1165 | | 2343|363764 |e

.

 

liikekannallepano2.jpg

Kuva: ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008678576.html - , IS-otsikoituna näin: 

 

 

"Ukrainan sota ja Euroopan turvallisuus herättävät huolta ja kysymyksiä suomalaisissakin. Haimme asiantuntijoilta vastauksia IS:n lukijoiden esittämiin kysymyksiin" -IS-toimittajana Niko Ranta.

 

***

 

..

Todellinen uhka - ympäristökatastrofi ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan 

"

Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys – tutki, kuka päästöistä oikeastaan on vastuussa

"

 

Luotu uhka ja nouseva kriisi ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009086126.html 

"

Vladimir Putin piti keskiviikkoaamuna ennalta nauhoitetun uhkailevan televisiopuheen, jossa hän muun muassa syytti länttä pyrkimyksistä tuhota Venäjä

-ei ilmoitettua HS-toimittajaa

 

***

..

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009083944.html -, "

Putinin puhe oli täynnä harhaista ajattelua ja totuuden irvokasta kääntämistä, mutta kaikki kortit joudutaan katsomaan

-HS-toimittajana Heikki Aittokoski

 

Olisikohan HS-toimittaja Aittokosken syytä opiskella sanojen käyttöä ja jättää propagandistiset tavat vähemmälle - ylläpitääkseen HS-median mainetta yllä tunnustettuna ja luotettuna äänitorvena mitä maailmalla tapahtuu?
 
Merkityksettömän HS-tavan "harhaisena" näkemisen sijasta toimittaja Aittokoski voisi valottaa lukijoilleen analyyttisesti ja totuudellisesti ilman harhaisuutta ..
.. vaikkapa historiaa |1, mitä merkitsee venäläinen tapa luottaa sovittuihin asioihin. Kun näin ei tapahtunut - on kansalaiskirjoittajan syytä tuoda esille vaikuttava asiaseikka - luottamus, jolla on Kremlissä pitkät jäljet historiaan - tässä käsitellen vuotta 1941, jolloin silloinen Neuvostoliiton johtaja - diktaattorina pidetty Josif Stalin luotti lähes sokeasti (? |2) toiseen diktaattoriin - lännenmiehenä pidettyyn Saksan kolmannen valtakunnan johtajaan Adolf Hitleriin.
Hitler hyökkäsi "yllättäen" itään Neuvostoliittoon yhdessä vasalliensa kanssa, Suomen, Unkarin, Romanian ja Italian kanssa. Stalin oli luottanut Hitleriin vankasti, kokien jotain yhtäläisyyttä - vilja- ja öljyjunat kulkivat Neuvostoliitosta Saksaan vielä siinäkin kohdin, kun Saksan asevoimat Wehrmacht ja Waffen-SS vasalleineen jo hyökkäsivät rajan yli Neuvostoliiton kimppuun!
Stalin pettyi pahasti, katosi julkisuudesta pariksi viikoksi nuolemaan pettymyksen haavojaan ja palasi määrätietoisena, muuttaen tapaansa käsitellä kansakuntaansa - julisti isänmaallisen sodan, käynnistäen mobilisaation ja antaen rintamavastuut upseereilleen - ja kaiken tämän päättyen Kolmannen valtakunnan täydelliseen häviöön toukokuussa 1945.
 
Tämä edellä mainitussa ei ollut harhaisuutta, vaan ehkä vain Stalinin hyväuskoista alun "harhaisuutta" oman petetyn luottamuksensa edessä -
.. tehtiin 'kremlistinen' korjaussarja ja näin alkoi maailman sotahistorian verisin, raain kuin totaalisin yksittäissota, jossa siviilien kärsimykset olivat megalomaanista luokkaa -
.. suurimpien taisteluiden käytäessä juuri tämän päivän Ukrainan alueella [ ~ https://areena.yle.fi/1-50979463 - ], minkä Kreml koki alueen vapauttamisena saksalaisten 'Lebensraum'-kansallissosialistien käsistä takaisin isävenäläiseen kommunismin piiriin.
Ehkä näin osaltaan valotettuna Heikki Aittokoskikin voisi ymmärtää HS-harhaisuuden, kun syydetään lukijoille väkevää manipulaatiota |3, sen ollen jo propagandan luokkaa!
 
