vihertyva%20kiina.jpg

Kuva ~ https://www.maailmankuvalehti.fi/2019/2/lyhyet/kiina-ja-intia-vihertyvat - 

 

*

...

HS

Kiina tuhlasi epidemian tuoman tilaisuuden vaihtaa omaa taktiikkaansa

https://www.hs.fi/talous/art-2000006476179.html  - 

..

Ilkka Luoma 17.4.2020 - 12:50
1 - Kiina on maailman vanhimpia jatkuvia korkeakulttuureja. Taloudessa se on ollut aiemminkin maailman suurin - nykyään suuruus perustuu IMF 2014/-15 bkt/PPP tilastointiin. Oli selvää, että Kiina julkistaa alentuneet luvut - koska yhteiskunta pysäytettiin - tietoisesti. Tuo miinus 6,8% on hyvin ennakoitu prosenttiluku.

Juuri nyt Kiina, kuten muukin talousmaailma elää lähes täydessä epävarmuudessa ja vallalla on kaksi menetelmää selättää Koronan aikaansaama covid-tauti. On business edellä oleva malli ja sitten Elämää korostava toiminta*. Kiina pysäytti maailman suurimman liukuhihnan ja "karkotti" ihmiset koteihin - karanteeniin. Päätökset olivat kovia, mutta tehoavia?

Kiina ei hukannut oikeastaan mitään, vaan ajoi kansakuntaa asemiin, joista on ponnisteltava "ylös", mutta millaiseen ylösnousemukseen, sitä emme täällä lännessä tarkoin tiedä - vain arvelemme.

Tähän kohtaan on hyvä tiedostaa Kiinassa kaikessa hiljaisuudessa käynnistetty "Vihertyvä Kiina" suurreformi, jonka tavoite on korjata kaikki ympäristöongelmat, jotka luotiin edellisen "Menkää ja Rikastukaa" -reformin aikana, viimeisen 40 vuoden kuluessa.

Kiinassa pohditaan nyt tarkoin mitä tuo Deng Xiaoping' in kehote 'Rikastua' oikeastaan merkitsee! Rikastumista on muutakin kuin tuo saavutettu maailman talous- ja vaikutejohtajuus. Ehkä vihertyvyyteen liittyy vähentäminen - maailmassamme ei voida kasvaa loputtomiin. Rajallisesta ei voida nyhtää loputtomasti.

Kiina kasvuluvut ovat täysin loogisesti alenevalla prosenttilinjalla - mikään valtio ei voi kasvaa jatkuvasti kahdeksan prosentin vuosivauhtia.

Lännessä nähdään Kiinan talousluvut epäluotettavina, syy tähänkin on paljolti täyden tiedon tietämättömyys. Samassa tuon epäluulon kanssa toimii väkevä mediankin viljelemä vastakkainasettelu, jopa niin, että viljelyä lannoitetaan informaatiosodalla - idän ja lännen välillä
> [2][kts. kommentti 1]
.