virukset%20tappavat.jpg

 

 

...

HS

"Ruotsin valtionepidemiologi: Ruotsi lähellä laumasuojan vaikutusta, hoivakotien tilanne edelleen ongelmallinen"

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006477096.html - 

..

1 - Uutisiin on noussut pinnalle kaksi iällistä ääripäätä - päiväkoti-/ koululaisikäiset [~ https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006477084.html -] sekä vanhukset - eläköityneet, jotka ovat kaikille oikeutettua Elämää kokemassa hoivakodeissa [~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000006476990.html -].

Samalla media puskee kahta ilmiötä miten Koronan aikaansaamaa Covid-tautia suitsitaan - on kyse 'business -edellä' painotuksesta ja sitten 'Elämä ensin -malli', jossa tavoitekeinot eroavat suuresti tuosta US-mallista, jossa puolustetaan individuaalia yksilö-oikeutta päättää kulkemisistaan ja teoistaan.

Suomessa taas Koronan suitsimisen keinovalikoima määrittyy tuolla Elämä -ensin kunnioituksella

Myöhemmin Covid-tautiin menehtyneiden luvut kertovat mikä olikaan "oikein"! Entä Ruotsin malli, jossa painotus on tuon laumaimmuniteetin [~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006452783.html -] hankinnassa? Jälleen on kysymys hinnasta, mitä mikäkin malli ja keinovalikoima maksaa ja miten maksu määritetään.

Tunnetusti ihmisen hengellä ei ole hintaa


Ehkä nyt on, sillä uutiset tuovat synkkää infovirtaa vanhuksien osalta [~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/93c0d069-ccda-4be3-a4b0-8c02aa53e5ad  -] - vanhain- ja a hoitokodeista. Eikö näissä valitetä niin paljon ihmisistä kuin on huoli lapsista ja nuorista, kun pohditaan kotien etätyön ja poikkeavan yhdessäolon, jopa turvattomuutta! Niin vanhukset kuin lapset ovat ihmisiä >

 

.

 

2 - Entä reaalielämän painotukset?

Nythän puhutaan jo varoitellen hoitotoimien priorisoitumisesta - ketkä edellä ja mitkä ryhmät jonojen perässä. Yleensä ongelmienkaratessa käsistä - alkaa voimakas lajittelu.

Tämä on surullista - nyt tästä eteenpäin. Tässä asettuu inhimillisyys, heikkojen auttamistahto vastatusten eläinkunnan lakien vahvemmuuden painotuksena. Eläinkunnassa emme näe eläkeläisiä, vaikka reviirilliset evoluutiovaikutteet ovat vahvasti pinnalla. Vahvemmat vievät heikommilta sijan tässä biosfäärillisessä Elämän kirjossa. Näinkö?

Emme hyväksy tuota eläimellisyyttä, vaikka sen hyväksyttömyys peittoaa tuon vahvemman lain, vaikka ääri-ilmiöissään ihmisyyskin kallistuu tosiasioiden edessä.

Entä nyt, kun emme täällä Suomessa - "maailman onnellisimman kansan" keskuudessa - ole vielä epäinhimillistyneessä olotilassa (?) Me voimme vielä tehdä päätöksiä, joissa inhimillisyys tuottaa Elämän oikeuden kaikille - ikään ja "yhteiskuntahyödyllisyyteen" katsomatta.

Tämä kirjoitus oli pakko naputella, sillä monissa maissa jo lähestytään tuota hallitsemattomuuden tilannetta, jossa inhimillisyys saattaa painua vahvuuden ja yksilökeskeisen pyrkyryyden alle. Lohtuna näemme onneksemme ihmisen auttamishalun, joka siirtyy huomioimaan heikompia - juuri tuon ihmisille heränneen myötätunnon vahvistamana.

Ollaanko siis business edellä [~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006476179.html -] - vai Elämä ensin -mentaliteetissa [~ https://yle.fi/uutiset/3-11306568 -]? Vakava kysymys. Arvaisin PM Sanna Marinin NNV-hallituksen kallistuneen Elämä ensin -linjalle. e

 

..

vanhukset3.jpg

...