heli2.jpg

 

 

Olisiko jo kolmas - neljäs hallitus joka purkaa kansalaistemme sosiaali- ja terveyspajukkoa – useamman luukun filosofiaa, joka työllistää mukavasti – vielä, vaikka robotisaatio jo painaa päälle?

 

Tämän kertainen sote saattaa olla ohdake kykypuolueen aatteelle [1 tai oikeastaan aatteettomuudelle ja voi nostaa demarit jälleen pääministeripuolueeksi, joka ottaa myös ulkoministerisalkun haltuunsa.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10241763 -

[1 Kokoomusta kiusaa Keskustan ”Elämän ja Puolikuoleman” kysymys – maakuntamalli, johon voimme tehdä perinpohjaisen korjaussarjan, tässä linkki… ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251892-maakuntamalli-radikaalisti-kaupunkimalliksi -

 

 

Kokoomuksella on aate hukassa, jos sitä on lainkaan? Valinnanvapauden kollektiivisella rahoituksella, luoden samalla osalle sote-toimijoista voittomarginaalit, osinkotuotto ja arvonnousut -tässäkö aate ja ideologia?

 

Niin, valinnanvapauttahan se on, kun (liki) satavarma business voidaan myydä myös ulkomaille. Onko tämä sitä kokoomuslaista aatteen paloa; rikastua toisten sairauksille?

 

 

Kuvaus todellisesta elämästä, missä pelastettiin 7-vuotias poika – esimerkillisellä vastuulla ja huolehdinnalla!

[ … Oulun lentokenttä avattiin yöllä, jotta Sulon henki saatiin pelastettua

viranomaisyhteistyö toimi kiitettävällä tavalla ] -Mtv-toimittaja Tommi Forsman.

 

Voisimme olla ylpeitä Suomesta. Missä muussa maailman 200 valtiosta voisi saada tällaista palvelua, kun hätä on suurin mahdollinen. Voimme sanoa, että yhteiskuntamme ja yhteishengen pelastaneen viattoman lapsen hengen! Oli mukavaa lukea kerrankin positiivinen uutinen. Toivomme pienelle pojalle pitkää ikää ja tervettä elämää [Kuva 1 ja [2 … ]!

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uutta-tietoa-dramaattisista-hetkista-oulun-lentokentta-avattiin-yolla-jotta-sulon-henki-saatiin-pelastettua-en-ole-ikina-hoitanut-niin-pienta-ja-niin-sairasta-lasta/6936598 -

 

 

Missä mennään sote, Kokoomus, valinnanvapaus ja keiden kustannuksella?

 

Nykyisessä systeemissä, juuri julkishallinnon sosiaali- ja terveystoimessa ei rikastuta voitoilla, osingonjaoilla eikä pörssikurssivoitoilla kuin ulkomaille myyntivoitoistakaan.

 

Voitonjakoa pehmitetään väitteillä, että yksityinen puoli olisi tehokas, kustannusherkkä ja nopea käänteissään – siis enemmän onnistuneita toimenpiteitä aikayksikköä kohden, tätähän sen täytyisi osaltansa tarkoittaa. Olisiko se noin?

 

Nopeutta voimme varmaankin havaita sitten yt-yhteistoimintaneuvotteluissa, kun henkilökuntaa vähennetään – onhan osakeyhtiömäinen toiminta jo lailla edellytetty tuottamaan voittoja omistajilleen. Miltä tuntuu saada voittoja ja osinkoja toisten sairaudesta – mutta myös terveyden hoidosta onnistunein tuloksin?

 

[* Kansanedustajat Kokoomuksesta Elina Lepomäki, Susanna Koski & pormestari ja valtakunnan politiikan ”vapaavuosi” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251602-lepomaki-laittaa-vapaavuoren-kisallina-sote-n-lepaamaan -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

helikop1.jpg

 

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 172011

 

DOC sote_kaataa_kokoomuksen_07062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 07062018

 

329_3223 – 11:10