kimtrump.jpg

Kuvamanipulaatio "veljeksistä Kim & Trump"

 

 

Suomessa vieraili juhlallisesti korealainen presidentti niemimaan eteläosasta |1Moon Jae-in. Harvinaista herkkua Suomelle – edellisestä kerrasta muistaakseni 13 vuotta. Presidentti Sauli Niinistö esitti aktiivisesti ”hyviä palveluksia |2 korealaisille. Hyvä näin – sillä Suomi sotilaspoliittisesti liittoutumattomana valtiona ja monin osin puolueettomana voisi olla ”neuvottelupöytien suuri pieni maa”! |3

 

 

Korean niemimaalla oli sota, ja sitä ennen II Maailmansodan ainoiden voittajavaltioiden keskinäinen kilpajuoksu Korean niemimaan halki |4 – kuuluisalle jakolinjalle, jossa nyt seistään vastakkain.

 

1945, kun Japani päätti häviöönsä Korean miehityksen ja samalla kaksi suurta – Neuvostoliiton Josif Stalin ja USA' n presidentti ja atomipommikäskyn antaja Harry S. Truman juoksuttivat sotavoimansa – jakaen yhtenäiset korealaiset kahtia |5kysymättä itse korealaisilta mitään. Alkoi kehitys, joka jatkuu yhä ---

 

 

Nyt korealaisten suurin kauppakumppani - vieressä oleva Kiina ystävällisesti neuvoo tavallansa miten korealaiset voisivat tulla toimeen, jopa yhdistää toimiaan, ovathan korealaiset verisukulaisia.

 

Puhutaan mystisestä Pekingin tiekartasta |6, josta erityisesti Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un hakee aika-ajoin neuvoja ja opastusta, miten luotaisiin alun rauhansopimus, sitten kiinalaisittain yhden valtion ja kahden järjestelmän systeemi, josta lopulta ”paljon myöhemmin” toinen järjestelmä ”haihtuu pois” - kts. Hongkong |7 ja myöhemmin Taiwan |8 (Formosa).

 

Pohjois-Korea ehdotti mystistä velanmaksua jo 2017 keväällä |9 – Yle-uutisoinnin välityksellä, ikään kuin viestinä jostain, joka oivallettiin meillä tai todennäköisesti ei – oli kyse verhotusta viestistä suomalaisille, että ottakaa koppi ja järjestelkää neuvottelupöytä meille korealaisille – olisimme täältä pohjoisesta valmiit ja velan maksaisi palkkiona pöydästä – Kiina, joka oli tietävien lähteiden mukaan suunnitelman takana (?) [HS]

 

 

Ongelmia ennen neuvottelupöydän kattamista

 

Tunnetusti pohjoisen korealainen johtaja Kim ja US-presidentti Donald Trump ovat tavanneet jo kaksi kertaa |10. Viimeisen treffi päättyi yllättäen ja nopeasti |11 – oli tullut seinä vastaan.

 

Ilmeisesti US ei halunnut keskustella oman noin 30 000 päisen sota- ja taisteluvoimansa vähentämisestä eteläisestä Koreasta. Kantona kaskessa ovat juuri nuo uhkaa luovat amerikkalaiset sotavoimat – kaukaa valtameren takaa – jäänteenä sodasta, joka hyydytti jakolinjan jo tuohon kilpajuoksun leveyspiirille – 38 astetta.

 

Emme tiedä onko amerikkalaisten sotilastukikohdissa taktisia ydinaseita – niistä ei raportoida missään – hyvin säilynyt salaisuus, jonka Kiina saattaa tietää todellisuutena?

 

 

Ulospääsy hallitusta korealaiskriisistä

 

Pekingin tiekartta määrittelee rauhan edellytykset. Mikäli US-taisteluvoimat poistuvat tietyssä järjestyksessä ja lopulta kokonaan, uhka väistyy ja pohjoisen korealaiset eivät tarvitse turvakseen kehittämiään ydinaseita, joiden ohjuksellista täyttä toimivuutta ei olla edes kyetty todistamaan – ehkä tämänkin osuuden Kiina tietää totuudellisesti (?)

 

Korealaisten ydinaseet on luotu poliittiseksi/ aseelliseksi vastavoimaksi noille US Armyn ja USAF' in taisteluvoimille – niemimaan eteläosasta.

 

Mikäli korealaisten välille saadaan syntymään rauhansopimus, on odotettavissa, että Pekingin tiekartta palkitsee korealaiset ja pohjoisen osan väestön kaikki pakotteet poistetaan kiinalaisten osalta, joka näin takaa pohjois-korealaisten selviämisen pahasta ravinto-ongelmasta, kun kuivuus jäytää pohjois-korealaista maanviljelyä |12.

