The_Great_Wall_%28film%29.jpg

..

Maailman suurin Kiina

 

48x48_20191004131740879.jpg
 

 

27.11.2021 - 12:29

 

Lännessä "ei haluta tai uskalleta ymmärtää" Kiinaa - maailman vanhinta yhtäjaksoista korkeakulttuuria ...
[ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri - ]

Helsingin Sanomat julkaisi "yllättäen" kolme kirjoitusta yhtenä päivänä - Kiinasta |1 - herää kysymys miksi, varsinkin tässä ajassa, jossa läntinen media harjoittaa voimakasta West trolling manipulation -ilmentymää - lopulta lukijoidensa vahingoksi.

Kiina nousi taloudeltaan suurimmaksi jo vuonna 2014-16, jos voimme uskoa IMF' n tilastoihin (bkt/PPP |2) - tässä siteeksi eräs lehtileike ~ https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ohitti-yhdysvallat-ja-jatkaa-kasvuaan-kiinasta-maailman-suurin-talous/86dd77f5-e793-3645-b75f-33ce60dfcc1c -

HS-ote https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008397923.html - tekstisisällöltään vastakkain asettumiseltaan |3 kiintoisasti yksipuolinen:

" ... Kiinan asevarustelu ja uho ovat nostattaneet voimakkaan vastareaktion. Yhdysvallat ja sen liittolaiset tiivistävät yhteistyötään muun muassa anglosaksimaista koostuvan Five Eyes -tiedusteluliittouman sekä Australian, Intian, Japanin ja Yhdysvaltojen muodostaman Quad-ryhmän kautta. Kiinan uhan torjumiseksi Australia tilasi Yhdysvalloilta ydinvoimalla käyviä sukellusveneitä. ... " -West trolling manipulation tässä raflaavasti ilmaisten "öyhyää" |4
.
|4 ~ https://urbaanisanakirja.com/word/oyhottaa/ -
.
--
Kiinan maallinen rikastuminen alkoi Kiinan suuren miehen ja uuden ajan käynnistäjän Deng Xiaoping' in kehotteesta kansalleen:

"Menkää ja rikastukaa"

- alkoi maailmanhistorian nopein kehittymisen aikakausi - myös ongelmineen |5 kuin keinoineen saavuttaa maailmallisuus Kiinan suhteelliseen kokoon nähden.
.
|5 https://www.tiede.fi/keskustelu/27618/ketju/kiina_kasvaa_nopeammin_kuin_mita_maallinen_kestokyky_sietaa  - (2008)
.

Kiina edustaa maailmallisesta ihmispopulaatiosta osaa 1,4/7,9

Näin Kiina on Intian ohella maailman väkirikkain osa - edustaen yhdessä määrää 2,8/7,9 - nyt Kiina ottaa omaa oikeutettua osuuttaan - saavuttaen myös maailman johtajuuden päästöjen osalta - liittyen hiilidioksidiin.

Mutta! Kun oivallemme oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden - huomaamme ratkaisevan seikan tuottavan totuuden - kumuloituneena määränä, jolloin lännen nykyrikkaat valtiot ovatkin kärkisijoilla - USA johtajanaan. Tilanne kirkastuu edelleen, kun huomioimme oikeudenmukaisuutta per capita periaatteella, jolloin Yhdysvaltojen osuus nouse kirkkaasti kärkeen - katso linkin https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/11/cumulative-carbon-emissions-per-capita.html - alta piirros!

--
Miksi Kiina kasvoi suurimmaksi ja siksi pelottavaksi, kun länsi heräsi
[ https://www.tiede.fi/keskustelu/80539/kun-kiina-kasvoi-kaikista-ohi-nyt-se-koetaan-uhaksi - 332 ]

'Läntinen tapa elää vei maailmamme ympäristöahdinkoon, Kiina perässään'

Miksi länsi sai sotkea maailmaamme lähes 200 vuotta - tämä toi Intian estradille ilmastokokouksen päätöskommunikean vesityksellään Britannian Glasgow' ssa, oli kyse hiilenkäytön lopettamisesta tai vähentämisestä. Kiinalle tätä maallisuuden kasvuhokemaa suotiin vain 20-30 vuotta, joka tosin toi Kiinan nykyajan suurimmaksi päästäjäksi.

