[892]

isa-lapsi.jpg

Kuva: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/koskettava-kirjoitus-isyydesta-olisinpa-tiennyt-kuinka-paljon-rakkautta-sydameeni-mahtuu/5783708#gs.iagkfs

 

Kitaro - The Light Of The Spirit

...

HS

Etulyöntiasemassa

..

Ilkka Luoma 9.10.2020 - 15:38
 
Jotain niin inhimillistä - lapset kuvanamme


1 - Ihminen on luotu lisääntymään - se on eräänlainen velvollisuus omille vanhemmille, jotka tekivät sen mitä tikanpoika - kiivetessään puuhun. Näin oli tapahtunut ikiajat, sillä evoluutio rakentaa meille lopulta vain kaksi tehtävää:

Lisäänny ja huolehdi jälkikasvu siten, että hän ja he selviytyy/ -vät omassaan.

Poikani syntyi vuonna 1981 - olin ainoa isä synnytysvalmennuksessa. Olin siis harvinainen ilmiö synnytyksessä, joka jätti ikuisen jäljen muistoksi Elämän sinnikkyydestä.

Maailma oli erilainen vuonna 1981

Autossamme oli harvinaisuus - lapsen turvaistuin, kaukalon jälkeen, joka oli styroksia, ei ehkä olisi täyttänyt nykyvaatimuksia. Poika-vauvaa työnneltiin vaunuissa niin pakkasissa kuin tuiskuissa - mummot voivottelivat, että paleltuuhan tuo - nyt sisälle ja äkkiä. Tänään poika on 39-vuotias ja terve. Koulutkin kävi, valmistui ja perusti perheen - toivon heille onnellisuutta, se on enää isän ainoa huoli - ikään kuin velvollisuus - Elämä jatkuu ...


Maailma meni jälleen eteenpäin ja ensimmäinen tyttäreni syntyi 1988

Sääntöjen vuoksi synnytykseen ei päässyt. Kaikki meni hyvin ja maailma oli jälleen muuttunut. Oli päivähoidossa jopa sellainen erikoisuus, että sai olla erityistapauksissa jopa yli yön, kun työajat oli sellaiset, ettei yöksi kotiin päässyt. Kokeilu päättyi, kun Suomi ajelehti lamaan - monille vuorotyöläisille tuiki tärkeä palvelu lopetettiin.


1980-luvulla syntyneet joutuivat näkemään kurjistuvan ja pilkkoutuvan Suomen

- Helsingissäkin koittivat aamut, jolloin Kehä I' n oli lähes tyhjä. Työttömiä oli Suomessa satoja tuhansia ja monet lapset kärsivät perheiden hajoamisista.

Itsellä kävi onni, sai tehdä työtä koko laman ajan. Kokemuksia kertyi niin hyvästä kuin melkoisista haasteista olla isänä. Eroja syntyi tuhansia ja paljon pahempaakin. Oli etuoikeus selvitä noista ajoista, kun asuntojen hinnat puolittuivat - toisille onneksi ja monille onnettomuudeksi
>2
 
.
HS: "

Etulyöntiasemassa

Krogiusten perheessä esikoisella ja kuopuksella on 20 vuoden ikäero. Louisa on iltatähti, jonka kanssa kaikki aloitettiin vielä kerran alusta.

"
 
 
.
Ilkka Luoma 9.10.2020 - 15:43
 
2 - Kunnes koitti 2013, jolloin luoja antoi vielä kaksoset |1 - tyttöjä

Jälleen synnytyksessä mukana. ajat olivat muuttuneet, kaikki isät olivat mukana ja ero vuoteen 1981 oli valtava. Nyt autoon hankittiin turvalliset kantokaukalot, olivat testattuja. Huolehdittiin lähes kaikesta - 1981-kaavan mukaan jopa "turhasta". Kaikki on aina aikakautista, voimme vain kuvitella miten äidit hoitivat lapsensa kivikaudella.
.
|1 

Mark Knopfler - The Long RoadIsien aktiivisuus tällä vuosikymmenellä jatkuu yhä

Ekaluokkalaiset viedään kouluun, haetaan pyörällä ja hankitaan kännykät, nehän ovat jokaisella. 1981 syntyneelläkin oli, mutta se oli ainoa koko koulussa - ei ilennyt pitää edes virtaa päällä. Nyt opettajat tekevät työtä, jotta virta pysyy poissa.

Nyt seurataan missä lapsi ja kännykkä liikkuvat ja mitä appeja lapsi lataa - valvonta on tarkkaa - tai sitten ei. Koulukiusaaminenkaan ei ole taakse jäänyttä - vaan toimii kuten jo 1960-luvulla, kun kansakoulua kävin. Piti olla poliitikon vikaa, että selvisi koulukiusaajista - tänään enempikin on some-kiusaajia, kun kiusaajien mieliala ja itsekunnioitus ovat kadoksissa.


Entä lapset?

On rikkautta saada osallistua. Osallistuminen on kansalaishyve, ja se tuottaa yhteistyökykyisiä nuoria, joiden uteliaisuuden tulisi vastata huomisen haasteisiin, jotka ovat kovemmat kuin meillä 1950-luvulla syntyneillä.


Tänään monet isät kuuntelevat, ovat mukana ja huolehtivat

Toista oli ennen - keskimäärin 1960-luvulla isä oli töissä - toi rahat ja äiti huolehti kaiken muun. Nyt äidit ovat töissä, tai ainankin haluavat olla enemmän töissä. Miten oli kivikaudella, kun silloinkin todistettavasti onnistuttiin saamaan lapset lisääntymiskykyisiksi.


Elinajanodote kasvaa koko ajan

Tämän päivän lapset joutuvat Elättämään suuren joukon juuri ikäisiäni, meitä on paljon ja on suorastaan onni, että nyt 63-vuotiaana saa tehdä aktiivisesti kasvatusta, joko oikein tai väärin, mutta kuitenkin.


Toivotan kaiken ikäisille iseille parasta Elämää, sillä sitä on lapsien kanssa vain aikansa. e
 
 
...
 
 
INFO
 
Ilkka Luoma
ILU_hymy.jpg