|1321 | KOULU|2827|472033|MURHA|

                                          ihmetys.jpg

 

"Ihmetys on suuri" -by Imppu 2024 - 11V 03/2024

MIX?

-kysyy 4. luokkalainen?

 

*VIERTOLA*

 

 

48x48_20191004131740879.jpg


2024-04-02  -- 14:54:41

-unohtamatta lapsiemme tukemista juuri nyt -on vihdoin heräämisen aika! --

-aivan ensimmäiseksi voidaan paljolti todeta, ettei tämä lopullisuuteen johtanut hyvin surullinen tekosarja lähde vain lapsesta, vaan paljolti kotoa, kaveripiireistä, kuvaruuduista ja ennen kaikkea kasvatuksesta |0

- joka ei ole vain kaveruutta, vaan myös oikeaa vastuullista kasvatusta lapsemme parhaaksi, lapsien kokiessa luottamusta ja vakautta -
.. yhä vaikeammaksi muuttuvaan aikuisten maailmaan.



Aloitetaan maamme hallituksesta, joka masinoi lakeja


-toivottavasti parhaaksemme; tosin nyt näyttää että lakikimara, joka on tulossa vain vaikeuttaa kotejamme.
Kaikilla ei voi aina mennä hyvin, vaan meitä on moneen kerrokseen, junaankin ja kaikista tulee pitää huoli -
"vähemmän aseita ilmaiseksi Ukrainaan ja enemmän huolehdintaa meitä koskettaviin asioihin!
- nyt oikeasti ministerit - herätkää ajattelemaan.
Koettakaa hyvät ministerit keskittyä todella meitä suomalaisia sisällämme koskettaviin vaikeisiin asioihin -
-- koulukiusaamisesta |1, -väkivaltaan kouluissa ja kaduilla |2.


|0 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/01/lasten-kasvatus-on-tekijoidensa-summa.html -
"Lasten kasvatus on tekijöidensä summa -"
|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/04/iloa-oppia-kaikki-mukaan-ketaan-ei.html -
""Iloa oppia - kaikki mukaan, ketään ei jätetä!""
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/07/tapaus-koskela-kirja-vakivallasta-ja.html -
"Tapaus Koskela - kirja väkivallasta ja juurettomuudesta, kun yhteiskunta unohti"

__ __
Lopettakaa ministerit osittain harhautunut joukko- ja psykoottisuutenne, sekä sen myötä "turha pönötys" ja hymistely papukaijamaisesti hoettuina "kansallisen turvallisuuden kysymyksinä", liian kauas katselemisena -

-oppikaa katsomaan meihin itseemme/ kansalaisiinne - 

kaikilla ei mene hyvin, ja kohta monilla menee vieläkin huonommin.

--- ja niin sokeina nähdä valtioneuvoston linnasta meidän omia sisäisiä suurongelmia, joista tämäkin tapahtuma Vantaalla on vain yksi ilmentymä.
Keskittykää vihdoin meidän omiin sisäisiin asioihin ja jättäkää turha haahuilu "kansallisen turvallisuuden hokemisesta" - on aika nähdä oikeasti meitä suomalaisia koskettaviin arkiasioihin.

__
On tietenkin selvää ja inhimillistä, että nyt valitellaan koko poliittisesta kentästä -
- ymmärtämättä täysin todennäköisesti sitä todellista hätää mitä suomalaisissa arjen perheissä nyt koetaan ..

-laajasti, yhteishengellisesti, ja kohta vaatien Teiltä poliitikoilta oikeita kansakuntatekoja; ei enää purramaisia "saksia ja leikkuulautoja" -suoranaisena "kettuiluna" kansalaisiamme kohtaan -

.. eikä enää liiaksi ylipaisuteltuja hokemia itärajalta, vaan valtioviisautta tosiasioiden tunnustamisena kohdata kansa, sen omin tärkein joka päiväisin arkiongelmin.

