ven%C3%A4j%C3%A4%20valtaa.jpg

Kuva: ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/01e5c619-20c6-48e3-a360-19e809421e20 - 

 

...

Venäläiset yrittävät jälleen räjäyttää koko maailman, ainakin tv-ruudulla

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006178966.html  - 

Ilkka Luoma 20.7.2019 - 9:24
Jos katsot tarkasti viikon tv-elokuvat luetteloksi kaikilta kanaviltamme - huomaat elokuvista olevan noin 70 prosenttia US-Hollywoodista. Hollywood on amerikkalainen pienoismaailma, jossa vallitsee tunne, mahtavuus - vapauden, itsenäisyyden ja voiman elokuvallinen keskittymä - pääsääntöisesti. Olet varmaan nähnyt Independence Day, Terminaattorit, avaruusseikkailut, maailmanloppuelokuvat, Braveheart sekä tietysti elokuva - The Patriot (Mel Gibson) ... 

Hollywoodista on lähetetty maailmalle paljon US-hegemoniaa lietsovia elokuvia, joissa on vähintään piilotettu manipulaatio amerikkalaisesta ylivertaisuudesta. Toki poikkeuksia on - Vietnam-elokuvina, joiden myötä nähdään myös kritiikkiä maailmalla vietyä sotilaallista ylivoiman ihannointia kohtaan. Silti tähtilippu liehuu ja usein juuri venäläisiä ja aiempaa kommunismia vastaan. 

Voisimme nyt odottaa hienostuneesti alisteellisesti asennoituvia elokuvia piilomanipuloituna - erityisesti Kiinaa ja kiinalaisuutta vastaan. Tosin Suomen tunnetuin elokuvaohjaaja Renny Harlin aloittaa suomalais-kiinalaisen yhteiselokuvan teon lähiaikoina - kiintoisaa, kuinka Hollywoodin kokenut ohjaaja näkee kiinalaisen elokuvatarvemaailman. 

Hollywood aloittaa oman amerikkalaisen elämäntavan opastuksen jo Disney-tuotantona ja juuri jo lapsillemme. Ihanteena on sielläkin läntinen elämäntyyli, vaikka lännenmies edustaa maapallon ihmispopulaatiosta noin suhteella 1,2/7,9. Odottaisimme kiinalaisen ja intialaisen elokuvan lähentymistä meitä kohtaan - sillä Suomi ja suomalaiset ovat idän ja lännen vedenjakajalla. 

Nyt näyttää käynnistyvän anti-venäläinen elokuvahabitus ja poljento, jossa jälleen halutaan ylemmyyttää läntinen malli idän malleja paremmaksi, hyveellisemmäksi ja tavoitellummaksi. 

Onko niin, että elokuvateollisuuskin lännessä on valjastettu tähän meneillään olevaan idän ja lännen vastakkainasetteluun? Tosin katsoja maksaa lompakollaan ja nyt voi katsoa mitä elävät kuvat katsomoina tarjoavat suomalaisille - Hollywoodia kuten TV' kin?
 
...