Puhe ja kyse on aina lopulta valtioiden välisestä luottamuksesta -
.. seuraavaksi HS voisi tutkivan journalismin tavoin hahmottaa muita asiayhteyksiä luottamuspaosta niin Kremlin kuin lännen näkökulmista - hyväksyen uudelleen nyt paljolti menetetty median hyve puolueettomuudesta ja tasapuolisuudesta tuotettaessa uutis- ja tietovirtaa suomalaisille lukijoille.
Luottamuksen osalta vihjeeksi voisimme ottaa toteen käymättömän Minskin sopimuksen |4, jonka toteutumista Kreml odotti yli kuusi vuotta - ja tuona aikana Ukrainassa käytiin lännen ja Venäjän tukemaa slaavilaista sisällissotaa Itä-Ukrainassa, jossa asuu edelleen suuri venäläismielisten asujaimisto. Kreml luotti Minskin sopimukseen ja sen kummeihin Ranskaan ja Saksaan. Minskin sopimuksessa ei ollut mitään harhaisuutta, jota sanana HS-toimittaja Aittokoski ajattelemattomasti viljeli ---
..
-- Luottamuksen käsittely jatkuu vielä toisaalla --
 
--
 

Suomalaisen evp-upseerin arvio: Tätä Putinin julistama osittainen liikekannallepano tarkoittaa

" -IS-toimittajana Jouko Juonala.
 
 
Venäjä hyökkäsi Ukrainaan odotettuaan Minskin sopimuksen täyttymistä kuusi vuotta |5
Kun sopimuspolitiikka ei toiminut - monienkin, puolin ja toisin ongelmien vuoksi - oli aseiden vuoro, kuten jo aikanaan muinoisen Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin sanaili: "Kun puheet eivät johtaneet tulokseen - on aseiden vuoro puhua" -osapuilleen näin.
 
Näin alkoi slaavien keskinäinen sota - sisällissota armottoman vuonna 2022,
.. johon ulkoa sekaannuttiin niin idästä kuin lännestä. Venäjä hyökkäsi omin asein ja miehin ja länsi tuotti taisteluaseita tiedustelutietoineen historiallisen mittakaavaisesti - Suomenkin jo ollessa sisällissodan epäsuora osapuoli. Tämä läntinen massiivinen aseistamispolitiikka yllätti Kremlin ja alussaan suunniteltu siviilejä säästävä ja suojeleva näytössota koki vahvempaa vastarintaa kuin odotettiin!
Lännen - erityisesti EU' n ja USA' n aggressiivinen sekaantuminen slaavisotaan oli suuri yllätys ja näin samalla USA julkisti uuden oman sotiin sekaantumisdoktriinin:
 
"Ei enää omia sotilaita (oppi Afganistanista |6 ja Irakista |7), vaan massiivisesti taisteluaseita, joiden myötä samalla työllistetään omia sotateollisuuden työntekijöitä |8" - siis luoden taloudellista toimeliaisuutta - itse Yhdysvalloissa.
 
Tätä sotateollisuuden tukea ryyditetään vahvalla Yhdysvaltain dollarin paino- eli liikkeelle laskun rahapolitiikalla - jossa dollarivirtaa syydetään katteetta markkinoille luomaan kulutusta - ulkomaillekin. Näine keinoin ylläpidetään samalla niin sanottua dollarihegemoniaa maailmanvaluuttana, mikä taas mahdollistaa megalomaanisen US-liittovaltion velkaantumisen |9, joka taas edesauttaa talouden kasvua itse amerikkalaisten eduksi ja hyödyksi- luoden yhdysvaltalaisista yhden maailman suurimmista ympäristöllisen haittajäljen tekijöistä - per asukas, vieläpä kumuloiden.
..
Näin amerikkalaisella sotimisen - sodittamisen hegemonialla on laajat ulottuvuudet ylläpidettäessä maailmallista hegemoniaa lännen vähemmistöisenä populaatio-osuutena ja us-johteisuutena Pallollamme, jossa aivan muut toimijat (ehkä jo lähiaikoina Kiinan ja Venäjän vetämänä - BRICS ja SOC |10) - lähinnä idästä ovat ehdottomassa enemmistöasemassa ja näin lännen luomana idän ja lännen välinen vastakkainasettelun asemoituminen jatkuu jatkumistaan |11 ..
 
