atomi1.jpg

 

Saammeko uutisen muutaman ajan – vähän ajan kuluttua: Yhdysvallat hyökännyt Iranin kimppuun – haettuaan turhaa YK-mandaattia aloitti kuitenkin hyökkäyssodan samoin kuin vuonna 2003 Irakin sodan – omin luvin, mutta nyt ilman ”liittolaisia” - EU-maat eivät lähteneet vieläkin vaarallisempaan sotaan mukaan kuin oli Irak 2003 - … tämä on siis fiktio, joka perustuu johtopäätöksiin --- tästä:

 

... US pommitukset ja erivapaudet jatkuvat John Boltonin ohjauksessa*. Sota Irania vastaan lienee liipaisimella? Rautaa rajalle Bolton nimitetään US pr. Donald Trumpin turvallisuuspoliittiseksi pääneuvonantajaksi.[1

...

[1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005614652.html -

Trumpin uusi turvallisuusneuvonantaja John Bolton on ehdottanut Iranin ja Pohjois-Korean pommitusta … USA:n ulkopolitiikka siirtyy nationalistisempaan suuntaan Pohjois-Korea-neuvotteluiden alla … ” -HS


 

...

Otsikko Helsingin Sanomista ---

USA syyttää iranilaisia 320 yliopiston hakkeroinnista – myös suomalaisprofessoreiden sähköposteja ilmeisesti hakkeroitu … Yhdysvaltojen mukaan hakkerit varastivat akateemista dataa Iranin hallinnon ja erityisesti Iranin vallankumouskaartin puolesta” -HS

...

linkin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005616596.html – alta.

 

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan uutiseen ja uutisointitapaan:

... Yleensä todisteeton syyllisyys osoitetaan näinä aikoina West trolling manipulaationa Venäjän suuntaan. Nyt, kun ei saatu kasaan Moskovan syyllisyyteen lain vaatimia todisteita, piti saada uusi uhri. Uhriksi valiintuu kuinka ollakaan - Iran. Tuo "syyllisyysosoitus” on hyytävä, sillä vääjäämättä tulee mieleen vuosi 2003, kun silloisen US presidentti George W. Bush' in oli saatava oma sota, isän lailla.

2003 ”löydettiin” kemiallisten joukkotuhoaseiden syylliseksi Irak, jonne USA' sta lähdettiin hakemaan valhein hyökkäyslupaa. Ei saatu, mutta hyökättiin kuitenkin, tunnetuin seurauksin. Irak ajettiin sodalla Yhdysvalloista kaaokseen ja sekasortoon.

Entä nyt, kun US presidentti Trump sai pommituskiihkoisen turvallisuuspoliittisen pääneuvonantajan, joka on jo aiemmin ehdottanut amerikkalaisia pommitusretkiä Iraniin ja Pohjois-Koreaan.

Tietävät tahot muistavat Stuxnet-kaalimatoiskut [2 todennäköisinä CIA/ Israelin Mossad [3 operaatioina Iraniin! Saammeko nyt US pommitushyökkäyksen Iraniin, kun tuota sotaa on niin jo aiemmin kaivattu - Irania vastaan [EKSTRA] - maailmanpoliisi USA' n taholta.

Onko Donald Trumpilla sotakiima päällä? Kerrotaan Donaldin ihailevan niin George Bush vanhempaa kuin nuorempaa, saivathan he molemmat omat sotansa! Onko nyt Trumpin vuoro?

 

Entä nyt, kun meillä media mylvii omaa West trolling manipulaatiotaan? ---

Pääkirjoitus: Putin on eristänyt Venäjän poliittisesti

--- Perjantai 23.3.2018 klo 19.51

Putin rakensi sillan Krimille ja katkoi poliittiset sillat Eurooppaan” -Iltalehti/Juha Keskinen

~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/201803232200834036_pk.shtml -

 

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

Melkoista West trolling manipulaatiota [4. Toimittaja Keskinen esimerkiksi ei ymmärrä, että Syyrian pommitukset aloitti USAF, ilman mitään mandaattia. US CIA aloitti salaisesti Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen jo vuonna 2013 [5. Venäjä kutsuttiin apuun Syyrian laillisen hallinnon kutsumana 2015 [6.

Krimillä estettiin Maidanin kaltainen verimellakointi ja myöhempi Odessan murhapolton tyyppinen venäläismielisiin kohdistunut väkivalta. Krimiläiset äänestivät Venäjään liittymisestä ja olivat jo 1990-luvulla halunneet irti Kiovan Ukrainasta [7.

Salisburyn myrkytystapauksesta [8 ei ole vielä, ainakaan julkisesti esitetty, eikä edes todisteita ketään vastaan, mutta syyllisyys jo osoitetaan Venäjän suuntaan! Näin meillä West trolling manipulation toimii

[8 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252442-hermomyrkky-novichok-mika-kuka-ja-mista - [195]

 

Samaan aikaan toisella puolen maapalloa koetetaan rauhoittaa konfliktin ja sodan uhkaa!