--
Länsi siirsi osan omasta työstään, päästöistään ja tuotannostaan Kiinaan - lähinnä kolmen syyn vuoksi ---

a) Kiinalainen työvoima on edullista, ahkeraa, lakkoilematonta ja kurinalaista - eikä nauti toistaiseksi ammattiliittojen "suojelusta" - tämä toi valtavia säästöjä ja voittoja läntisille yrityksille, mutta toi myös hyötyjä Kiinalle - opin tehdä logistiikka ja liukuhihnatuotantoa - kiinalaiset ovat erinomaisen oppivaisia uteliaisuudessaan.

b) Kiina oli maailman suurin markkinapotentiaali - heti tehtaan oven takaa .. Nyt se on maailman suurin markkina, monella tuote- ja palvelusaralla ja tämä himotti läntisiä kapitalisteja tehdä entistä suurempia voittoja jättisarjojen jälkeen. Lisäksi Kiina välituotteiden valmistajana on erinomaisessa asemassa valvoa kokonaislogistiikkaa - tänään myös ympäristötavoitteiden osalta!

c) Kiinassa - alussaan - olivat lähes olemattomat ympäristölait, jotka mahdollistivat lännen siirtää valtavat määrät heille kuuluvia päästöjä suorastaan kiinalaisten taskuihin - tämä unohtuu helposti, kun arvioidaan maailmallisia päästäjä valtioittain! Tänään Kiinassa ympäristölait kiristyvät vuosi vuodelta - juuri Kiinassa, ja ne koskevat kaikkia. Ylimenokaudet ovat lyhyitä ja komento saattaa sulkea tehtaan muutamissa tunneissa. Tällä kohdin systeeminen päätöskoneisto suoraviivaisuudessaan on ylivertainen.

--
Kiina ei sekaannu eikä sotkeudu muiden itsenäisten vieraiden sisäisiin asioihin - tässä valtava ero lännenmaihin!

Kiina on oma maailma, ja se ei tule taipumaan lännen vähemmistöisyyden komentoon - se kasvattaa itseään suhteelliseen kokoonsa ja tuottaa myös omia näkemyksiä maailmalle - tyrkyttämättä niitä >

...
48015

.

9  TIEDE  244  |  158  SUOMI24  361  |

.

 

.

2

 

Kiina suunnittelu- ja tuotantovoima ovat tänään toistaiseksi ylivertaiset - ja kun heidän omat palkat nousevat markkinatalouden mukaisesti - siirtyy nyt kiinalaista tuotantoa muualle, tosin kiinalaisten omistuksessa - puhutaan hanhiparven lennosta |6.

Kiina tuottaa omalle suunnittelukoneistolleen 340 000 jokavuotista uutta ylempää insinööriä loputtomille suunnittelumarkkinoille - kulutustavarat, tuotantojärjestelmät, sotakoneistot kuin ohjelmistokehitys - unohtamatta teko- ja parviälyä, jossa kiinalainen tapa nähdä maailmaa on hyvin luontaisessa asemassa ymmärtää se.On selvää, että Kiina omavaraistuu!

Kiina hakee investointikohteita - nykyään ystävällismielisistä maista, ostaa osaamista ja lisenssejä kuin patentteja - hyödyntää ne tavallaan ja kasvattaa omavaraisuutta koko logistiikan alueella raaka-aineista lopputuotteisiin.Entä politiikka?

Kiina ei edes pyri olemaan lännen tavoin demokraattinen - sillä yli 1400 miljoonan kansaa ei johdeta komiteoiden eipäs-juupas -menetelmin. Kiina elää keisareiden jälkeistä aikaa, jossa on aina ollut ruorimies - ehkä lännessä sanottaisiin ruorihenkilö.

Mao Zedong on edelleen arvossa - hänen töitään arvioidaan kokonaisuuksina, eikä yksittäisiin hairahduksiin niinkään takerruta - kokonaisuudet ratkaisevat, siksi 30 000 Korona-testaaminen on täysin käytäntöä, vaikka joukossa oli vain yksi positiivinen! Kokonaiset kaupungit menevät kiinni. kun käsky käy.

Kiina osaa mobilisoitua ja yksilön edelle menee kansallinen kokonaisuuden etu, sillä koko kansakuntaa yulee suojella. Tämän enempää en sekaannu Kiinan omiin asioihin, vaan jätän sorkkimisen toisille.


--
Nyt ruorimieheksi on nousemassa nykyinen presidentti - puolueen pääsihteeri Xi Jinping, joka oivalsi kaksi suurta asiaa nostaa käytäntöön:

d) Maailmaa ei enää johdeta yhdeltä työpöydältä, vaan maailma on monisäikeinen, -ulotteinen ja arvoinen - USA maailmanpoliisirooli on ohi ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/55395/ketju/usa_lupa_tappaa_suvereeni_maailmanpoliisi - [418] - ja tasa-arvo saavutettiin, kun US-presidentti Joe Biden soitti Xi' lle https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008407587.html - .

e) Maailma on ajautumassa niin sanotusti läntiseen mahdottomuuteen. Kolonialismi ei voi enää hienostuneekaan ilmiönä jatkua - länsi ei voi ryöstää vähemmistöisyydestään enemmistöisyyden varantoja. Nyt haetaan sellaista tasapainoa, jossa revenneet kuilut kulutushimona, kasvuhokemana, voitontavoitteluna ja näyttö- ja vertailutaloutena saavat 'suitset suuhunsa'.
Suitsiminen on jo alkanut omasta maasta ja tämän yrityksistä ...Maailmassa on liikaa ihmisiä individualismille!