--
Kremlille oli yllätys, kun länsi sekaantui näin väkevällä asevoimalla Ukrainan slaavilaissotaan -
.. venäläismenestys jäi vaatimattomaksi ja oli aika reivata tavoitetta, kuten teki aikanaan Neuvostoliiton Josif Stalin, kun hänet yllätti Saksa hyökkäyksellään vuonna 1941, johon mekin Suomena otimme osaa Kolmannen valtakunnan aseveljenä - tunnetuin lopputulemin.
 
Reivaus ja korjaussarja alkoi nyt - osittainen liikekannallepano
Ei ollut tekona ihme eikä yllätys, vaan korjaussarja, jolla (yritetään) palauttaa luottamus omaan venäläiseen armeijaan, onhan nyt kyseessä kuitenkin se toinen maailmallinen ydinasesuurvalta, jonka maailmallisen suurydinsodan esto- ja uhkajärjestelmät sijaitsevat osaltansa aivan meidän Suomen Lapin vieressä - Kuolan niemimaalla |11.
--
 
LISÄINFO - Edelliseen liittyvä suomalaisjuonne tapahtumasarjasta, jolla vängätään Suomea Natoon ja luotiin meille massiiviset talousongelmat - katso tässä Fortum! |* --
Tämä yllä oleva suomi-seikka olisi ollut viisasta tutkia huolellisesti, kun valtiomme pidemmälle ajattelematon johto lähti sokeana niin sanotusti 1941-hengessä ja -uhossa |12 Naton kelkkaan |13, joka ei onnettomana tarinana ole onneksemme vielä edes päättynyt - eihän kansaltamme edes kysytty mitä me oikeasti halumme! |14.
 
Ehkä ensi kevään eduskuntavaalit ovat se paikka, jossa kansakuntamme "Suomi ensin - ajattelu" jyrähtää ja vaihtaa eduskunnan, kun kansaa on vaikea vaihtoon laittaa.
--
 
Nyt venäläisen rajoitetun liikekannallepanon myötä astutaan aivan uuteen meitäkin herättävään asiayhteyteen -
.. Venäjä tullee toteuttamaan alkuperäiset tavoitteensa, nyt oikeasti sotimalla (?): Donpass' in asemoiminen siellä olevan kansanosan tahtomalla tavalla (?), maakannaksen lopullinen luominen Krimille, jota on muutoinkin vaikea nähdä Kremlin luovutussuunnitelmissa Kiovalle.
Lopuksi Kreml haluaa takeet - nyt luotettavasti - ettei Ukraina siirry Naton leiriin; ja näin Moskova haluaa pitää oman reviirinsä suojattuna, kuten aikanaan USA, joka pani osaltansa maailman ydinsodan partaalle Kuuban ohjuskriisin |15 aikana ja nyt ottaen Suomen omaan etupiiriinsä.
 
Luottamus koetuksella - idän vaikutusvaltaetenemisen varjosta
[Niin sanottu (uus)-mccarthyismi ~ https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism - ]
Luottamus koko Kremlin näkökulmasta sai pahan takaiskun kun aikoinaan Saksojen yhdistyessä US UM James Baker III |16 oli lupaillut Naton rajallista jäätymistä Saksaan, kun se yhdistyi. Jäätyneestä aiheesta on käännetty ja väännetty kättä vuosikausia, mitä kukin lupasi, mihin luotettiin ja miten ymmärrettiin; oikein tai väärin --- [24-2]
 
Nyt Kreml ei enää ota riskiä luottamusasiassa, vaan asemoi itsensä selvään rajanvetoon idän ja lännen vastakkain asettumisen osalta |17 -
.. Kiina on haettu "tueksi ja turvaksi" |18 -todellisuuden paljastuessa kuitenkin vasta Kiinan ja Turkin tahdosta 'päättää slaavisota Ukrainassa'.
Voisimme arvata, että Moskova on konsultoinut Pekingiä kohta alkavasta 'varsinaisesta sodasta', jossa ei ehkä enää niinkään säästetä helmikuun hyökkäyksen alkutaipaleen tavoin ukrainalaista siviiliväestöä - saatamme nähdä myös Kremlin korjaussarjasta yllättävyyksiä.
 
