kattubb.jpg

Stubb  &  Katainen

 

Kolmen vaihtoehdon ja teesin karuselli [1Alexander Stubb kaatui lähimenneisyyteensä. Meidän kotoinen isänmaallis- ja joukkuehenkinen media halusi unohtaa kaiken sen, mitä Manfred Weber tarkoin tiesi – nimittäin Stubbin pääministerikauden, jonka peri toivottomana urakkana EU-Brysseliin paenneelta Jyrki Kataiselta.

 

 

Mediakin arvuutteli taajaan oliko Stubbin vai Kataisen hallitus se huonoin vai toiseksi huonoin, ellei peräti historiallisen huono [2, siksi huonosti kummallakin meni.

 

Ensin tähän HS-kirjoitus ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005893070.html - arvioista miksi nyt meni näin, kuten meni … otsikolla: ”Miksi Alexander Stubb hävisi ja mitä hän tekee nyt? HS vastaa viiteen kysymykseen EPP:n kokouksesta

-toimittajina Jenni Virtanen ja Niko Vartiainen.

 

...

Kataissextetti hajosi kvartetiksi [3 – ja lopulta Stubb-hallitus perui liki kaikki päätöksensä, osan jopa itse vapaaehtoisesti – ehkä silloinen demareiden puhenjohtaja ja valtiovarainministeri Antti Rinnekin [4 oli jotenkin osallinen menestymättömyyteen? Menestys oli siis huono, ja jälkiä koetetaan nytkin parsia esimerkiksi syheröön solmiutuneen sote-sotkun avaamisena vielä Sipilä I¨ssäkin [5. Alex ei ollut syyllinen perintölastiinsa Kataiselta.

 

Jyrki halusi EU-Brysseliin, kun maa alkoi polttelemaan jalkojen alla [6. Piti paeta. Tässä tulee väkisinkin mieleen toinen pakenija – demareiden myöhemmin Suomen Pankkiin (EKP' n sivufiliaali) pääjohtajaksi noussut Erkki Liikanen [7, hänkin oli muuten kriisiaikana valtiovarainministeri – tosin moni on jo tuon ”hallitun riskinoton” ajan unohtanut.

 

 

Jyrki pakeni, jopa kesken kansan antaman valtakirjan hallituksesta,

... pääministeriydestä ja kansanedustajuudesta – mandaattipaikalle, kun Keskustan Olli Rehn [8 jätti komissaaripaikan suomalaisille ja perimysjärjestyksessä Kokoomukselle. Jyrki nappasi tuon komissaaripestin Alexin nenän edestä?

 

Olisi mukava tietää miten tuo suhmurointi jameloitiin? Alex oli mies, ei paljon valitellut – vaan nöyrtyi, ja nyt tuli tilaisuus ja Jyrkikin oli antanut oman poliittisen testamenttinsa [9 … vastassa ilman ministerikokemusta oleva saksalainen, joka ei edes hallinnut viittä kieltä – oli tosin saksalainen ja EU' n talousveturin kansalainen ja ennen kaikkea liittokansleri Angela Merkelin suosikki. Nyt oli muutoinkin suuren EU-jäsenvaltion vuoro tavoitella komission puheenjohtajuutta.

 

 

Alex otti häviönsä kuin mies – pullo punkkua ja kotiin miettimään seuraavaa siirtoa. Stubb on brysselöitynyt virkamies – fillarinsa takakumia myöten – urheilullinen, hyvä kuntoinen ja sitkeä sissi, joka uskaltaa asettua vaikka lasten maalitauluksi; tätähän ilkuttiin yli äyräiden – mielestäni tikkatauluksi antautuminen edusti rajoituksetonta Stubbia, joka uskalsi eduskunnan kateederiltakin lausua russofobian epäilyjä – kerrotaanhan Stubbien sukujuurista Karjalan laulumailta?

.

 

Alexilla on vielä hyvä tulevaisuus, ja presidentti Martti Ahtisaari kunnon demarina puskee suojattiaan ja samanhenkistä natottaja-toveriaan [10 uusiin seikkailuhin – sillä ”peacemaker” CMI-hallituksen puheenjohtajuus voi vielä johtaa vaikka mihin, jos vain Alex oivaltaa kääntää kelkkaansa ja avaamaan silmänsä myös itään – sillä Alexilla on oikeasti neuvottelukykyä, vaikka Helsingin Sanomien jutun mukaan oli nuorempana jopa koulukiusaaja [11 – rohkea väite medialta – pitänee paikkansa?

 

Niin tai näin – Alex on fiksu, eikä kiusaa enää ketään, vaan katsoo avoimin silmin – uskoisin häviönsä myötä myös rehellisin silmin tulevaisuuteensa – joka yllättävää kyllä hymyilee, mutta miksi – jääkööt lukijoiden arvattavaksi – ehkä Alex itsekään ei vielä arvaa huomisen menestystään!

 

Viitteet

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/kolme-pointtia-alex-stubb.html -

[2 ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021419195924_uu.shtml -

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144461-sextetti-rapautuu-jykke-neuvottomana -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/antti-rinne-vastaatko-huutoosi.html -

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeus-ja-kreikan-helppous.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/03/lepomaki-laittaa-vapaavuoren-kisallina.html -

[6

[7

.

[8Miksi USA häärii Ukrainassa? Tätä asiaa kysyttäessä vaalikiertueella olevalta – virkavapaakomissaari Olli Rehniltä [Kesk.], antoi hän selvän vastauksen: ”EU tarvitsee USA:n tuen ja avun, lisäksi USA luo EU-Euroopalle sen tarvitseman sotilaallisen turvan ja ”(ydin)asesateenvarjon” - lisäksi Rehn totesi kysymykseen: ”Voidaanko USA ”korvata” sotilaallisesti omalla EU-puolustusjärjestelyillä, ottaen siihen mukaan Venäjä” – niin Rehn: ”Tämä ei ole realismia, me olemme länttä ja USA:n vaikute on niin suuri, vähintäänkin taloudellisesti”. … -lauseet eivät ole sanatarkka toisto Rehnin Helsingin Hakaniementorilla tapahtuneesta vaalikeskustelusta sunnuntailta 4. toukokuuta 2014. … ”

.

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/jyrki-kataisen-poliittinen-testamentti.html -

-

[10 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/06/ahtisaari-ja-stubb-jenkaavat-suomea.html -

[11 ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000750316.html -

 

stubb.jpg

Alexander Stubb

.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 183497

 

DOC alex_peri_puolivaltakuntaa_08112018.doc – OpenOffice Writer

PVM 08112018

 

598_5341 – 19:37_20:55 AS06