Hurja väite, jopa pelottava sellainen, jolla lienee aksiooman luonnetta, sillä liian moni mielide hidastaa toiminnan sellaiseksi että ongelmat muodostuvat ylivoimaisiksi ja luotobiologia tuhoutuu alta pois - niin, entä Kiinan päästöt - tässä kohdin jälleen graafi linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/11/cumulative-carbon-emissions-per-capita.html - alta >

.

 

3

 

On vähentämisen aika ja on aika oivaltaa mitä "menkää ja rikastukaa" voikaan toisella tavalla merkitä

Deng saattoi haluta, että kiinalaiset maistavat "läntistä herkkua" ja oppivat virheen jälkeen luonnon olemuksen ainoana elossa pitävänä voimana - 'puutarhanhoidosta' lienee kuvainnollisesti kysymys ja tällä hetkellä Kiina vihertää voimalla - yllättäen US NASAn tutkimusten mukaan https://yle.fi/uutiset/3-10668517 - !
--
Paluu historiaan, jolloin Kiina oli jo maailman merkittävin kansakunta |6 - maailman suurimpine laivastoineen - 1400-luvun alussa, ennen Kolumbusta ja ennen valkoisen ryöstöretkiä Uudelle Mantereelle ---

Kiinassa käytti 1400-luvun alussa valtaa keisari Zhu Di |7 [ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yongle - ], jonka valtavat dzonkkilaivastot purjehtivat maailman meriä - varmuudelle Afrikkaa ja Australiaa myöten.

Luottoamiraali Zheng He' n [ https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/zheng_he_oli_kiinan_kolumbus - ] purjehduksista on viitteitä monilla alueilla ja hän toi keisarin suojelusta ja kauppaa ...

Matkat kävivät Kiinalle kalliiksi, eikä kiinalainen mentaliteetti saattanut istua kaikkialle, sotia ei niinkään käyty (tässä kohdin voimme tutkia US' n käymiä sotia tässä 60 vuoden aikana)

- käytiin kauppa ja kiinan tavat eivät sopia aivan kaikille ...

Keisari Zhu' n kuollessa - Kiinan viranomaiset - mandariinit - sulkivat Kiinan, "portit laitettiin kiinni" |8, keskityttiin vain omiin asioihin - aloitettiin "uudelleen koulutus" ja jälleen Kiinan on tänään maailman suurin - vaikuttavuutena ja tuotantokoneistona.
.
|8https://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/03/suomen-ja-kiinan-valissa-on-vain-venaja.html -
|8https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/10/hongkongilaisittain-made-in-china.html -

.
Herääkö nyt kysymys milloin Kiina sulkee portit
[ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15379698/lannenmiehelle-vaikeaselkoinen-kiina - ]

Nyt tilanne on toinen [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/09/maailma-tarvitsee-kiinan-usan.html  - Silkkitiet [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74855/kiinalaiset-purjehtivat-jaamerelta-suomeen - ] kutoutuvat kovaa vauhtia. Maa on yhteinen - aina lopulta koko biologiselle Elämälle ja Kiina on jo ilmaissut halunsa olla tiennäyttäjä myös ympäristökysymyksissä.

Kiinalla on sijansa. Mitään maata ei tarvitse toisaalta rakastaa, on vain kysymys diplomatiasta ymmärtää erilaisuutta - olla kykyä nähdä, ettei ole vain yhtä järjestelmää - lännen järjestelmää, jota nyt syötetään urakalla - tunnetun toteamuksen - "West trolling manipulation - ilmiön muotona" |9. Tähän lännellä ei ole yksinkertaisesti varaa.

Vastakkain asettuminen |10 lisää sotilaallista kilpajuoksua ja se on mahdollisen tuhon uhka - mitä merkittävimmässä muodossa!
[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008430482.html - HS-otsikoituna: "Yhdysvallat putosi asekehittelyssä kolmoseksi"]
.
|10 https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 256

.
PS. Kansalaiset kirjoittavat aiheesta Kiina ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16644367/kiinan-tiedetty-historia-kutistettiin-lantisten-arvojen-tueksi -e by IJL