Putin on nyt kotipahallaan ja tietänee miten FSB-opit hyödynnetään - yllättäen kaikkien eduksi - puhutaan "putinoitumisen ilmiöstä" |19 -
.. onkin hyvä muistaa mitä muinoisen Stalinin "Hitleriin luottamuskatoamisen" korjaussarja 1941 tuli lopulta merkitsemään, kun Kreml lähti tuhoamaan saksalaishyökkäyksen kansallissosialismia - fasismia, josta sai oman ilmentymänsä ukrainalaisten oma kansallissosialistinen fasismi, muun muassa Waffen-SS Galitsia' na |20, joka osaltansa tuottaa tuon Venäjän tavan nähdä yhdeksi tavoitteeksi Ukrainan vapauttaminen kansallissosialistisesta fasismista.
Ei ole mikään salaisuus tämän Waffen-SS Galitsia' n perinneyhdistyksen Azov' in voimallisuus Ukrainan äärikansallismielisyydessä. Tätä ominaisuutta ei meidän läntisesti kallistunut manipulaatiomedia tahdo tutkivan journalismin tavoin selvittää ja informoida -
.. herääkin kysymys miksi meidän pääinformaatiokanavan Sanoma konsernin Helsingin Sanomat käyttää niin manipuloivia mediatapoja lukijoitaan ja katsojiaan kohtaan, jopa vastaan |21.
--
 
Näinköhän venäläinen "300 000" liikekannallepano tuottaa uutta luottamusta itse Venäjällä ja erityisen mielenkiinnon kohde syntyy näkökulmasta miten Kiina ja Intia luottavat nyt valittuun venäläiseen tapaan nähdä Ukrainan sodan päättäminen päättäväisesti korjaussarjalla, jonka arkkitehtuuri on valittu Venäjän presidentti Vladimir Putinin yhden esikuvan Josif Stalinin historiallisesta käsikirjasta - osittaisena, mutta määrätietoisena suunnitelmana.
 
 
Lopulta on todettava, että oli YK' n peruskirjan vastainen sota sitten niin Vietnamissa, Laosissa |22, Irakissa kuin Ukrainassa -
.. niin nuo sodat tuottivat ja tuottavat aina suurimmat kärsimyksensä siviileille |23 - muistamme Vietnamista My Lain ja Kuubasta Quantanamo' n - unohtamatta sinällään vielä puolueettomasti tutkimattomia syytteitä ja väitteitä venäläistoimista Ukrainasta. [24-3]
 
--
 
2-OSA
 
IS-ote: " .. Putinin puhe siitä, miten Venäjä taistelee länttä vastaan, on professori Forsbergin mielestä entisiin puheisiin verrattuna astetta voimakkaampi.
– Ajatus siitä, että länsi jotenkin kiristää ydinaseella Venäjää, mikä on ihan absurdia, se on jonkinlainen uusi elementti puheessa. .. "
 
-löytyy IS-linkin ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009084542.html - alta -IS-toimittajana Heidi Vaalisto.
--
 
Tässä kohdin Tuomas Forsberg voisi muistaa tai tietää miten US väitetysti - uutisoidusti jo vuosia sitten alensi omaa näkökulmaansa ydinaseiden käyttökynnyksestä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75038/usa-alentaa-ydinaseiden-kayttokynnysta -, IJL-BLOG otsikoituna näin:
 
"

USA alentaa ydinaseiden käyttökynnystä?

 
"
.
Samalla Tuomas varmasti tietää miten ja miksi USA alensi oman käyttökynnyksen atomiaseen käytön osalta myös käytäntöön Japanissa jo vuonna 1945!
USA tuhosi ja käytti tuolloin ydinasetta - jopa kahteen kertaan - testimielessä erilaisin toteutustekniikoin. Ydinaseiden käyttö tapahtui osin kommunismin etenemisen pelossa - varoituksena Neuvostoliiton johtaja Josif Stalinille. Monien asiantuntijoiden mielestä atomiaseen käyttö oli tuolloin täysin turhaa ihmishenkien haaskausta - päättäen yli 200 000 japanilaissiviilin elämän. Tätä ei voida tänäänkään unohtaa.
 