 

Kiina noudattaa tarkasti YK-pakotteita, ja jos rauha koittaa, ilmoittanee Kiina etukäteen poistuvansa pakotteista. Kiina pystyy korvaamaan kaiken pakotepolitiikan - muualta maailmasta.

 

 

Seuraava treffi koittaa jo piakkoin, sillä Trump tarvitsee onnistumisia!

 

Voimme odottaa kolmatta treffiä jo tämän vuoden lopulle. Meitä suomalaisia ajatellen sille olisi sopiva neuvottelupöytä juuri Suomessa, sillä presidentti Niinistö on hyvissä väleissä kaikkien kolmen kanssa |13 – Kiinan presidentti Xi Jinping' in, Venäjän Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain Donald Trumpin kanssa.

 

Mikäli kaikki nämä kolme yhdessä päättävät, niin Korea saa rauhansa, yhdistymisensä ja yhtenäistymisensä – yhdistymiseen saattaa kulua vuosia, mutta tässä kohdin jatkuva liike on tärkeämpää kuin pysähtyneisyys.

 

...

Mikä oli se lähtölaukaus, joka tuotti tuon pohjois-korealaisten mystisen ”velanmaksuviestin” Suomeen – kuka/ mikä olikaan sen takana? Mitä tapahtui keväällä 2017? Kaiken takana saattoi olla yllättäviä voimia, joiden tavoite on rauhoittaa koko Kiinan lähiympäristö – sisältäen myös tuon Korean niemimaan …[24]

 

Suomelle on nyt tarjolla kultalautasella – rauhanvälittäjän rooli vailla vertaa. Nyt presidentti Niinistö on tullut avoimesti esille omalla tarjouksellaan ja voisimme olla varmoja, että se on noteerattu tarkasti niin Pekingissä, Moskovassa (korealaisten vierusvoimia) ja Washingtonissa (kaukaa Tyynen valtameren takaa asevoimien omistajana Korean niemimaalla).

 

Jäämme odottamaan kolmatta ja ratkaisevaa treffiä ”rakastuneiden kesken” - ja jos ja kun se onnistuu – kumpikin kuittaa Nobelin rauhanpalkinnon, jonka jakajaksi voisi tulla myös presidentti Niinistö – siksi suuresta ratkaisusta tuossa olisi kysymys ”hyviä palveluksia tarjonneesta neuvottelupäydästä”. Ja Kim saisi kansainvälisen hyväksynnän |14, joka on Pekingin tiekartan eräs pienempi päätavoite!

 

EKSTRA

Milloin korealaiset solmivat keskinäisen rauhansopimuksen?” -IL_BLOG

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/korealaiset-solmivat-rauhansopimuksen.html -

[2017] Hakeeko US hyökkäyssyytä Pohjois-koreaan?” -IL_BLOG

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/07/hakeeko-usa-hyokkayssyyta-pohjois.html -

 

...

Murhattu velipuoli Kim Jong-nam” -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10825135 -

 

...

Viitteet tekstistä [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/06/viiteluettelo-suomi-tarjoutui.html - ]

 

|1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10823845 -

|2 ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000006137731.html -

|2 ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/presidentti-niinisto-tarjoaa-suomen-palveluksia-korean-niemimaan-rauhanprosessiin/7444174#gs.i88s4u - MTV3

|3 ~ https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/presidentti-niinisto-aikoo-tarjota-suurvalloille-suomen-apua-neuvotteluissa-aseriisunnasta-uhkana-jaakylma-sota-2304714/ - media - Lapinkansa

|4 ~ https://historianet.fi/sota/kylma-sota/kylma-sota-kummittelee-yha-koreassa - Historianet

|5 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Division_of_Korea#Post%E2%80%93World_War_II - Wiki

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/kim-jong-un-in-opastava-pekingin.html -

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/pekingin-tiekartta-rauha-korean.html -

|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/10/hongkongilaisittain-made-in-china.html -

|8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/03/onko-taiwan-kiinan-maakunta.html -

|9 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

 

|10 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006017259.html -

|10 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/korealainen-nuoralla-tanssi-miina-vai.html -

|11 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10666381 -

|12 ~ https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/pohjois-korea-kuivuus-her%C3%A4tt%C3%A4nyt-huolen-ruokapulasta/ar-AABlmRX msn - Microsoft

|13 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

|14 ~ https://www.maailma.net/nakokulmat/nakokulma-miten-katsoa-korean-niemimaata -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

DOC: korealaiset_neuvottelupoyta_11062019.doc – OpenOffice Writer

PVM: 11062019

 

[773_7573] 09:46_20:12 24 [4508] KN04