Sekin on selvää ettei teillä ministerit ole suoraa syyllisyyttä tapahtumiin Vantaalla, mutta teillä on velvollisuus olla iholla laatiessanne lakeja, joilla säädetään tämän valtiomme sisäistä turvallisuutta ja hyvää oloa kokea ja tuntea hyväksytyksi olon tunnetta kansakunnassamme ...

-näin tämä "maailman onnellisin kansa" tulee teiltä vaatimaan.
[Onni ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/11/onni-happyness.html - ]

__ __
Keskittykää hyvät arvon ministerit - jättäkää turha koheltelu ja turha nokitteluylpeys, ja ottakaa selvää mitä merkitsee koulumaailmassa kiusaaminen, väkivalta ja jatkuvasti lisääntyvä 5-15 sekunnin "shorttielämä" |3, josta lääkärit, psykologit ja asiantuntija vaikeroivat |4,

-- vai oletteko itse tuon lyhytjänteisen ohdakkeen alla parkumassa Venäjän, idän pahuutta, ettekä näe sokeina missä kansalaisemme monin osin taivaltavat - arjessaan.

|3 ~ "myöhemmin" -
---
|4 ~ https://yle.fi/a/74-20074127 -
Yle-otsikointi: "Joonas Konstigin kolumni: Nuorison mielenterveyskriisi saattaa johtua lahjasta, jonka he saivat hyvää tarkoittaneilta vanhemmiltaan
Tutkijan mukaan lapsista kasvoi arkoja ja ahdistuneita nuoria, kun he lakkasivat leikkimästä riskaabeleitakin leikkejä – ja löysivät jotain paljon kiinnostavampaa, Konstig kirjoittaa."

YLE-ote: " .. ”Leikkikeskeinen lapsuus” on amerikkalaisen psykologin Jonathan Haidtin käsite. Haidt on viime vuosina tutkinut nuorison mielenterveyskriisiä. Hänen ryhmänsä on kerännyt kirjaa The Anxious Generation varten dataa pitkin länsimaita ja kaikkialla nähdään samaa: Nuorten ahdistus, depressio, itsemurhat, viiltelyt sekä yksinäisyys lähtivät jyrkkään nousuun ajanjaksolla 2010–2015. Pahiten tytöillä. .. | .
.. . 2010–2015 tytöt muuttivat Instagramiin. Pojat katosivat pelimaailmoihin ja pornosivuille. Leikkikeskeinen lapsuus vaihtui puhelinkeskeiseen lapsuuteen. .. | .
.. . Nuoriso voi huonosti, koska älypuhelimet ohjelmoivat heidän aivonsa erilaisiksi kuin leikkivillä lapsilla. Aktiivinen ja sosiaalinen leikkiminen korvattiin ruudun tuijottamisella .. "

__ __ _
Olisiko aika oppia neuvottelemaan, keskustelemaan -

-- lähestymään kansaa - nähdä toveripiiritkin osaksi tätä lisääntyvää "pahaa oloa", mikä jäytää pinnan alta kohisten esille tullen.

__
146856

| 37  SUOMI24  P  503  | 00 SUOMI24  A  000  |  VU  |  FB  | Vapaa sana | FB "totuus" | X |  91 EKSTRA24  478 |  

 

                                       viertola.jpg

 

 

"Kuu­des­luok­ka­lai­nen oppilas kuoli Vier­to­lan koulun am­pu­mi­ses­sa, kaksi lasta louk­kaan­tu­nut va­ka­vas­ti – Epäilty käytti lu­val­lis­ta kä­sia­set­ta"

***

2

Paha olo korjautuu vain teoilla, jotka tuovat yhteenkuuluvuutta, osallisuutta ja tarpeelliseksi tuntemisen tunnetta, jossa me kaikki olemme jotain hyväksytysti, kukin lähtökohdistansa.