Eikä sitäkään ole syytä unohtaa mitä sijaitsee Suomen näkökulmasta aivan itärajamme takana pohjoisessa Lappimme vieressä -
.. Kuolan niemimaa ja sen Borei & Bulava-ydinkärkiohjukselliset strategiset ydinsukellusveneet |24, joiden tukikohtia Venäjä puolustaa kaikin keinoin ja seuraa tarkasti miten ja milloin USA harjoittelee sotaa ja puolustuksellisia hyökkäyksiä Lapissa - jo tänään - Nato-Isäntämaa pöytäkirjan mahdollistamana |25.
 
.
IL-ote: "Yhdysvallat vastaisi ”tuhoavalla” iskulla Venäjää vastaan, mikäli Vladimir Putin käyttäisi ydinaseita Ukrainassa.
 
Näin toteaa Yhdysvaltain asevoimien entinen Euroopan-komentaja, kenraali Ben Hodges."
 
 
"
Yhdysvallat vastaisi nopeasti ja ankarasti Venäjän mahdolliseen ydiniskuun Ukrainassa, ex-kenraali sanoo.
 
" -IL-toimittajana Jari Himanen.
 
 
--
 
| 340 SUOMI24 649 | 124 TIEDE 1041 | VU | Vapaa sana | FB BLOG | Twitter |
 
 
..
 
3-OSA
 
 
"

Liikekannallepanoa perustellut Putinin puhe oli lyhyt eikä siihen juuri mahtunut tosiasioita

 
" -HS-toimittajana Pekka Hakala.
 
..
 
En tiedä miten HS-toimittaja Pekka Hakala ymmärtää | oivaltaa sanan "tosiasioita" -
.. sillä Venäjän presidentti Vladimir Putinin viestissä oli yksi hyvin kirkas ja ymmärrettävä tosiasia - korjaussarjana, jolle löydämme historiallisen, mittakaavaisesti huomattavasti järeämmän verrannon muutoksesta omaa kansakuntaa kuin ulkopuolista toimijaa kohtaan -
.. - oli kyse muinoisen Neuvostoliiton ajasta vuonna 1941, kun sen aikainen Kremlin johtaja Josif Stalin yllätettiin ja tämän luottamus murennettiin, kun Saksan kolmannen valtakunnan johtaja Adolf Hitler hyökkäsi itään - Neuvostoliittoon Operaatio Barbarossana -
 
.. muun muassa Suomi mukana ollen revanssihenkisenä ja jopa suur-suomalaisena ..
 
Stalinin korjaussarja tuotti tuloksen - Saksa kaatui tuossa maailman sotahistorian verisimmässä yksittäissodassa toukokuussa 1945 - Hitler teki itsemurhan ja Neuvostoliitto nousi II Maailmansodan toiseksi voittajavaltioksi Yhdysvaltojen rinnalle.
Aika näyttää nyt tosiasiat, joiden eteen Kreml on nyt asemoitunut. On kyse sen toisen ydinasesuurvallan maineesta, kuin luottamuksesta kyetä olemaan este kuin uhka maailmalliselle suurydinsodalle - uhka pitää ydinnappulasormet irti päätöspainalluksista - ja tämän us-presidentti Joe Biden' in on hyvä tietää ja ymmärtää - tosiasiana.
 
Ehkä seuraava isompien ydinnappuloiden hiplaaja onkin sitten Yhdysvalloista Donald Trump?
--
 
Toimittaja Hakalan on nyt viisasta perehtyä tarkoin todelliseen käännökseen Venäjän presidentti Vladimir Putinin puheesta, sillä se sisältää harvinaisen paljon tosiasioita historiasta ja aina lopulta kulminoituen luottamukseen, mitä suurvallat voisivat keskenään sopia.
Eikä vähiten tässä ole nyt kysymys luottamuksesta Suomeen, joka valtiojohtomme myötä tosiasiallisesti on tuhoamassa suhdetoimintansa nykyiseen Kremlin johtoon.
 
Kumpi on helpompi vaihtaa tosiasiallisesti - Suomen vai Venäjän johto?
 
