chinac.jpg

 

 

Trumpin Kiinan-linjaa ei kukaan ärhäkästi vastusta

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006098163.html - 

 

Ilkka Luoma 9.5.2019 - 8:41
 
 
Maailma on tänään kolmen suuren tasapainoilu, uhkailu (lähinnä US' sta - uhkaa, kiristä ja pakota -politiikalla) ja keskinäinen asemoitumiskamppailu, jossa Kiina maailman suurimpana taloutena (bkt/ppp) ja liukuhihnana kuin kohta suunnitteluvoimana esiintyy kaupallisesti. US esiintyy sotilaallisesti ja Venäjä katselee vierestä lisäten omaa valtaansa maailman toistaiseksi toisena ydinasesuurvaltana. Kukaanhan ei tänään tiedä suurydinsodan lopputulosta ja kunkin mahdollista torjuntakykyä. 

US ei välitä enää mistään sopimuksista. Yhdysvallat syyttää, esittää harvemmin vakavia todisteita - vain syyttää, jotta pääsee seuraavaan vaiheeseen - uhkaamiseen ja lopulta pakottamiseen. Kiina saattaa olla liian suuri pala nieltäväksi ja tässä US pr. Donald Trump astunee omaan miinaan, sillä nuo tullinostot käyvät sen omaan nilkaan.
 
Nythän odotamme mitkä ovat Kiinan vastatoimet tälle US' n WTO-sääntöjä rikkovalle tullitariffien nostolle. Ehkä saamme "yllättäen" takaisinvedon, kun Trump toteaa, että hänen neuvottelutaktiikka puree ja Kiina vetäytyy - vaikka niin ei edes käy, ja Kiinahan ei viisaampana sitä edes halua mainita. 

Nyt ollaan katsomassa mikä on kunkin asema. Amerikkalainen laatumedia - Newsweek ilmaisi jo aiemmin kannessaan - Kiinalaisten vuosisata - Chinese Century - pitäen paikkansa ja Kiina on jo ottanut johtavan roolin monin kohdin, jopa on ilmaissut, että voi olla esimerkki ja tiennäyttäjä, kun ympäristöä korjataan. Kiinalla itsellään on suuret kokemukset, mitä hokemallinen kasvupolitiikka aikaansaa - ympäristölle. Vähemmän puhetta, enemmän tekoja ~ https://yle.fi/uutiset/3-10114264 - . 

Venäjän rooli on seurailla. Venäjä on kultaakin arvokkaampi raaka-ainelähde Kiinalle. Trumpin pahin pelko on Kiinan ja Venäjän läheinen liitto. Tuo liitto on kestämätön lännenmiehelle, jonka maailmapopulaatio on vähemmän kuin Kiinan! EU on edelleen maho jättiläinen*! Mutta! EU' n on viisasta hakeutua yhteiseurooppalaiseen perheeseen, jossa Venäjä on sen oleellinen osa!
 
 
...