Copy from HS

jussiN.jpg

HS

Puolustusministeri Niinistö: Eduskunnan pitäisi ”ryhdistäytyä” eikä antaa ”totalitäärisen neuvostoyhteiskunnan ihailijoiden” vaikuttaa - Politiikka | HS.fi

 

 

Puolustusministeri Jussi Niinistö menetti malttinsa moittiessaan talebanistisesti oikeusoppineita, kun vakoilulle, urkinnalle ja tiedustelulle ei annettu heti kättelyssä laajoja toimintaoikeuksia – samaan aikaan US lisää höyryä HX-hävittäjä-pommittaja hankinnoillemme – lupailemalla elektronisen häirinnän ”superkone” -

 

Growler' ia, joka on Super-Hornetin jatke, ja kuulemma tarpeellinen osanen nykyaikaisessa ilmasodankäynnissä … niin tai näin – 10-20 vuoden kuluttua ohjaajattomat dronet – lennokit tekoälysovelluksin ja robotoiduin ratkaisumenetelmin suorittavat taistelutoimenpiteet parviälyä hyväksi käyttäen … tämä muoto ei enää ohjaajallisin menetelmin onnistu!

 

A

Puolustusministeri Niinistö: Eduskunnan pitäisi ”ryhdistäytyä” eikä antaa ”totalitäärisen neuvostoyhteiskunnan ihailijoiden” vaikuttaa

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006006471.html -

 

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 19.2.2019 – 15:05:

 

Puolustusministeri Jussi Niinistöltä sinisistä kovaa ehkä ajattelematonta puhetta ja poljentoa. Falsetti päällä - olisiko vaalipaine jo alkanut? On kuitenkin todettava, että ministeri laukoo nyt suoraan ja se on osaltansa rehellistä toimintaa ja saattaa tuoda natofanaatikoilta ääniä, kun mollataan itäistä järjestelmää, joka sattuu olemaan se toinen ydinasesuurvalta.

 

Muutoin rauhallinen J.Niinistö ylitti ilmeisesti oman kipurajan ja parahdus kuului varmasti Mäntyniemeen saakka. Olisiko kurinpalautuksen aika, tai kiitoksen - suorapuheisuudesta, joka on sinällään politiikassa harvinaista.

J. Niinistö on yhden asian liike - hän haluaa Suomella olevan riittävä puolustus- ja tiedustelukyky. Virheen ja heikennyksen kelpo ajatukseensa Jussi tekee siinä, että laskee maahamme sen toisen suurvallan taistelu- ja tiedusteluyksiköitä - ymmärtämättä, ettei täältä idän ja lännen vedenjakajalta kannata kaivaa verta nenästä. Viisaampaa olisi tunnustaa tosiasioita ja vahvistaa liittoutumattomuuttamme, ja olla tuottamatta väyrys- ja tuomiojamaisesti mitään ulkoista sotavoimauhkaa maahamme osoittelemaan hyökkäysaseilla mihinkään ilmansuuntaan.

Jussi ei ole sotilasasioiden asiantuntija - hän on teoreetikko, jolle on sijansa, vaikkapa Naton sotapeliluolastoissa, joissa käsitellään teoreettiselta tasolta erilaisia malleja - vaikkapä Venäjän Kuolaan hyökkäyksen osalta. Jos Jussi olisi tuolla pelailemassa noita Naton sotapelejä - hän huomaisi yhden hyytävän tosiasian: Nato on jo varautunut taisteluhyökkäykseen mahdollisessa suurvaltakriisissä Venäjän Kuolan strategisten sukellusveneiden tukikohtiin - ja näin Jussikin tohtoriteoreetikkona avaisi silmät, kun huomaisi, että pelit menevät Suomen Lapin yli ja tukeutuisivat Lapin lentokenttiin. Tiedustelu ja vakoilu ovat osa sotapeliä.

Tiedustelu ja vakoilu on osa sotilaalliseen hyökkäykseen valmistelua; ja onkin yllättävää, kuinka tiukasti Jussi älähti, kun oikeusoppineet tarttuivat tiedustelulakien valmisteluun - meistä ei tehdä vakoiltavia - omiemme joukoista.

 

 

*

B

Yhdysvallat valmis toimittamaan Suomelle huippumodernin elektronisen sodankäynnin hävittäjän – aiemmin myyty vain Australialle

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006005791.html -

 

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 19.2.2019 – 9:51:

 

HS-jutun poljento on liki harras, niin suitsuttava se on amerikkalaisteknologiaa kohtaan. Elektroniikan ja radioliikenteen asiantuntijat tietävät, että kaikkinainen elektroninen häirintä on niin tehokasta kuin sen estäminen on vaikeaa. Ja tuo vaikeus on taas yhtä helppoa kuin itse häirintä.

 

Voimme olla varmoja, että suuret sotilasvaltiot - Venäjä, Kiina ja US osaavat sekä - että nuo bittivirralliset viestivirtaukset. Radioliikenne ja sen häirintä - eliminoiminen, kuin radiotyhjyyden luonti ovat merkittävien sotilasvaltioiden työkaluissa - monin eri versioin! Mobile-Stuxnet ja Kaliningradin vastatoimet signalointihäirintänä USS Donald Cook' ia vastaan (2017).

Voisimme miettiä mikä on nykyajan suunta, jos halutaan valloittaa maa-alueita - silloin metsäsissi on edelleen tehokas "väline" tuottamaan sellaista uhkaa, ettei maavaltausta kannata tehdä tai edes suunnitella. Nykyajan hävittäjät tipahtavat helpolla - pelkillä olalta "stingereillä", joita on kaikilla sotilasvaltioilla - onko meillä, ja miten paljon?


Nykyisin hävittäjä-pommittaja on jo rynnäkkökone - ikäänkuin "taistelu- ja ohjusalustan nostona ilmaan" - pitäen sen nopeassa liikkeessä - Hornetkin voi nykyisin ampua rynnäkköohjuksia - risteilyohjuksia kauas , jopa 300-400 kilometrin päähän, jolloin itse "lähetysalusta" - siis hävittäjä on "turvallisesti" omassa ilmatilassa. Miten arvelet vastapuolen reagoivan tähän mahdollisuuteen?

Mihin me sijoitamme? Onko 10-20 miljardia euroa jo liikaa kansantaloudellemme ja täysin väärään paikkaan, kun ajattelemme sotilastekniikan kehitystä. Olisiko aktiivinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka se varmin sodan esto - olla sotilaspoliittisesti liittoutumaton, ja olla päästämättä mitään/ ketään ulkoista sotilasvoimaa maahamme aiheuttamaan uhkaa tai uhan mahdollisuutta mihinkään ilmansuuntaan. Se ei maksa kovin paljon.

 

 

 

 

Ilkka Luoma

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

DOC elektroninen_vakoilu_19022019.doc – OpenOffice Writer

PVM 19022019

 

VU 24 T BL BL FB FB BLOG 194325

 

ED02 . 2043 – 18:33_19:21