Olemme kaikki lähtökohdiltamme yhtä arvokkaita - niin Te ministerit kuin kotiväki ja lapsetkin -kaikki tahoiltansa. Tässä ehdotelmia tiekarttaan ja tavoitteisiin, jotta saamme oikeaa katetta "maailman onnellisimpaan kansaamme"

__
VÄLIEKSTRA 1!
Entä unohtamamme opettajat |OP - suuren vastuun kantajat; mutta onko heillä enää työkaluja kantamaan tuota vastuuta -arvostammeko heitä yhteiskuntamme yhtenä tärkeänä ydinryhmänä? Mitä mieltä ministerit olette?

|OP ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/11/pelko-huomisen-tuntemattomuudesta.html -
"Pelko huomisen tuntemattomuudesta konkretisoitui Jokelassa yhdeksälle ihmiselle lopullisella tavalla"
-IJL-BLOG 2007

..
VÄLIEKSTRA 2!
Entä kotiväki, joka jo monin osin tästä kuusta lukien kokee vieläkin suurempia talousvaikeuksia - entä kotikasvatus |K, kun voimat loppuvat - isiltä ja äidiltä, joiden se toiseksi tärkein tehtävä olisi kasvatus - omien lastensa kasvatus?

|K ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/06/vertailu-alkaa-jo-ala-asteilla-kenella.html -
"Vertailu alkaa jo ala-asteilla - kenellä merkkituotteita ja keillä jäljitelmiä"
-IJL-BLOG 2023

__
Kuvaruutu, internet ja sekuntien mittaiset "lyhyt shortit" (niin hyvässä kuin pahassa - keskittymisongelmineen?)


kaikki nuo kiihkeyttävät hallitsemattomasti paljon kysymyksiä herättävinä; ainakin osaa lapsiamme -

.. he ovat paljolti todellisuustietämättömiä kaukaa maailman pahuudesta, mutta suuntaavat uutiset puskevat koko ajan väkivaltaa - ja erityisesti Ukrainasta -nyt myös Gazasta |G, osin perusteetta meille "todisteltuna" -

.. kun teistä poliitikoista ei kukaan osaa edes kertoa miten tuo Venäjä on meitä aikuisten oikeasti uhkaillut - sotilaallisesti. Itärajan pakolaisetkin tutkittiin osaltansa jo vuosia sitten - tässä norjalaisten puolueeton kannanotto analyysina:

Yle-linkki ~ https://yle.fi/a/3-9128359 -
Yle-otsikoituna näin:
"Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni
Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti."

__ _
Niin, että koulukiusaaminen - aloitetaan siitä
[Kirjoitus vuodelta 2021! ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/liikaa-afganistania-liian-vahan-omia.html - vuodelta 2021]

Kirjoitimme siitä toinen toisensa perään - aiempaa PM Sanna Marin' ia ei juurikaan kirjoitusvastineina ollut kiinnostunut; vaan rynnisti nahkarotsein Ruotsiin käännyttämään heitä Natoon, selittämättä tarkemmin miksi.

Vain aiempi presidentti - Sauli Niinistö otti asiakeskeisen ohuesti osaa koulukiusaamiseen - vierailullaan Jope Ruonansuun lapsuuden koulussa |4 - konkreettinen kouluvierailu ja Sauli ansiokkaasti kertoi ja otti kantaa koulukiusaamiseen, .. mutta siihen se jäi, vaikka perheessä on pieni poika, kuten pieni tyttö Sannalla ja hänen isällään.

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/tp-sauli-niinisto-tarttui.html -
"TP Sauli Niinistö tarttui koulukiusaamiseen - teko vailla vertaa!"

-- ja tässä hiukan laajemmin --
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/on-myos-syytta-onnitella-75-tp-niinistoa.html -
"On myös syyttä Onnitella 75 TP Niinistöä,"
-IJL-BLOG

__
Eikö lastemme huominen kiinnosta nyt riittävästi - ilman lapsia ei ole tulevaisuutta!

.. entä nykyiset PM (kok) Petteri Orpo ja TP (kok) Alexander Stubb ja SM ja (ps) Mari Rantanen?

