sanna%20ja%20korona.jpg

Kuva ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/korona-kannattelee-nyt-sanna-marinin-hallitusta-mutta-elokuussa-politiikka-tekee-paluun/ - 

 

*

...

HS

Koronaviruskriisillä on monet kasvot ja pitkät jäljet

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006487175.html  - 

..

Ilkka Luoma 26.4.2020 - 17:51
 
 
1 - On erikoistilanne pysäyttää suuri osa yhteiskunnallista liikkuvuutta, kuluttajien ostostapahtumia - siis rahankäytön kahlehtimista ja asettaa rajoja tapaamisille. Näin yhteiskunnan pyörä jarruuntuu. Tuo jarrutus oli "hätäjarrutuksenomainen", ja se tehtiin päätöshetkien "parhailla tiedoilla"?

Ennustaminen on tunnetusti vaikeaa. Emme voi tietää, vain arvailla mitä päätöksistä seuraa. Eletään kuitenkin syyn ja seurauksen lakien alaisuudessa. Me emme tunne kaikkia muuttujia. PM Sanna Marinin hallitus on osoittanut asiantuntija-arvostavaa menettelytapaa päätöksissään - siirtäen talousajattelun toiselle sijalle.

Poliittiseen johtajuuteen kuuluu asiantuntijoiden kuuntelu, siitä analyysin teko - yhteiskuntapoliittisesti sekä laajan parlamentaarisen hyväksynnän saanto eduskunnalta. Näin Marin on toiminut NNV-hallituksessaan (Nuorten Naisten Voima).

Korona järjesti yhteiskuntakehityksen käännepisteen. Tätä Marinin hallituksessa pohditaan intensiivisesti? Voimme katsoa meitä elättävän ja ympäröivän biosfäärin kutistumista - ihmistoimin pakkotaivutettuna.

Koronan seurannaisvaikutukset ovat paljolti arvauksien varassa; sen me kuitenkin tiedämme, että kulutteisen vähentämisen aika on koittanut - keskiarvollisesti. Kasvua ei voida enää hokea.

Ympäristöhuomioinnin ohelle olisi katsottava meidän inhimillisen Elämän muutosprosessoitumista tässä karanteenien, rajoitteiden ja pidäkkeiden maailmassa.

Meidät - erityisesti yli 70-vuotiaiden osalta karsinoitiin koteihin. Karsinointi jättää varmasti jäljen - samoin kuin olemme jättäneet jo haittajäljen ympäristöömme - hengästyttäen sen.

On hämmästyttävää kuinka tehokkaasti nykyhetken parhaalla tiedolla (THL?) PM Marinin hallitus on asiansa hoitanut. Onko valittu 'Elämä edellä' linja juuri se oikea - pidemmässä juoksussa, on jo sitten myöhemmän analyysin arvoinen.

Nyt luodaan muutoinkin hienoa aineistoa uusille yhteiskunnan kehitysideoille - esimerkiksi etätyöskentelyn kehittämisenä, joka tukee ainakin osin hajautuvaa asutusta
>[2]
.
TIEDE [39|109] | 24 [00.000] | FBV | BLOG
.