emmanuel_macron-1200x800.jpg

Kuva: ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/emmanuel-macron-ponnahti-taas-suosio-kaantyi-nousuun-jo-yli-puolet-ranskalaisista-kannattaa-presidenttia/ - 

 

 

...

HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006345440.html  - 

"Macron aikoo osallistua Moskovan voitonpäivän juhlaan, vaikka länsijohtajat ovat vuosia pysyneet poissa juhlallisuuksista" -HS

...

Kommentti 17122019 - IJL --- 

"Aivo-kuolleen Naton" luonut Ranskan presidentti Emmanuel Macron on oivaltanut yhtenäisen Euroopan olevan muutakin kuin EU. Tunnetusti Eurooppa jatkuu kauas Venäjän arojen taakse Uralille.

Ranskalla oli jo Tsaarien aikana läheisiä suhteita Venäjään - esimerkiksi yllättäen meidän suomalaistenkin osalta - jo vuonna 1809, jolloin Ruotsi "luovutti taistelematta" itäisen maakuntansa Venäjän tsaarille. Samalla Ruotsi sai ranskalaista Bernadotte-verta kuninkaakseen. Ruotsi jätti suomalaiset itselleen suojaksi - ja se näkyi ja tuntui hyvin juuri Talvisodassamme.

 

Ranska oivalsi myös roolinsa muutosmahdollisuuden, kun EU' n talouskone Saksa "roikkuu" jälki-merkeliläisessä ajassa. Saksa hakee linjaansa - Ranskan valloittajana, mutta mielellään Englannin ystävänä, nyt kun Englanti eroaa EU' sta. EU kutistuu maailmasuhteeseen 0,44/7,8 - se on kovin vähän vaikkapa Kiinaan nähden, joka hallitsee suuruudellaan yhtenä jo maailman taloutta - suhteella 1,4/7,8.

Venäjä muodostaa suhteen 0,13/7,8 ja se olisi EU-Euroopalle melkoinen lisäpiristys, jos Venäjä saataisiin kammettua enemmän erilleen kiinalaisesta syleilystä. Venäjä on osa Eurooppaa, vaikka media meilläkin on ominut Eurooppa käsityksen "vain" EU' lle!

 

Ranska on nyt aktiivinen ja on mannaa Venäjän presidentti Vladimir Putinille, jos Macron osallistuu toukokuussa 2020 Venäjän Suuren isänmaallisen sodan päättymisen muistoparaatiin - Punaiselle torille.

Näin Ranska tasoittaa tietä myös Ukrainalle, ja Venäjä muuttaa linjaansa puolustaessaan itäisen Ukrainan venäläisväestöä. Saamme rauhan Itä-Ukrainaan ja suuret venäläisvähemmistöt Donpassin alueella autonomiansa.

 

Ranska ottaa roolia EU-ulkopolitiikan hoitajana. Onhan Ranska Englannin ohella ydinasevalta, sekä valtio, joka ei välttämättä tarvitse USA' ta Eurooppaan - kaukaa Atlantin takaa. EU on irtoamassa US-kapaloista - Ranskan johdolla?

Saksa saa uuden liittokanslerin. Me emme tiedä millaista linjaa hän tulee vetämään. Saksa, jos kuka tietää mitä merkitsee sota. Saksa haluaa myös kiinteämmät suhteet itään - Venäjään.

 

...