Kertokaahan miten nyt aiotte tarttua meidän suomalaisten omiin sisäisiin tärkeisiin asioihin - sillä yksinkin Vantaan Viertolan kaltainen tapahtuma on liikaa - eikö? Jokela |OP ja Kauhajoki ovat varmaan jo unohtuneet?

 

 

                                        

 

 

3

Kouluväkivalta -lisääntyvä suurongelma -

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/11/kouluvakivallasta-katujengeihin.html -
-otsikoituna näin vuodelta 2022:
"Kouluväkivallasta katujengeihin!"

-IJL-BLOG ]

.. joka saa myös liekkejä kaduilta, ja mistä tuo katuväkivalta kumpuaa - ja nyt ilman mitään syyllistelyä tai vihjailua mihinkään suuntaan -- -- maahanmuuttajia haluamme -näin meille tulee uusia kulttuureja - tapoja, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia, kun ajatus ja ymmärrys ei aina riitä -meillä valkoisillakaan,

.. tarvitsemme kuitenkin ihmisiä tekemään työtä, mutta jos otamme meille muuttajia; huolehdimme myös heidät kuten omat suomalaisetkin.

Osoittelematta mihinkään suuntaan .. Mitä tulette tekemään arvon ministerit, jotta meille tulevat kokevat olonsa hyväksytyksi - kuuluvaksi yhteiskuntaamme?

Emme voi enää eriarvoistua, emme voi enää vastakkain asettua - me voimme vain olla yhtä, olla yhteiskunta joka huolehtii kaikki omamme - ja se tarkoittaa sitä, että kun otamme maahanmuuttajia -

.. kannamme myös kotoutuksesta täyden vastuun ja teemme kaikkien, siis kaikkien suomalaisten olon tarpeelliseksi tuntemuksen hyvään oloon - olla osa jotain sellaista, josta voi olla ylpeä!

__  __
Kaikki tämä vaatii hallitukselta ja pääministeriltä johtajuutta, joka näyttäisi olevan hakusessa, ellei jopa hukassa. Mikäli ei omien sisäisten asioidemme hoito ja soveltuvien lakien säätö tunnu tarpeelliselta - erotkaa ja antakaa kansan puhua uusista ennen aikaisista eduskuntavaaleista.

Ottakaa nyt nätisti sanottuna lusikka "kauniiseen käteen" ja ryhtykää tosissanne kansalaisiamme oikeasti huolestuttaviin asioihin -se on Teidän kansalaisvelvollisuus; olette valittuja ja nyt ryhdyttehän töihin ja jättäkää kaikki muu, osin turha pöhinä vähemmälle.

__  __
Ystävällisesti huomauttaen katsottehan tehtäväksenne huolehtia kansalaisistamme

-aikuisten oikeasti. Tehkää konkretiaa, osallistukaan, miettikää mitä kansakunta oikeasti tarvitsee. Vaikka tämä on "vain" yksi tapahtuma - oli se liikaa; aivan liikaa.
Maamme hallituksella on valtiovastuu ja kansa on teidät tuohon vastuuseen valinnut!

..
Ystävällisesti toivoen Teiltä nyt tekoja, ja vähemmän puheita - voimme valitella, ja olla surullisia, tietty - mutta nyt on aika kääriä hihat. Parasta inhimillisyyttä on teot jotka nostavat kansakuntamme yhdessä tekemisen tunnetta - tarpeellisina ja toivottuina.

