! Voi lopulta olla niin, että EU' n vaikea korvata Englantia, kun taas Englanti voi ehkä korvata EU' n - USA' lla, Venäjällä ja Kiinalla!
 
...