|1297|IS|2596|420316|RAEL

israel%20-%20apartheid.jpg
 

Kuva: ~ https://www.amnesty.fi/israelin-apartheid-palestiinalaisia-vastaan-kiihtyy-2022-oli-yksi-lahivuosien-verisimmista-lansirannalla/ - 

" .. Lähes 220 palestiinalaista kuoli ja yli 10 000 loukkaantui Israelin joukkojen hyökkäyksissä helmikuun 2022 ja tammikuun 2023 välisenä aikana. Väkivaltaisuudet ylläpitävät Israelin apartheid-järjestelmää, joka on rikos ihmisyyttä vastaan. .. "

 

22102023 ~  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009908207.html - !!

"Israel iski pakolaisleiriin Länsirannalla – Yhdysvallat lisää sotilaallista valmiuttaan Lähi-idässä"

***

 

Israel - läntinen maailmannäkemys elämänarvoista?

48x48_20191004131740879.jpg


2023-07-11  --   20:06:38
 

YLE: "Jeninin pakolaisleiri yrittää selvitä Israelin hyökkäyksestä", 

löytyy linkin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009709392.html - takaa
-toimittajana Marko Mannila.


--
Onko Israelilla erioikeus ennakoiviin hyökkäyksiin?

Oleellinen ja merkittävä kysymys: -- "Millä mandaatilla ja/tai oikeudella Israel katsoo itselleen ennakoivan hyökkäysiskun toteuttamisen työkalukseen toiseen itsenäiseen valtioon? |1 Tämä on valtiollisten väkivaltakysymysten äiti, sillä jos tuo "oikeudenkäyttö" leviää myös muihin valtioihin, on seurauksena varmasti joukko paikallisia sotia, joiden pohjalta maailmanpalo tulee mahdolliseksi.

 

|1 Esimerkiksi käy USAF pommitukset Laosiin, maailman pommitetuimpaan valtioon - määränä aivan suhteettomana - katso:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009704213.html - 

"Maailman pommitetuimmassa maassa rypäle­pommit tappavat yhä 50 vuotta pudottamisen jälkeen

Laosilainen räjähdemuseo hiljensi toimittajan. Entä jos minun jalkani räjähtäisi irti, pohtii HS:n Aasian-kirjeenvaihtaja Mari Manninen." 

" .. Vuodesta 1964 vuoteen 1973 Yhdysvallat teki 580 000 pommituslentoa Laosiin. Sinne pudotettiin keskimäärin joka kahdeksas minuutti koneellinen räjähteitä. .. "

-Helsingin Sanomat



__
VIHJE 1 --
”.. Israelilla ei ole mitään etuoikeutta muurien pystykseen, kuin ei myöskään valloitettuihin alueisiin

Palestiinalla ei ole myöskään mitään etuoikeuksia, vaan yhteistoiminta säätää rinnakkaiselon, jossa toivottavasti taloudelliset aktiviteetit estävät myöhemmät väkivaltaiset välienselvittelyt. Molemmat osapuolet kansalaisina pelkäävät vallitsevaa jännitettä. Israel ylläpitää alueen vahvinta asevoimaa "itsetodisteluna" vastineeksi sotaiselle retoriikalle, mihin arabimaat useasti ilmaisuissaan pyrkivät. Länsimaalainen tulkinta ei aina ymmärrä retoriikan luonnetta. .. ” [24052006]

__
Syyria -merkittävä osa Lähi-idän ongelmakenttää, jossa myös Turkki, Venäjä ja Yhdysvallat kohtaavat ja nyt uutena Kiina, mutta ilman aseita - välineinään vain rauha, kauppa ja yhteistyö.
.
[ ~ https://www.ts.fi/uutiset/3591098 - "Yhdysvaltain armeijan edustaja: CIA lopettaa Syyrian kapinallisten tukemisen" ]
.
Syyria ei ole operoinut mitään hyökkäysiskuja Israeliin - ainakaan mitään uskottavia näyttöjä ei olla esitetty.