__
HS-ote: " .. Ampumavälikohtaus Vantaalla järkyttää syvästi. Ajatukseni ovat uhrien, heidän läheistensä ja Viertolan koulun muiden oppilaiden ja henkilökunnan luona. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja odotamme viranomaisten päivittyviä tietoja, Orpo kirjoittaa viestipalvelu X:ssä. .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010331299.html -
HS-otsikointi: "Näin poliitikot kommentoivat uutista: ”Voin vain kuvitella tuskan ja huolen”
Hallituksen ministerit ja muut poliitikot ilmaisivat järkytyksensä Vantaalla tapahtuneesta kouluampumisesta."
-HS

|6 - IS-toimittaja Juulia Hakulinen

 
Date: 23.9.2023 -- 12:05
KOKO Suomi pysähtyi tasan 15 vuotta sitten, kun kauhajokelaisen koulun käytävät täyttyivät kovista laukauksen äänistä.

IS-linkki ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009840234.html -
IS-ote: "22-vuotias Matti Juhani Saari saapui aseen kanssa Kauhajoen koulutuskuntayhtymän tiloihin 23. syyskuuta 2008 ja riisti hengen yhdeksältä oppilaalta, yhdeltä opettajalta ja itseltään. Ennen kuolemaansa Saari oli onnistunut sytyttämään koulutiloihin myös tulipalon. .. "
 
____ ____
 
 
                                        us%20koulumurhat.jpg
 

Kuva: ~ Kahden opiskelijan ampujaa etsittiin Delawaressa - MTVuutiset.fi - 

 
" .. Virginia Cityn yliopiston henkilökuntaa kritisoitiin huhtikuussa voimakkaasti puutteellisesta tiedottamisesta sen jälkeen kun vakavasti häiriintynyt korealaisopiskelija ampui 32 opiskelijaa ja itsensä Yhdysvaltain verisimmässä koulusurmassa."
 
-Yhdysvalloissa tapahtuu eniten koulusurmia ja -väkivaltaa
 
***
 
 
4

PS 1
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/eu-tasoinen-ilo-oppia-mentaliteetti.html -
"EU-tasoinen ilo oppia mentaliteetti - stoppi koulukiusaamiselle ja -väkivallalle"

__
PS2
IJL-ote: "Kaikista on otettu se hellyttävä kaksivuotiskuva – jossa viattomat silmät tutkivat kameraa ja kuvaajaa, samalla vilkkaat kätöset pitävät isin kelloa tiukasti rintaa vasten – oli turva mihin tarttua. Missä vaiheessa meni jokin pieleen – missä kohtaa aika kiihtyi ohi harkinnan ja turvallisuuden tunteen – millä kohtaa ei ollut enää kuulijaa?

Hätä kasvoi sisuksissa, kalvoi mieltä ja tunnustusta antava hyväksyntä jäi saamatta. Yhteenkuuluvuutta 1] ei löytynyt kotoa, vain riitaa - ”olin aina jotenkin väärässä, ja syyllinenkin”. Oppia ei juuri jaettu, ehkä vain remmillä tai hylkäyksellä arestiin. .. "

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/10/puukotus-suoraan-vanhempien-sydameen.html -
"Puukotus suoraan vanhempien sydämeen!"
-IJL-BLOG 2013
 
 

______

ILU-MEDIA

IJL-Productions

ILU_hymy.jpg

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

020424 -Total Visits: 1217949 Total Visitors: 171545  
260324 -  ?
190324 -Total Visits: 1176621 Total Visitors: 168245
120324 -Total Visits: 1164921 Total Visitors: 166423
050324 -Total Visits: 1144396 Total Visitors: 164484  

270224 -Total Visits: 1135091 Total Visitors: 162566

200224 -Total Visits: 1112477 Total Visitors: 160557   

130224 -Total Visits: 1098229 Total Visitors: 158918  

060224 -Total Visits: 1081898 Total Visitors: 157423    

300124 -Total Visits: 1069055 Total Visitors: 155308

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   

https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

e

e

e

UPI-FIIA: NATOn  YDINASEPELOTE ja Suomi

PORILAISTEN MARSSI

_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 

3 Folder ~ https://link.shutterfly.com/UQ9xwlybzGb -