[ Pohjois-Korea suostunut tapaamiseen Etelä-Korean kanssa ensi viikolla

-Iltalehti] [9

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803242200834669_ul.shtml -

 

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

Ratkaisu häämöttää - Pekingin tiekartta, joka rauhoittaisi tietä kohti yhtenäistä Koreaa, joka jaettiin kahtia vuonna 1945 Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain toimesta, näiden kysymättä korealaisilta mitään.

Nyt Kiina auttaa Beijing' s Road Map suunnitelmalla rauhoittaa tien kohti ydinaseetonta ja vieraista sota- ja hyökkäysvoimista vapaata Korean niemimaata, poistamalla amerikkalaiset sotavoimat alueelta kokonaan. Näin korealaiset saisivat rajanaapurinsa Kiinan takaaman turvatien kohti yhtenäistämisneuvotteluja idealla - "Yksi valtio, kaksi järjestelmää" [10, kunnes toinen järjestelmistä "haihtuu pois"!

[09 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251483-korealaiset-keskenaan-ulkopuoliset-ulos-niemimaalta - [66]

[10 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksi_maa,_kaksi_j%C3%A4rjestelm%C3%A4%C3%A4 -

 

...

Entä nyt – saammeko yllättäen Trumpin ja Putinin välille jo toukokuussa 2018 täyden yhteisymmärryksen? Se voisi olla mahdollista, sillä molemmat tarvitsevat jotain positiivista – siksi rajusti lähinnä lännenmiehen media [11 painaa molempia – osin täysin luuloin, väittein ja otaksumin – lähinnä nimettömistä lähteistä arvailtuna.

[11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/manipuloiko-media-uhkakuviamme.html -

 

[* ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005614714.html -

Vuonna 2015 Bolton kannusti New York Times -lehden kirjoituksessaanYhdysvaltoja pommittamaan myös Irania. Kauhistuttavin Boltonilta tullut lausunto lienee vuodelta 2009, jolloin hän esitti Israelin ennaltaehkäisevää ydiniskua ainoana keinona estää Irania saamaan itselleen ydinasetta

 

EKSTRA

1 - 2012

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/08/toimiiko-syyria-liipaisimena.html -

” … Israel haluaa hyökätä Iraniin,

vain USA:n presidentti Barack Obaman jarruttelu estää sen, israelilaiset haluavat tuhota Iranin ydinvoimalaitokset - Israel pelkää, että alueelle tulee sen itsensä lisäksi toinen ydinasevaltio. Tänään ei ole mitään todisteita Iranin edes mahdollisuudesta valmistaa ydinpommi - ohjukset lienevät kylläkin olemassa. Israel halua pysyä alueen ainoana ydinasevaltiona [?] … ”

 

2 - 2005

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/amerikkalainen-maailmannkemys.html -

USA esittää kiinnostusta nyt vuorostaan Irania kohtaan; siellä tuoksuu ydinase. Edellinen sotareissu on vielä kesken, mutta uusille rintamille on tarvetta. Maailman poliisi on päättänyt istuttaa amerikkalaista demokratiaa sinne, missä sille ei maaperää luonnostaan ole … ”

 

3 – 1980-88

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Irakin%E2%80%93Iranin_sota -

... Molemmilla sodan osapuolilla oli ulkomaisia tukijoita, jotka myivät sotilaille aseita. Kummassakaan maassa ei ollut merkittävää raskasta teollisuutta, joka olisi kyennyt tuottamaan esimerkiksi panssarivaunuja tai lentokoneita. Irak osti aseita sodan aikana muun muassa Neuvostoliitosta ja Ranskasta. Yhdysvallat alkoi sodan aikana tukea Irakia sen takia, että pelkäsi Iranin vaikutuksen leviämistä. Niin pelkäsivät Persianlahden öljynviejätkin, jotka vuodesta 1981 tukivat Irakia rahallisesti. Iran osti aseita lähinnä Kiinasta. Se kuitenkin osti yhteen aikaan aseita myös Yhdysvalloista, joka tuki enemmän Irania. Tämä aiheutti Iran-Contra-skandaalin. Yhdistynyt kuningaskunta tuki Irakia.

Yllättäen Israel tuki sionismin vihollista Irania, koska piti Irakia pahempana uhkana itselleen. Sodan edetessä Iran pyrki lähentymään Neuvostoliittoa. Yhdysvallat ja Neuvostoliitto eivät sotaan puuttuneet, koska se tasaväkisenä ja jatkuvana heikensi molempia osapuolia ja näin esimerkiksi Yhdysvaltain kannalta katsoen loppujen lopuksi vakautti aluetta. Yhdysvallat ja Israel eivät halunneet kummankaan osapuolen voittavan ...” -Wiki

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 164717

 

DOC iranin_sota_24032018.doc – OpenOffice Writer

PVM 24032018

 

881_7738