mou4.jpg

 

*...

Suomi tarvitsee ulko- ja turvallisuuspolitiikan, jota kansakuntamme suuri enemmistö kannattaa - sotilaspoliittista puolueettomuutta. Emme rakenna enää Suur-Suomea, emmekä haikaile aikanaan Saksan kolmannen valtakunnan "lupailemaa" Kuolan niemimaata - tuona kohtalon vuonna 1941.

Suomalaiset ovat vastustaneet suurena kansanviisautena natottomuutta, siis liittymättömyyttä Natoon - lännen sotakoneeseen. Emme halua muiden sotiin, emmekä halua olla toisten taistelualusta - lähinnä itään, Kuolaan. Ruotsin suuntaan ei ole näkyvää tunkua.

Vahvana presidenttinä Sauli Niinistö kertoo olevansa suomalainen, kun häntä haastateltiin amerikkalaiseen laatuaviisiin - FT' hen (Financial Times), Sauli: "Olen suomalainen", kun kysyttiin hänen mielidettä Natosta. Sauli tuntee äänestäjänsä - samoin kuin Saulin valiintuminen toiselle kaudelle, niin samoin yli 50 prosenttia suomalaisista sanoo aina "Kiitos ei - Nato".

.

HS: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006631697.html  - 

" ... Hiski Haukkala kirjoitti maailmanselityksen, jossa Suomen asema suuren valtapelin keskellä on vaikea muttei mahdoton. Suomi on löytänyt tavat toimia vaikean Venäjän kanssa. Keskeistä Venäjän-suhteissa on myös se, että presidentillä on todellista valtaa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. ... " -HS ing

 

.

Miksi "Kiitos ei" - Natolle?

Elämme idän ja lännen vedenjakajalla, ja se, että kansakuntamme tietää historiansa ja päättäjiensä osin väärät päätökset vuosilta 1939 ja 1941. Talvisotaan jouduimme Neuvostoliiton hyökätessä, koska neuvottelutaitomme eivät ulottuneet C.G.E. Mannerheimin viittoittamalle linjalle, jota komppasivat niin J.K.Paasikivi ja Rudolf Walden - Mannerheimin luottoministeri.

 

Me siis tarvitsemme kansakuntamme näköistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa!

Kansa on puhunut jo parikymmentä vuotta - suurena enemmistönä: Ei natoon, ei edes silloin vaikka suosittu presidentti Niinistö kannustaisi sinne [https://www.aamulehti.fi/a/201129974 -]. Silti kansalaiset arvostavat presidenttiään, vain tässä Nato-asiassa me pidämme päämme, tuntien Paasikiven älyn viestissä: "Viisauden alku on tosiasioiden tunnustamisessa".

Me tiedämme myös erinomaisen hyvin kiinalaisen viisauden: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana". Me tunnustamme olomme idän vieressä, jonne länsi käy maanpäällisenä vähemmistönä jo kovaa vastakkainasettumista -koettaen säilyttää US-painotteisen hegemonian.

 

 

..

     Ilkka Luoma

ILU_hymy.jpg

         BLOG

 

...