--
Paras tosiasia syntyi presidentti J.K. Paasikiven älykkyydellä "tunnustaa tosiasiat viisauden aluksi" -osapuilleen näin. Tässä kohdin viisaus syntyy geopolitiikasta, historian tosiasiallisesta osaamisesta aina Ruotsin vallan ajoilta alkaen - läpi autonomian ja lopulta muun muassa V. I. Lenin ja Josif Stalinin allekirjoittamaan ensimmäiseen Suomen itsenäisyystunnustukseen 4.1.1918. Tosiasiana tuota tunnustusta edelsi Venäjän tsaarien toive oman autonomiansa kehityskelpoisuudesta olla esimerkki itse suurelle Venäjän maalle. Kaiken kaikkiaan tsaarit jopa hiljaa hyväksyivät nousevan fennomanian! |26.
--
 
Tosiasiaksi on hyvä tunnustaa myös aikakausi 1941, kun lähdimme ristiretkellemme itään - yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa.
Emme onneksemme ole saaneet tosiasiallista Waffen-SS Wiking' in |27 kansallissosialismin rasitetta omista SS-vapaaehtoisistamme seikkailusta Neuvostoliiton aroilla, muun muassa nykyisen Ukrainan alueilla, kuten nyt Ukraina on saanut ohdakkeet omasta Waffen-SS divisioona Galitsia' sta - sen ollen eräs tosiasia miksi Venäjä ja Kreml tekevät nyt korjaussarjan eliminoidakseen jäänteet tuosta Saksan kolmannen valtakunnan jyvittämästä ukrainalaisesta kansallissosialismin ihannoimisesta.
 
SS-mentaliteetin ihannoimista edelleen viljelee perinneyhdistys "Azov" |28 lannoittaen sitä kansallisena kiihkona venäläisyyttään vastaan -
.. kun tässä osaamme tunnustaa tosiasiat Ukrainan noin kuudesta miljoonasta enemmän tai vähemmän venäjänmielisestä - on tarjolla tosiasiallisuus tulevasta, mihin Kreml nyt tähtää - tosiasiallisesti emme tässä tiedä onko tähtäin miten hyvin kalibroitu!
 
Lopulta tässä ja nyt Venäjän kansa päättää toteutuuko miten tämä kalibroitu tosiasia, jolla voi olla kauaskantoisia vaikutteita - ympäri maailman, sillä nyt edelleen lännen ja idän välinen vastakkainasettelun organisoituminen tosiasiallisesti kiihtyy ja kiinteytyy, luoden maailmasta moninapaisemman ..
 
.. Onneksemme ihmiskunnan kansallisuuksien ja perinteiden kuin arvomaailmojen tosiasiallisena erilaisuutena.
 
-- [24-5]
 
 
4-OSA
 
 
"

Joe Biden tiukkasanaisessa puheessaan YK:n yleis­kokouksessa: ”Sodan tarkoitus on tuhota Ukrainan oikeus olla olemassa”

 
" -HS-toimittajana Hanna Freyborg.
 
.
 
Rikkoiko USA itse tuota YK' n peruskirjaa hyökätessään Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Syyriaan ja aiemmin Euroopan Serbiaan |29? Miten ymmärrämme USA' n oman ilmoituksen kiristyksenä, koskien sen omien us-sotilaiden puolueettomia ja kansainvälisiä riippumattomia tutkimuksia mahdollisista ihmisoikeusrikkomuksista ~ https://yle.fi/uutiset/3-10692326 -,
 
YLE-otsikoituna näin:
 
"USA uhkaa kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla, jos sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia aletaan tutkia". -toimittajana Yrjö Kokkonen.
 
Herää vakava kysymys US' n kaksinaamaisuudesta, omien etujen tavoittelusta ja ylimielisestä tavasta ylläpitää kaikin keinoin omaa yli mantereiden hegemoniallisuutta - kovin pienestä maailmallisesta populaatiovähemmistöisyydestään.
 
Miten us-presidentti Biden luonnehtisi afgaanien yhteiskuntaa, Irakin yhteiskuntaa, Somalian yhteiskuntaa kuin Jemenin yhteiskuntaa - unohtamatta Syyrian yhteiskuntajärjestelmää ajassa, jolloin USA kävi omia aggressiivisia hyökkäyssotia näihin lähinnä kehitysmaihin -
.. pommittaen, miehittäen ja tuhoten ao. valtioissa vähintäänkin sellaisia yhteiskunnan osia, jotka oli luokiteltu "terroristisiksi", läntisen päätöksin - paljoakaan kyselemättä itse ko. valtion kansalaisilta.
Asettiko edellä mainitulla tavalla toimien USA nämä mainitut valtiot pakkoasemaan, josta US halusi tuhota näiden valtioiden yhteiskuntajärjestelmiä sellaisin osin, jotka eivät kelvanneet amerikkalaiseen ja läntiseen tapaa elää ja vaikuttaa.
Onko enemmistöisen maailman pakko oppia, ottaa vastaan ja omaksua länsiasein pakotettuina lännenmiehen malli, tapana elää ja toimia - Yhdysvaltain ja Euroopan Unionin vähemmistöisestä mallista nähdä läntisyys hegemoniana tällä yhteisellä Pallollamme.
 
