mou2.jpg

Kuva: ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201701162200054170 -

Linkin alta tuleva kuva on erityisen merkityksellinen meille, sillä Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu/ valmistautuu US/Naton hyökkäykseen Suomen Lapin läpi Kuolan niemimaalle (Nato - Isäntämaa pöytäkirja - Suomen osalta), jossa sijaitsevat Venäjän pohjoisen laivaston strategisten ydinsukellusveneiden (erityisesti Borei-luokan ydinsukellusveneet) tukikohdat - toinen tiettävästi kaukana idässä - Kamshatkalla (?) ...

 

...

 • Sodan luonne on muuttunut, ja siksi Venäjä on nopeammin valmis toimintaan, kertoo tuore väitös

  Ilkka Luoma 18.8. 4:49
  2 - Kun Venäjä jää jälkeen tavanomaisten aseiden vertailussa kasvavalle US/Natolle - jää tälle vain yksi (oikeastaan kaksi!) keino - strategiset ydinaseet, ja niiden pelote. Pelote kahlehtii jatkuvasti maailmalla sotivaa US' ta aloittamasta liiallista idän kiristämistä ja pakottamista. Entä se toinen mahdollisuus? 

  Lännelle, EU' lle ja US' lle pahaksi vahingoksi ja ongelmaksi muodostuu se, jos Venäjä ja Kiina lähentyvät vielä sotilaallisestikin, sillä kokonaisuutena tuosta kaksikosta voisi kasvaa maailman suurin voiman uhka - sillä Kiina kasvattaa omaa puolustautumisen kykyä vastaamaan kokoaan maailmastamme - sen ollen suurin - suhdeluvulla 1,4/7,9. 

  Kiina on vielä "kääpiö" ydinaseissa, mutta tilanne on muuttumassa, varsinkin silloin, jos Kiina synkronoi/ tahdistaa omat ydinasestrategiat Venäjän kanssa - tässä piilee se suurin ongelma lännen ajatus- ja toimintamaailmalle ja heikentää lopuilleen US' n tämän päivän eittämättömän maailmanpoliisiroolin. 

  Venäjän puolustusdoktriini esiintyy meille suomalaisille selvänä viestinä Kuolan niemimaalta, joka on maailmanlaajuisen suurydinsodan eräs tehokkaimmista estojärjestelmistä. 

  Kuola on meidän Suomen vieressä ja me muodostamme Lapin lentokenttien myötä pahan uhan Venäjän pohjoisen puolustusjärjestelyille - syy on selkeä: 

  Suomen puolustusvoimat allekirjoitti Nato - Isäntämaa pöytäkirjan ja Venäjä tietää sen sisällön, ja on jo regoinut yhä kasvaviin Nato/US' n taisteluharjoituksiin muun muassa Lapissa. Tämän asian ajattelisi mietityttävän presidentti Sauli Niinistöä, nytkin, kun hän tapaa henkilökohtaisesti Venäjän pr. Vladimir Putinin. 

  Venäjä kokee uudessa kokonaispuolustusdoktriinissaan olevansa "piiritetty" ja siksi on aiheellista meilläkin miettiä mitä voisi merkitä Venäjän ja Kiinan lähentyminen. Lähentyminen voisi olla mielle suuri etu, olemmhan idän ja lännen vedenjakajalla sekä se, ettemme ole kansakuntamme tahdosta Naton jäsen!
  E
 • Sodan luonne on muuttunut, ja siksi Venäjä on nopeammin valmis toimintaan, kertoo tuore väitös

  Ilkka Luoma 18.8. 4:48
  1 - Kiintoisaa, että väitöskirjan pääteesi on Venäjän puolustautumiskehitys; tälle on peruste: Nato, lännen sotakone on lähentynyt koko ajan Venäjän ydinalueita - ottamalla jäsenikseen entisiä Neuvostoliiton sosialistisia neuvostotasavaltoja - lähinnä Balttian maat ja entiset Varsovan liiton maat - ns. Itä-Euroopan slaavivaltiot. 

  Kun Varsovanliitto hajosi omaan mahdottomuuteen ja "vapauden aallon kuohuessa lännestä itään" (tässä tulisi kuitenkin huomioida slaavilainen kulttuuri, - valtajärjestelmä sekä oman maan kansallismielinen ideologia) - olisi samalla pitänyt lopettaa Nato, jonka sotilaallinen operointi on jo toiminut Serbiassa ja nyt juuri Afganistanissa. EU-eurooppalainen natoisuus voidaan korvata yllättäen EU' n ja Venäjän keskinäisellä rauhanylläpitojärjestelyillä! 

  Sotilaallisesti asiantuntijana tässä esiintynyt väitöskirjan tehnyt upseeri osaa nähdä kylmän totuuden - muun muassa Pietarin alueen puolustamisen. Jos katsoo Suomenlahden karttaa - huomaa helposti esimerkiksi Suursaaren geosotilaallisen aseman suoraan yhdeksi osaksi Pietarin alueen puolustautumisjärjestelyitä. 

  Venäjä kokee jääneensä yksin, kun samalla se tietää muun muassa Kiovan Maidanin mellakoiden takana olleen osaltansa läntiset provokaattorit - vähintäänkin aseistajina ja rahoittajina (kts. dokumentti Maidanilta - Oliver Stone - Youtube) - näin Venäjä ulotti suuren venäläismielisyyden puolustajaksi Krimille, joka liitettiinkin Venäjään* - lännen hyväksymättömällä kansanäänestykselle. 

  Kun EU-Eurooppa vieroksuu Venäjää, lopulta omaksi vahingokseen - on Moskova kääntänyt mielenkiintoaan Kiinan suuntaan. Kreml on oivaltanut, että maailman suuri tuotantokone ja maailman suurin raaka-aine- kuin energia-aitta yhdessä ovat se tekijä, joka tuottaa lopulta yhteiskuntakehityksenä sen enemmistövoiman maailmanlaajuiseen yhteiskuntamallivaihtoehtoon. Lännenmies edustaa ihmispopulaatiosta noin 1,3/7,9 suhdelukuosuutta
  >2
   
  ...