hk%20mellakat3.jpg

 

 

 

...

Kiina lähestyy taas käännekohtaa, jossa määritellään koko maan suuntaa

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006203202.html  - 

.

Ilkka Luoma 13.8.2019 - 20:51 kommentti
Erityisalue Hongkongin lain mahdollistamat rauhalliset ja ennalta ilmoitetut mielenosoitukset ovat sallittuja ja tässä HK-tapauksessa ne myös tuottivat tuloksen - lakiluonnos lykättiin (ehkä myös poistettiin) ja näin hongkongilaisia kuunneltiin. Se ei kuitenkaan riittänyt - nyt mielenosoitukset ovat muuttuneet pienvähemmistöisiksi mellakoiksi, jopa ulkoa tuetuiksi (Englanti?). 

Mellakat ilman lupaa ja sisältäen jo väkivaltaa, joka uhkaa tavallisia enemmistöhongkongilaisia. Tätä Kiina eikä sen Keskushallinto hyväksy. 

Onkin varmaa, että tapahtuu viranomaistoimia, jotka takaavat rauhan ja turvallisuuden hongkongilaisille ja laittomiin mellakoihin osallistujat saavat rangaistuksensa. 

Nyt seurannee pari-kolme päivää, jolloin Peking seuraa tilannetta ja antaa mellakoitsijoiden vetäytyä ja jos näin ei tapahdu - ryhtyvät erikoisjoukot palauttamaan lakia ja järjestystä. 

Noin 1400-miljoonaista kansaa ei johdeta kuten muutaman miljoonan valtiota - enontekiöläiset eivät tule neuvomaan Helsinkiä, kuinka kaupunkia johdetaan. 

Toisaalta Kiina ei halua vieraiden sekaantuvan heidän sisäisiin asioihin - Kiinakaan ei niin tee. Lännenmies, joka usein haluaa sekaantua muiden vieraisiin asioihin - ei edusta maapallollamme enemmistöä - vaan väestöosasuhdetta noin 1,3/7,9. 

Voisimme katsoa eri keinoja pakottaa tilanne vakaalle pohjalle - vaikkapa EU-valtio Portugalista, jossa lakkoilevia polttoaineautojen kuljettajia uhkaa jopa kahden vuoden vankeus [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-10919502 - ]. Ehkä Kiina seuraa tässäkin kiinnostuneena EU-kehitystä? 

Se on kuitenkin varmaa, että Peking palauttaa järjestyksen ja yhteiskuntarauhan erityistalousalueelleen. 

Olisikin viisasta, jos emme puutu muiden vieraiden sisäisiin asioihin. Medialta odottaisin molemminpuolista informaatiota - eikä vain lännettyneen kaavan mukaista yksipuolista lännenmielistä jopa manipuloivaa informaatiovirtaa - hyvin tiiviisti toistettuna!
 
 
...