ferrari.jpg

Kuva: ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ferrarin-hyperhybridi-myy-kuin-haka-toimintamatka-sahkolla-25-kilometria-ei-peruutusvaihdetta/a1784eef-14e9-48a5-801f-803ca155564d - 

 

 

...

Ferrarin nelipakoputkisesta peräpäästä lähtee sellainen ääni, joka kiihottaa maskuliinista luonnetta, ja ehkä naisellista turhamaisuutta pyrkynä [?] - se antaa ikäänkuin pituutta miehuudelle - siksi komeaa murinaa - saattaa muistuttaa urosleijonan ärjähtelyä.

 

Autoja on aina ollut joka lähtöön - perhemiehelle volvoja, korskeille tehonäyttäjille bemareita ja ukkoutuneille herrasmiehille mersuja - audistit ovat sitten oma lukunsa. Jokainen autotehdas osannee brändätä itselleen sopivan ja toivottavasti kannattajilleen mieliin jäävän imagon, joka takaisi vakaasti nousevaa myyntiä.

Auto on itsenäisyyden merkkituote - ikäänkuin 'camelboots' - kulkee omia polkujaan - anteeksi - teitään. Auto on suojalaatikko, jossa voi kokea intohimoista kiihoketta ja nenän kaivuuta, kun kävelykatuilijat ihailevat, kadehtivat tai muutoin haaveilevat kulkuraudasta, joka on juuri minun takapuoleni alla. Siksikin ääni on merkkituote, se ylläpitää murahtelevaa miehuutta ... kerrotaan moottoripyörärintamalta, että Harley-Davidsonin ääni olisi jopa patentoitu?

 

Auto on itsenäisyysreliikki - sen suojissa on kiva päästellä - saada vauhdin hurmaa ja jos kauniina kesäpäivänä on kuuma, voi avoauton katon kelata kasaan ja näyttää omaa ruskettuneen hyvinvoivaa naamaa muille:

"Minä tulen täältä, katsokaa - huomasitteko, että peräpäässäni oli tuplapakoputket", joihin eräät laitattavat kahdentimet - eli perästä pörisee neljä ärjyvää putkea - ikäänkuin korostamaan AJAJANSA vauhdikkaan nuor-tervettä linjaa kuin vaurautta hankkia katseen kääntävän näyttöraudan.

 

Auto on myös turvallisuusvakauden ilmentymä - 'volvoistit' ovat tämän ryhmän edustajia. Vakaa ruotsalainen, tosin kiinalaisten omistuksessa.

Turvallisuus on kehittynyt Suomessa. Vielä vuonna 1964 ei ollut juurikaan turvavöitä - henkilöautojakin vain noin 300.000 - nyt auto on täynnä "turvaa" - ja autoja onkin jo 3.000.000!

US on yksityisautoilun luvattu mekka - bensakulutus viimeiseltä 100 vuodelta on paljolti tuhlattu juuri siellä. Tänään Kiina on maailman suurin automarkkina ja suurin valmistaja - miten käy autojen määrän?!

 

.

Kts HS: ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006387478.html  - 

"Auto ei ole vain järjen vaan myös tunteiden asia

Parhaimmillaan tunne on valoisana kesäiltana, kun huristelee leveällä maantiellä.

 

 

...