--
 
 
5-OSA
 
 
"

Asian­tuntijoiden mukaan Suomen tulee olla erityisen tarkkana Venäjän osittaisen liike­kannalle­panon suhteen – Mika Aaltola: ”Venäjä pelaa jäljellä olevia korttejaan”

 
" -HS-toimittajana Onni Niemi.
 
.
 
Herrojen UPI-FIIA Mika Aaltola |30 ja Aleksanteri Instituutti Markku Kangaspuron ajatuksien tulisi "yhteiskuntamme puolueettomina viisaina" oivaltaa mitä kaikkea tämä "liikekannallepano" lopulta merkitseekään -
Venäjän presidentti Vladimir Putinin viestissä oli yksi hyvin kirkas ja ymmärrettävä tosiasia - korjaussarjana, jolle löydämme historiallisen, mittakaavaisesti huomattavasti järeämmän verrannon muutoksesta omaa venäläistä kansakuntaa kuin ulkopuolista toimijaa kohtaan - menemme näin kauas vuoteen 1941 -
 
Me säilyimme Jatkosodan aloittamisen virheistä huolimatta onneksemme itsenäisinä. Myöhemmin luovutimme itsenäisyytemme EU-Brysseliin - manipuloidun EY-kansanäänestyksen johdattelemana |31.
--
Eikä vähiten tässä ole nyt kysymys Kremlin luottamuksesta Suomeen, joka valtiojohtomme myötä tosiasiallisesti on tuhoamassa suhdetoimintansa nykyiseen Venäjän johtoon. Tässä kohdin voimme kysyä Aaltolalta erityisesti miten Venäjä on nyt viime vuosina Suomea ja suomalaisia aikuisten oikeasti uhannut, kiristänyt tai muutoin kovistellut - aikana, jolloin USA kävi omia hyökkäyssotiaan useita valtioita vastaan - vuosina 2001-21. Tässä kohdin on hyvä oppia ymmärtämään uhkaamisen ja varautumisen käsitteelliset erot!
 
--
Paras tosiasia syntyi presidentti J.K. Paasikiven älykkyydellä "tunnustaa tosiasiat viisauden aluksi" -osapuilleen näin.
Tässä kohdin viisaus syntyy geopolitiikasta, historian tosiasiallisesta osaamisesta aina Ruotsin vallan ajoilta alkaen (historiaa tietävät Ruotsin ja Venäjän käymät useat molemmin puolin hyökkäyssodat - ja juuri suomalaisten alueilta ja alueille - läpi autonomian ja lopulta muun muassa V. I. Lenin ja Josif Stalinin allekirjoittamaan ensimmäiseen Suomen itsenäisyystunnustukseen 4.1.1918.
 
Pohjan sota 1800-luvun alkupuolella päätti pitkän ruotsalais-venäläisen nokkapokan |32 sotina, Venäjän tsaari työnsi ruotsalaiset pois maastamme ja näin loi autonomiallaan myös etupiirin, joka eliminoi sodat Ruotsin kanssa. Olisiko Ukrainan osalta venäläisillä samankaltaisia ajatuksia ja suunnitelmia - nykyaikaisella tavalla - valloittamatta koko Ukrainaa?
--
Tosiasiaksi on hyvä tunnustaa myös aikakausi 1941, kun lähdimme ristiretkellemme itään - yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa. Tänään tuo Jatkosodan aaton aikakausi kahdentuu uutena ilmiönä: 1941-uhona.
 
[ .. ]
 
Meidän ei kannata täältä Suomesta luoda huomiselle kansakunnallemme epämiellyttäviä jäänteitä siitä lyhytnäköisestä ajattelemattomuudesta, mitä nykyinen valtiojohto jo omanlaisena kiihkoisuutena on luomassa.
 
"Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" -on hieno periaate juuri meille suomalaisille, täällä idän ja lännen vedenjakajalla |33.
 
