virukset%20tappavat.jpg

Kuva ~ https://yle.fi/uutiset/3-7557057  - 

 

*

...

HS-jutun [ ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006473402.html - ] tilaston mukaan maailmallisesti kuolee vuodessa 1,57 miljoonaa ripulitauteihin

 

Ripuli johtuu useimmiten saastuneen veden mikrobeista ja suojattomimmat uhrit ovat kehitysmaiden lapsia. Muutoinkin saastuminen tappaa [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9892629 - ].

Vesi on Elämän edellytys, ilman sitä ei ole Elämää

Vesi on jännästi "räjähdettä ja hengitykselle välttämätöntä happea". Ilman vettä voi olla Elossa noin viikon. Vain hengitettävä ilmaseos - sisältäen hapen on nopeatempoisempi välttämättömyys - vain muutamia minuutteja ilman - ja kuolo niittää satoaan.

Vesi on kallista, arvokasta ja kehitysmaissa useimmiten niukkaa ja vieläpä saastunutta - paljolti aikuisten omien toimien vuoksi. Muun muassa omat jätökset lasketaan suoraan virtaan, josta sitä ammennetaan juotavaksi - huonoimmillaan.

Joka päivä maailmalla - kaukana meistä kuolee noin 3.400 lasta tuohon saastuneen veden mikrobeihin [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-5813919 - ], jotka lähinnä aikaansaavat ripulin [~ https://yle.fi/uutiset/3-6827322 - ] - elimistön kuivumisena. Nuo lasten kuolemat ovat joka päiväistä surua, onnettomuutta ja epätoivoa.

 

Surua on jatkunut jokapäiväisesti vuosikymmenet

Jo kolmessa kuukaudessa saavutetaan uhriluku, joka hakee vertaistaan Koronaviruksen aikaasaamasta Covid-taudista - siis 300.000 menehtynyttä lasta tuossa noin 90 päivässä!

 

Korona on ollut toistaiseksi säyseä, mutta "odottava"

Ihmiskunta toivoo hartaasti, ettei sata vuotta sitten riehunut Espanjan tauti toistu, joka juuri toisessa aallossaan oli murhaava - miljoonien osalta. Tosin virus ei tapa tietoisesti, sen toimet saattavat tappaa, riippuen viruksen statuksesta evoluution toimenpidekartalla - Ebolasta Koronaan ja muutama sata tai tuhat muuta.

Ihminen tappaa tietoisesti ja sotkee ympäristöään - sitäkin tiedostaen.

 

...