trumputin.jpg

Trumputin

 

US presidentti Donald Trump on diilimies, ja haluaa tehdä kahdenvälistä sopimuspolitiikkaa. Trump haluaa irti Natosta, koska se sitoo liiaksi amerikkalaisten käsiä ja luo vaaraa ja uhkaa tavoitellulle maailmanrauhalle, johon Trump yllättäen pyrkii. Donald onkin enemmän kauppamies kuin hyökkäävä sotamies ---

 

Saksa nousee avainpelaajaksi liittyen kokonaisvaltaiseen eurooppalaiseen rauhankehitykseen! |E

 

Saksa vastaa Trumpin paineeseen ja sitoutuu nostamaan puolustusmenojaan kolmanneksella vuoteen 2024 mennessä – Saksa jää silti Naton kahden prosentin tavoitteesta

[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005991175.html - ]

 

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 6.2.2019 – 10:43:

 

2 Trumpin natopolitiikka Venäjä-ulottuvuuksineen on kirkas kuin pläkkipelti. US haluaa (osin) pois sotilastekijänä Euroopasta - Trump haluaa lopulta paremmat suhteet Venäjään, jottei Venäjä lipsahda Kiinan taskuun. US ei kestä Kiinan ja Venäjän mahdollista liittoumaa - ei edes EU' n kanssa.

 

US haluaa siis pois Euroopasta - sotilaallisena ilmiönä ja uhkana eurooppalaiselle rauhankehitykselle. Trump on oivaltanut, että Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille.

Saksa oli US' lle kova vastus vuosina 1942-1945. Saksan kolmatta valtakuntaa tarvittiin kurittamaan US, Englanti ja Venäjä - yksikään noista maista ei yksin olisi kyennyt nujertamaan totalitääristä Saksaa. Tämän Trump tietää ja haluaa jättää Saksan junailemaan eurooppalaisia suhteita Venäjään, koska Saksa jos mikä tietää mitä merkitsee olla sodassa venäläisten kanssa. Trump ei halua sotaa Venäjän kanssa.

 

Kun Saksa lisää voimaansa - asettaa se Venäjän enemmän pohtimaan eurooppalaista näkökulmaa, jolloin US pääsee vähemmällä. US joutuu keskittymään maailman suurimpaan talouteen (BKT/PPP) - Kiinaan. Kiina on uhka US' n maailmanpoliisihegemonialle.

Maailmanpoliisi US on illassaan. Maailmaan astuu aluksi duopoli - kahden polariteetti - Kiina ja Yhdysvallat. EU on toistaiseksi maho jättiläinen, mutta nouseva yhteiskuntakehitysmoottori, jota Kiina seuraa erityisen tarkasti - eikä pahalla, vaan kiinnostuneena. Venäjän asemoituminen duopoliakselille on kuitenkin vielä arvoitus!

 

Kiina on jo tosin ilmaissut, että sen yhteiskuntajärjestys on vientituote. Kiina haluaa lännenmiehen lopettavan vastakkainasettelun - ja Saksaa pidetään kehityskelpoisena valtiona - kiinalaisten silmissä.

Saksa ottaa jälleen oman roolinsa paremmin asein - päästäen US' n pois aseuhkineen Euroopasta. US tekee trumppismina kahdenvälisiä sopimuksia ja Englanti saa sen ensimmäisenä, kunhan ensi hoitaa Brexitin pois päiväjärjestyksestä.

 

Saksa on seuraavana - ja tekee mahdolliseksi kokonaisvaltaisen Eurooppaa koskevan ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjauksen - Venäjän kanssa ja näin Eurooppa saa parhaat takuumiehet rauhanomaiselle kehitykselle ja EU siinä sivussa kiinnityksen maailman suurimpiin raaka-ainelähteisiin …

 

|E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html

Ote: ” … Euroopan tulee erota nykymuotoisesta USA johteisesta Natosta

ja perustaa oma eurooppalainen puolustusliitto, johon otetaan mukaan Venäjä! Lopulta totuus eurooppalaisesta rauhasta takautuu Saksan *] ja Venäjän yhteistoiminnalla 12]. Eurooppa ei näin toimien enää tarvitse maailman sotineimman ja suurimman asekauppiaan 13] valtion - USA' n ydinasesateenvarjoa. … ” [2015]

 

 

Ilkka Luoma

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

DOC Trump_out_europe_06022019.doc – OpenOffice Writer

PVM 06022019

 

VU 24 T BL BL FB FB TR05