 
--
 
6-OSA
 
HS-ote: " ..”Sanotaan suoraan: YK:n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsenmaa hyökkäsi naapurimaahansa”, Biden sanoi .. "
 
 
"

Joe Biden piti puheen, jollaista YK:ssa on tuskin koskaan kuultu

" -HS-toimittajana Elina Väntönen.
 
 
Niin, herää kysymys amerikkalaisten omista hyökkäyksistä - lähinnä kehitysmaihin - kauas US' n omilta rajoilta. Miksi ja millaisin luvin ja seurauksin - miksi nämä yhtäjaksoiset us-sodat eivät yllä läntiseen mediaan vertauksina mitä toinen YK-turvallisuusneuvoston pysyvä jäsenmaa toimii - kestiväthän nuo us-hyökkäyssodat yhteensä 20 vuotta. Näin YK' n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsenmaa hyökkäsi vieraaseen valtioon - ilman mitään YK-mandaattia -pl. Libya.
 
..
 
Suhteellisuuskin katoaa meidän toimittajilta - tässä esimerkki: Venäjällä on noin 140 miljoonaa asukasta ja Suomessa 5,5 miljoonaa - siis Venäjällä on noin 25 kertaa enemmän asukkaita. Jos suhteutamme tuon uutisoidun reilu 1000 pidätettyä, niin meillä se tarkoittaisi noin 50 pidätettyä .. - Mediankin tulisi ymmärtää suhteellisuus, kun uutisoidaan tarkoitushakuista yksipuolisuutta. . ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009085639.html - HS-otsikko: "Yli 1 400 otettu kiinni Venäjällä liike­kannalle­panoa vastustavissa mielen­osoituksissa" -HS-toimittajina Elina Saarilahti, Ilmo Ilkka ja Ilona Tyystjärvi. --
 
 
 
|* TALOUS- ja FORTUM EKSTRA
 
 
"

Fortum joutui tulemaan maitojunalla takaisin Saksasta

Fortum irtosi Uniperistä ja Saksasta. Hinta epäonnistuneesta maailmanvalloituksesta oli kova
 
" -HS-pääkirjoitustoimisto
 
.
 
Fortumin uskalias, ja aikansa tuottoisa liikeidean laajennus tuhottiin paljolti eu-poliittisin päätöksin |34
 
Poliittisin päätöksin tosiaan, joiden merkitys olla esteenä sodalle Ukrainassa on jäänyt hyvin vähällä. Mutta vähälle ei jäänyt syyt ja seuraukset EU-Euroopan yrityksille ja väestölle
.. - esimerkkinä Fortum, jonka liiketoimia tuhosi tämä suomalaistenkin poliitikkojen näköalattomuus ottaa meillä Suomessa "pakosta" käyttöön EU-Brysselin asettamat Venäjän pakotteet. Pakotteiden seurauksena Fortum menetti ennakkoluulottomasti esivalmistellun tulevaisuuden ja osinkolingon hyveellisyyden päätöksinä laajentaa omaa liiketointa Venäjän ja EU-Euroopan väliin - muistaen Saksan kiinnikkeisyyden Venäjän energiaan. Tätä ei ollut HS-ingressin väittämässä - "maailman valloituksesta!"
 
Fortumin asemoituminen tähän Saksan ja Venäjän väliin oli loistoveto,
.. tosin nythän besserwisserit eli jälkipuhujat nokkeluuksistaan hoksasivat ennakoimisen hyveen ja varovaisuuden - mutta oleellista on huomata se, miten Venäjä toteutti omaa luottamusperiaatetta ennen näitä EU-Euroopan pakotteita.
 
.. tai miten lopulta katsomme kiihkotta Fortumin jo vuosia sitten valitsemaa harkittua liiketoimintamuutosta uralle, jossa se halusi uusia ulottuvuuksia liiketoimintaluottamuksen hengessä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/73538/miksi-fortum-hamuaa-suurempaa-uniper-yhtiota - !
 
 
Nythän kysymys kuuluu miten Venäjä mahdollisesti rapautti vai rapauttiko tuota Fortum-luottamusta niin Euroopan Unioniin kuin Venäjään, ennen vuotta 2022!
 
 
--
 
Linkit, viitteet ja lisäselvitykset tekstistä:
 
 
 
 
 
--