Tosin vuonna 1967 Syyria oli osa sotanäyttämöä Israelin suuntaan sotana, jonka Israel aloitti vahvasti provosoituna -

.. tuolloin israelilaishyökkäystä pidettiin itsesuojelupohjaisena eli syntyikö jo tuolta ajalta Israelille de facto oikeus tämän päivän yksipuolisiin taisteluiskuihin - väittihän Israel, että Iran suunnittelee hyökkäyksiä Israeliin juuri Syyrian kautta.


Syyrian Golanin kukkulat eivät ole kansainvälisen mandaatin hyväksynnällä Israelin, vaan tuo Golan - Syyrian alueena - on israelilaismiehitetty. Golanilla ei ole edes yritetty järjestää kansanäänestystä, tai sitten syyrialaiset karkotettiin tai pakenivat jo 1967 israelilaishyökkäyksen alta (?)

__
Lähi-itä on ruutitynnyri

Alueella on historiansa, eikä mitään "luvattua maata" ole olemassa, silti Israelilla on oikeutensa. Alueella ratkeaa rauha nopeasti, kun Israel vetäytyy rajoilleen ennen aloittamaansa sotaa 1967. Näin myös YK määrittää tilanteen, mutta Israel ei näytä YK' sta paljoakaan piittaavan -kiitos USA' n väkivahvan tuen, jopa YK Turvaneuvostossa.

__
Mutta eikö Israel näe rauhanmahdollisuutta muurinsa takaa, jonne se yhä pakotetummin linnoittautuu.

Alue on täynnä ongelmia - Gaza, Länsiranta (entistä Jordanian aluetta, joka mandatoitiin palestiinalaisille) - jaettu monille pyhä Jerusalem, jota Israel yksipuolisin teoin pitää "omanaan" - konfliktin siemenet itävät, mutta mikä olisi ratkaisu?

Entä muiden ulkopuolisten puuttumattomuus, ja annettaisiin alueen valtioiden itse ratkaista ongelmansa - ja USA' kin vetäytyisi massiivisen tuen antajan roolista - Israelin takaa..

__
Ovatko nämä Israelin yksipuolishyökkäykset hätävarjelun liioittelua, ja miksi muu maailma ei ryhdy toimenpiteisiin niiden lopettamiseksi - niin miksi ei ryhdy?
Olisiko niin, että Israelilla on joitain erioikeuksia muihin nähden - sen synkän historian vuoksi. Ketkä lopulta tukevat tätä Israelin jopa aggressiivista puolustautumista?

__
PS.
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/01/onko-israelilla-ennalta-ehkaisevan.html -
"Onko Israelilla ennalta ehkäisevän sotaiskun oikeus?"

__
VIHJE 2 --
” … Turvattuamme omien kansalaistemme arkielämän ja vapauduttuamme rakettihyökkäysvaaroista, lopetamme välittömästi pommitukset ja vetäydymme niin Libanonista kuin Golan' in kukkuloilta. Lisäksi saadessamme vangitut sotilaamme terveinä takaisin, vapautamme välittömästi halutut vangit siinä suhteessa, kuinka siviiliuhreja on puolin ja toisin tullut.

Pommitusten ja rakettihyökkäyksien tuhot ja vahingot korvataan vastavuoroisesti maittain siinä suhteessa mitä kansainvälinen ja puolueeton asiantuntijaryhmä tutkimuksessaan toteaa. Jälleenrakennuksessa voidaan toimia yhteistyössä Libanon-Israel, siinä suhteessa mikä on vahinkojen todellinen määrä osapuolien siviilikohteissa. … ” [30072006].

__
EKSTRA vuodelta 2009!
https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2009/01/gazan-kaistaleella-on-meneillaan-kohdistettu-kansanmurha -

__
119866

 

 

|  SUOMI24  P  |  66  SUOMI24  A  650  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

 

 

Avigdor Lieberman

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/11/juutalainen-sotahaukka-avigdor-lieberman.html - 

 

__

 

ILU-MEDIA

IJL-Productions

 

ILU_hymy.jpg

 

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 722618 Total Visitors: 113445  110723 

Total Visits: 651805 Total Visitors: 104446  160523 

 

https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin


__
e