BLOG 2128.

 

kasvuhokema3.JPG

Kuva: ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/12/kasvuhokema-on-saavuttanut-maalliset.html  - 

Olemmeko kusaisemassa omiin elomme muroihin, kun hamuamme lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä?

 

***

..

YLE "

Nordea: Maailmantalouden kasvuvauhti kiihtyy nopeimmilleen lähes 50 vuoteen, ylikuumenemisen merkkejä näkyvissä

"

https://yle.fi/uutiset/3-11925877  - 

..

Täytyy saada enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä. Elämme kohta jälleen näyttö- ja vertailutaloutta - minulla pitää olla komeampi kuin naapurilla - vaikkapa puutarha (kuulemma puutavaran kysyntä on nyt huipussaan - halutaan nikkaroida!) kylpytynnyreineen ja leikkimökin kokoisine grilleineen ja vähintään kuudella polttimolla.
 
Näinkö se menee, kun kornisti ottaen Korona kuritti meitä niukemmalle, soukemmalle kuin kukkaron nyörien kiristelyyn, kun piti jäädä kotiin ihmettelemään mitä minä tekisin, kun ei pääse sinne ja tänne - lähinnä kuluttamaan.
 
Nyt ollaan kotona ja tuo nikkarointi voidaan nähdä myös hyveenä, heräämisenä sekä näin työllistetään itseämme ja alan ammattilaisia ja käytetään kotimaista puuta, joka tässä patiokäytössä on myös 'hiilivarasto' - niin kauan kuin astelemme laudoilla.
 
Kulutus-hype vallitsee markkinataloudessa - lisää liikevaihtoa, lisää voittoja ja ennen kaikkea lisää myyntiä, vaikka läntisen kotitaloutemme nurkat ja kaapinperukat ovat jo täynnä kaikenlaista - lähinnä Kiinasta, kun se on niin halpaa.
 
 
Kuinka kauan rajallinen Maapallopiiri jaksaa kasvaa?
 
Energiaa Auringosta on riittämiin, siis materiamuutoksia voidaan tehdä näin ajatellen jatkuvasti ja enemmän. Entä ympäristöömme kohdistuva haittajälki, vaikkapa henkilökohtaisena jälkenä, joka voisi huomenna olla jo reaaliaikaisen verotuksen lähtökohta. Olisiko se meitä kaikkia Elättävälle luontobiologialle ja sen vuosisatamiljoonaiselle elämän monimuotoisuudelle kiitos ja kädenpuristus? Ehkä?
 
--
Miksi pitää kasvaa, kun tosiasiat ovat kaikkinaisesti sitä vastaan?
--
 
Miksi niin poliitikot kuin talousviisaatkin huutavat kasvua, jopa kasvun perään? Jos on kymmenen litraa vettä, niin siitä ei voi saada yhtätoista litraa - se on mahdotonta, mutta kasvuhokemalla siihen alitajunnassamme kuitenkin pyrimme. Tosiasia on kuitenkin se, että kohta meillä on vain kuusi litraa käyttökelpoista vettä, ... maailma jatkuu Suomen rajojen ulkopuolella. [T]
 
 
Milloin luontobiologia tekee lakon ja heittäytyy hankalaksi?
 
Enkä onko se jo valmistautumassa "suureen muutokseen", kun emme ihmiskulutustäyteisinä tahdo ymmärtää, ettei rajallisesta voi loputtomasti nyhtää.
 
 
Entä aiheuttamamme ympäristöhaitallinen jalanjälki ja vieläpä henkilökohtaisesti ja kumuloivana laskentana -
 
Olemmeko millä sijalla - niin suomalaisina, amerikkalaisina, ruotsalaisina, kiinalaisina tai intialaisina? Miten Me Suomessa asemoidumme tuossa tylyssä tilastossa.
 
Korona pysäytti Kiinassa koneet, ja näin maailman suurin liukuhihna pysähtyi lyhyeksi aikaa - moni kaupunkilainen huomasi yllätyksekseen, että kaupunkia ympäröi vuoret, ne olivat tulleet esille sinisen taivaan oheen, kun saasteet olivat kaikonneet - vähäksi aikaa.
 
Nyt koneisto käy jo kuumana ja tavaraa syöstään markkinoille yötä-päivää, kun läntinen kulutusjuhla jälleen käynnistyy - kuten ennusteet näyttävät kertovan.
 
 
Korona "opetti" meille jotain -
 
Hitaamman kellotaajuuden elää, kuluttaa ja näyttää erinomaisuuttamme. Nyt toiminnallinen eli kulutuksellinen kellotaajuus on jälleen nousussa ja poliitikotkin hykertelevät onnessaan, kun kasvuoprosentit ovat miehekkäästi kohollaan.
 
 
Mihin jäi "koronallinen" oppi, malli ja kyky tulla toimeen vähemmällä?
(Välttämättömyyden tunnistaminen on hyve - nähdä seuraukset ympäriltänsä)
 
Onneksemme osa meistä viisastui ja huomasi minimalismin olevan taidetta, hyvää oloa ja vapautta tilana hengittää ja Elää sinisen taivaan alla, kun tuli muutto väljemmille vesille - lähemmäksi luontoa.
 
Etätyö antaa huomiselle aivan uusia elämänmuotoja, tyytyväisyyttä ja ennen kaikkea kykyä nähdä se Elämä, josta me ihmiset kaikki saamme oman Elomme.
 
 
Korona ei ole poistunut ja uuden läksyn aika voi koittaa
 
Siksi kokenut tämän elollisen maailman synnyttänyt viruspopulaatio miljoonine muotoineen on ... ja meille suurena yllätyksenä monin osin tuntemattomine kykyineen muuntua!
.
.
 
 
Olisiko vähentäminen tämän päivän kestävän Elämän perusteema-
 
Se voisi luoda enemmän tasa-arvoa, kykyä nähdä huominen toiveikkaampana ja erityisesti haluna olla osa sitä synergiaa, minkä evoluutio omalla "ohjelmistollaan" on luonut - meidät siinä yhtenä miljoonien muiden joukkoon.
 
Rikoimmeko luontobiologian miljoonavuotisen kellotaajuuden harmonian?
 
 
 
..
|E YLE: "

VM:n ennuste: Talouskasvu kiihtyy tänä vuonna 2,6 prosenttiin, kun korona hellittää ja kansainvälinen elvytys puree

Jos koronasta päästään, kotitalouksien ylisäästäminen purkautuu kulutukseksi, yritykset uskaltavat investoida ja julkinen elvytys tukee kasvua, arvelee VM. Valtiovarainministeriö päivitti ennusteensa Suomen taloustilanteesta. Koronan isku taloudelle jäi viime vuonna pelättyä lievemmäksi ja nyt talous on virkoamassa. Inflaation riistäytymistä ei VM vielä pelkää."
 
..
 
.
| BLOG | TIEDE | SUOMI24 |
 
 
..
EKSTRA II
"

EU:n elvytyspaketti voisi olla pysyvämpi ratkaisu, sanovat talouskomissaarit

"
 
 
...
1010 - 1019