Sent: Thursday, August 28, 2008 2:07 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Länsi "ajaa" Venäjää liittoon Kiinan kanssa

Sent: Tuesday, August 26, 2008 9:45 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Historiallista ymmärtämättömyyttä vähemmistöltä enemmistöön

Historiallista ajassa ymmärtämättömyyttä vähemmistöstä - enemmistöä "kiusaten"
(Läntiset poliitikot pompsahtivat, kun Venäjä tunnusti samankaltaisesti Etelä-Ossetian ja Abhaasian, kuin se tapahtui aiemmin länsivetoisesti Kosovossa... liittyykö seuraan nyt Baskimaa, intiaanireservaatit USA:sta ja kuinka käy Kiinan läntisten maakuntien?)
 
[ ... koulukiusaaminen on lisääntynyt*) ja jos enemmistö saisi päättää niin kiusaamista ei kouluissa tapahtuisi. Kouluissa siis hallitsee vähemmistön harvainvalta. Kuinka on osassa maamme johtoa, kun se enemmistön tahdosta huolimatta työntää Suomea Natoon kiusaten enemmistön hiljaista, mutta vakaata tahtoa? ...]
 
Kuinka moni Suomen ulkopolitiikasta vastaava tuntee Kaukasuksen historiaa? Miksi tuosta historiasta ei puhuta uutisoinnin yhteydessä? Miksi media hakee sensaatiota otsikoilla, onko se kansan pelottelua Nato-uskovaisten syliin, vai onko se Venäjän karhulla ärsyttämistä? Mihin on unohtunut ainut turvamme -  liittoutumaton ja puolueeton tapa nähdä tapahtumia, joihin meillä ei ole käytännön vaikutetta.
 
Jos nyt tehtäisiin kalluppi Suomen kansalle, olisi tulos Natosta edelleen selvä ei. Asenne Venäjää kohtaan toki tarkentuisi, ... "onhan se ennenkin toiminut tavallansa". Mutta erityisesti kansa osaa yhdistää Kosovon ja Etelä-Ossetia/ Abhaasian - kansalla on maatiaisjärkeä ymmärrykseen, että potut maksetaan pottuina, kuten se tapahtuu naapuririidoissakin täällä kotosuomessamme orapihjaja-aidan paikasta taisteltaessa. 
 
Suomessa arkiviisas kansalainen osaa nähdä reaalisesti USA:n ja Venäjän ominansa, joiden ei ole tarvinnut huolehtia juuri muista kuin omista eduista. Suomalainen tietää rajallansa, mitä Venäjän kanssa tehdään. USA on meille kaukainen maa, jossa nahoilla on saanut ja hevosella päässyt - kunnes valkoinen mies karkoitti alkuperäkansat tieltänsä reservaatteihin.
 
Tavallisesti rauhallinen Suomen kansa toppuuttelisi ja opastaisi yli-innokkaita stubbeja, kolminkertaisia häkäilijöitä haasteista Venäjän suunnalta ja asioiden erottelusta aitoihin ja seipäisiin. Meillä on oma rajamme, josta me pidämme kiinni - tuon aidan ymmärrämme koostuvan seipäistä.
 
Taitavasti asemoitumalla liittoutumattomana maana meneillään olevaan miltei olemattomaan konfliktiin - saattaisimme jopa aikaansaada mielenkiintoisen neuvottelun Karjalan Tasavallasta - jopa extra-autonomiseksi vyöhykkeeksi itsemme ja Venäjän väliin yhteiseksi kauppa-alustaksi erityisin verosäännöksin, josta puutakin saisi tuoda ilman Venäjän puutulleja.
 
Suomalainen tietää venäläiset, ainakin isämme ja isoisämme tiesivät. Me emme jääneet tärkeinä hetkinä venäläiset vastassamme yksin, vaikkemme olleet "turvajärjestelyissä". Teimme vain käytännön aktiiviliiton Saksan kanssa, se toi avun sisällissotaamme, se toi avun Talvisodan lopettamiseen ja se toi todellisen avun Itsenäisyytemme säilyttämiseen kesällä 1944.
 
Venäjä on rajanaapurimme, ja raja on yli 1000 kilometriä pitkä. Meitä ei ole miehitetty eikä valloitettu - meiltä on vain viety maa-alueita, mutta ei ehkä lopullisesti. Suomen kansan kokonaisetua ajatellen olisi juuri nyt äänestettävä uusi eduskunta ja muodostettava uusi hallitus, joka ymmärtää kuinka ajassa toimitaan. Suomi on tänään vedenjakajalla, kun ratkaistaan suhteista Venäjään - tärkeimpään ja suurimpaan kauppakumppaniimme.
 
Vedet jakaantuvat Suomen keskellä läntisiin ja itäisiin vaikutteisiin ja tämä on meidän suurin rikkaus. Jos katsotaan karttaa ja mitataan historiaa, murteita, uskomuksia, tapoja ja luonteita Turun saaristosta Sevettijärvelle ja Haminasta käsivartemme Kilpisjärvelle - sisältyy sinne uskomaton kirjo henkistä rikkautta - niin itäisenä kuin läntisenä perintönä.
 
Suomi on vedenjakajalla idän ja lännen vaikutteiden välissä. Meillä kohtaavat uskonnot, kielet, murteet, historia, tavat, luonteet ja piirteet. Näillä piirteillä meillä on ainutlaatuinen ominaisuus olla erossa irakeista, kosovoista, gruusioista ja tiibeteistä. Meille sen sijaan kuuluvat kaikki ne kaupalliset toimenpiteet, joilla maksamme tuontimme merkittävän suurena vientinä. Kauppakansan ei tarvitse sotia. Kauppakansan velvollisuus on vain pitää sanansa.
 
Mikäli USA johteinen länsi haluaa vääntää väkisin maapallon raaka-aineaittaa paitsioon**), on meille aukeamassa ainutlaatuinen ominaisuus olla erossa kaikista niin suur- kuin pienvaltojenkin ristiriidoista. Näin voimme olla sovittelijoita, rauhanturvaajia, sotilastarkkailijoita ja ennen kaikkea kauppamiehiä kaikille maksukykyisille, joita osaamisemme, luotettavuutemme ja taitomme kiinnostavat.
 
Suomi voi pysyä erossa kaikista USA:n masinoimista oman edun tavoitteluista - mutta myydä ja ostaa voimme kaikilta. Suomen parhaat turvatakuut syntyvät omasta vahvasta armeijasta, itsensä tuntevista ja toisiinsa luottavista kansalaisista, vahvasta presidentistä ja kaupasta yli kaikkien rajojen.
 
*)
Tiistain 26.8. uutisointi koulukiusaamisen lisääntymisestä pienen vähemmistön taholta enemmistöä kohtaan
 
**)
On olemassa suuri mahdollisuus, että Venäjä, maapallon raaka-aine- ja energia-aitta sekä Kiina, maapallon talousveturi ja liukuhinna löytävät nyt paremmin toisensa ja sitä liittoa länsi ei tule kestämään.
...
 
Ilkka Luoma
---
 
Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot ~
[ kuvia saa käyttää yllä olevan mielipidekirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2005, 2007 ja 2008 ]
 
Kansio 1 (Moskova)
 
Kansio 2 (Pietari)
 
Kansio 3 (Suomen nykyinen eduskunta - NRF päätöstä sorvataan)