1100 |

 

 

Yhdysvaltojen pelimaailmassa räjähti 2. lokakuuta 2017 [0, sadat luodit patruunapesistään – automaattiset konetuliaseet yhden kädessä muuttuivat tragediaksi [1, joka herätti jälleen kotien asevarustelukeskustelun USA' ssa, sammuakseen republikaanien toimesta alkuunsa?

 
 
lv1.jpg
Tapahtumakuva 1 - Las Vegasin pelikaupunki ja country-festivaali --- 
 
 
 
Vapauden ikonimerkki on laukaisuvalmis ”ase, vyöllä” - nykyään aseenkantolupa, … kuten intiaanisotien aikana, jolloin valkoinen maahantunkeutuja ryösti intiaanien ikiaikaiset maat. Onko ase vyöllä se henkivakuutus, jota tarvitaan yhdessä maailman väkivaltaisimmista valtioista? ---
...
 
Varakkaaksi kehuttu lentolupakirjojakin omaava entinen kirjanpitäjä oli kuullun mukaan uhkapeluri – saattoi voittaa ja hävitä satoja tuhansia hetkessä. Oliko normaali amerikkalainen, oli ainakin ennätysmies, sillä kuolettavampaa joukkomurhaa näin harkitusti suunnitellen ei ole lähihistoriasta löydettävissä!
 
Miksi ihmiset, kansanosat, kansallisvaltiot – muuttuvat reviiripuolustajista reviirihyökkääjiksi?
 
Oliko niin, että peli ei enää tuonut riittävästi ”kiksejä” - oli avattava se viimeinen peli – murhapeli ja päättää siihen oma tyhjäksi käynyt elämä, kun raha ei enää tuonut tyydytystä. Kuinka pitkälle rahan valtakunta tuo elämäntyydytystä – entä, kun saavutetaan raja, jolta ei ole enää paluuta, jos tämä yleistyy ja kopioijia syntyy koettelemaan ennätystä.
 
Ehkä myöhemmin löytyvä päättökirjoitus tuo esille tilityksen, miksi Stephen Paddock murhasi 59 täysin osatonta ja viatonta ihmistä – country musiikin soidessa.
 
 
lv2.jpg
Hotel Mandalaya - tuolta tulivat sadat luodit - 
 
 
Yhdysvaltojen ristiriitoja luova presidentti Donald Trump kiirehti kertomaan
[”Täyden pahuuden teko” … https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005391209.html - … Rukoilemme, että koko kansakunta löytää yhtenäisyyden ja rauhan”]
 
Samaan aikaan Trump käy kiivasta sana- ja uhosotaa toisen vainoharhaisen kanssa – valtiona valtiota vastaan – kansana kansaa vastaan, kyseessä rujo sotaretoriikka korealaisten kanssa. Miksi Trump käyttää kovaa kieltä – aikooko hän lannistaa kovilla uhopuheilla itsevaltiaan **, joka kokee amerikkalaiset heti rajan takaa suurimmaksi uhakseen – jo isänsä ja isoisänsä ajoista lukien.
 
 
Miksi ihmiskunta tarvitsee aina aika-ajoin sotansa?
 
On täysi työ löytää ajanjaksoja, jolloin ei ole sodittu. Tulee mieleen vain Pax Romana, joka kesti kuulemma ~300 vuotta, vain Rooman rajoilla, jos sitäkään. Ihminen on reviiriensä rajoilta käynyt hyökkäys- ja puolustussotaa vuosituhannet.
 
Sodat ja väkivalta alkoivat siitä, kun apina hoksasi kumauttaa karahkalla toista päähän, huomaten [2, että oli voittanut. Karahka on nykyään kehittynyt ydinaseeksi, ja nyt niitä on yhä useammalla valtiolla – myös Pohjois-Korealla.
 
Tosin vain USA on käyttänyt tätä nykajan karahkaa – Japania vastaan vuonna 1945 – tuolloin US atomipommit höyrystivät satoja lapsia, odottavia äitejä, vanhuksia ja raajarikkoja sotainvalideja taivaan tuuliin – Hiroshimassa ja Nagasakissa.
 
 
Entä nyt?
 
Presidentti Trump toivoi murhaiskun yhdistävän valtionsa ihmisiä, näin oli hänelle käsikirjoitettu. Yleensä sota yhdistää ja lopulta kunkin sotaan joutuvan/ haluavan uskonto/ uskonnot siunaavat sodan, toivottaen jumalan siunausta taisteluihin, joissa on kyseessä reviirit. Uhka yhdistää – näin ehkä Trump toivoo … Yhdistääkö, mitä mieltä Sinä olet?
 
Pahuuden henki pitää peitota ja korvata hyvyydellä” -nyt sanotaan Amerikoista.
 
[0 Samana päivänä 2.10.2017 kuoli kuuluisa muusikko Tom Petty, joka tuli kuuluisaksi muun muassa kappaleesta ~ https://youtu.be/1lWJXDG2i0A – [Free fallin']
 
EKSTRA
 
Ote linkistä:
” … Jokainen aseen omistaja tietää, etteivät aseet tappaneet ketään. Se oli idiootti, joka kantoi niitä”, kirjoittaa toinen … ” ¤ ” … 477 päivää, 521 joukkoampumista. Ei mitään toimia kongressilta”, otsikoi New York Times … ”
 
Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
... Tällainen valtio on sairas. Vapaus mahdollistaa aseita kodin täyteen, mutta kaikkea vastapainoksi vakoillaan ja määrätään sosiaalinen mediakin luovuttamaan tietoja. Vapaus lyö korville. US on yhä enemmän valvontayhteiskunta, jossa pelko on läsnä jo arkielämässäkin. Joukkoampumisia ja -murhia tapahtuu useampia joka päivä (lainaus tekstistä lukuna)”
 
EKSTRA 2