Yksinkertaista, ihminen on utelias ja pitääkin olla, jotta kehittyisi, mutta mihin suuntaan. Salaamme asioita ja vastapainoksi ”kansalliseen ja yksilön turvallisuuteen” vedoten haetaan lainsäädännöllistä tukea tietää ja ennakoida. Nyt Suomessakin ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ip-avaruuden-seulontaa-ja-luvan-kanssa-viestien-avaamista-nain-viranomaiset-tiedustelisivat/6543934 – [Mtv]

 

 

Miksi me salaamme?

 

Tiedetty asia tuli julki, kun media teki siitä riittävän laajalle tiedetyn. USA on ysi maailman valvotuimmista yhteiskunnista, siellä on jopa vakoilulaitos, joka vakoilee muita omia vakoilulaitoksia. USA no tiedustelun luvattu maa, ja maailmanpoliisin rooli * kuin 9/11 kaltaiset tapahtumat edellyttävät hallintokoneistolta tietoa nähdä tänään mitä huomenna voi tapahtua.

 

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/vakoilu-on-vanhin-ammateistamme.htmlalta.

 

Kuinka luonnollista on asioiden ja tapahtumien salaaminen?

 

Ihminen salaa asioita. Niin kotona kuin erityisesti työelämässä salaaminen ja salaiseksi julistaminen on liike-elämän tapa suojata jotain sellaista, mistä odotetaan saavan myöhempää ja laajempaa hyötyä. Kuinka paljon kehitysenergiaa menee hukkaan salaamisjärjestelmien ylläpitoon ja kuinka paljon menetetään aikaa salauksen hidastaessa luonnollista olotilaa? Kuinka paljon salaaminen vaikeuttaa itse omaan elämäämme?

Vuosimiljoonainen eläin- ja kasvikunnan kehitys voisi antaa vastauksia salaamisen tarpeellisuuteen tai tarpeettomuuteen. On totta, että eläimet "salaavat" ennen saalistusta itsensä yllätyksen aikaansaamiseksi. On totta, että sorsaemo haluaa "salata" pesänsä poikueensa tulevaisuuden turvaamiseksi.

 

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/kuinka-luonnollista-on-asioiden.htmlalta.

 

 

Olemme useimmat uteliaita – inhimillisyyttämme, ja se lähtee jo kansasta ja yksilöstä

 

Sanotaan, että utelias haluaa tietää, sanotaan myös hänen tyydyttävän aivollista himoaan kuin nälkäinen syödessään ylisuurta annostaan lopputuloksena ravinnelisä vatsan ympärillä. Samanlaisella tiedollisella vararavinnolla utelias tyydyttää aivojansa, jotta aivojen sähköimpulssit voisivat löytää uusia reitityksiä oivaltamaan uutta, siis keksimään jotain sellaista, jota ei ole aiemmin lausuttu.

 

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/miksi-jotkut-ovat-uteliaampia-kuin.htmlalta.

 

 

Nyt halutaan valvoa – sekin on uteliaisuutta!

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html - ]

 

Suomi sai osansa mitä ilmeisimmin kansainvälisestä terrorismista 1, vaikka mikään taho tätä kirjoitettaessa ei ole intoutunut omimaan tätä Turun puukotusta itselleen, jossa täysin ulkopuoliset ja viattomat ihmiset kokivat lopullisesti ja lopun elämäkseen sellaista, mitä ei pitänyt tapahtua.

 

Nyt kansanedustajamme liki yhdestä suusta huutavat turvallisuuskoneistolle lupaa tietää enemmän. Tämä lisätieto käy yksilön päälle. Kumpi on ensin - individualistinen yksilö vai kollektiivinen yhteisö? Tämä on se ydin kysymys, ja nyt eduskunta ratkaisee osaltaan sitä – kansakunnan turvallisuus ohjenuoranaan. Katkeaako ohjenuora jostain kohdasta?

1 ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/69570/milloin-suomalaiset-saavat-ensimmaisen-terrori-iskun?changed=1503383782 -

1 ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/71726/yksiloterrorismi-leviaa-miksi-suomikin-voi-olla-kohteena?changed=1503243246 -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US T VU BL BL FB FB FB – BLOG 149357

 

DOC salaamme_vakoilemme_22082017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22082017

 

366_3612