Venäjän Suomen suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev kertoi sen, minkä valveutuneimmat suomalaiset ovat oivaltaneet jo vuosikausia sitten. Suomi on elänyt täyttä rauhan aikaa yli 70 vuotta. Itäinen naapurimme tietää mitä suomalainen sisu |1 tarkoittaa - siksi amerikkalaisetkin tutkivat sisumme alkuperää ja luonnetta.

 

Nato on sotilasliitto, jonka aseellisten hyökkäys- ja taisteluoperaatioiden johtaja on aina Yhdysvallat. USA on käynyt eniten sotia viimeisen 100 vuoden aikana, ja nuo kaikki sodat ovat 1941 Pearl Harbouria lukuunottamatta käyty kaukana USA rajoilta - aivan muualla, toisten valtioiden alueilla.

Tänään iltapäivälehdistö julkisti tyhjentävästi Venäjän virallisen kannan (suurlähettiläshän edustaa maansa presidenttiä eli siis Venäjän presidentti Vladimir Putinia) siitä, miten Venäjä suhtautuu Suomen liittoutumattomuuspolitiikkaan tai siihen, jos maamme täysin omin päätösprosessein liittyy Natoon - tuohon kylmän sodan jäänteeseen, joka piti romuttaa, kun sen vastavoima Varsovanliitto purettiin - lähinnä Neuvostoliiton hajoamisen myötä.

 

Tässä kommentti tuosta uutisoinnista, minkä Venäjän Suomen suurlähettiläs julkitoi:

Kommentti - “Ehkä nyt kiihkeimmätkin natofanaatikot ymmärtävät jotain sellaista mihin me olemme rakentuneet” - alla olevaan linkkikirjoitukseen:

Linkki ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703272200092419_uu.shtml -

...

Suomalaiset ovat pitkään estäneet vähemmistöpoliitikkoja viemästä Suomea Natoon

Asiantuntijat kutsuvat sitä kansalaisviisaudeksi ymmärtää omaa parasta. Arkisuomalainen tajuaa helposti mitä merkitsee 1300 kilometriä natotonta rajaa Venäjälle, ja mitä se merkitsisi, jos tuo koko matka muuttuisi natorajaksi, josta on “poronkusema” Kuolan Venäjän Pohjoisen laivaston strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtiin kuin “kivenheitto” Venäjän toiseen merkittävään kaupunkiin - Pietariin.

 

Kansakuntamme on sanonut kaikkiin uskottaviin mielipidetiedusteluihin selvän kannan -

 ... se on tarkoitanut ja tarkoittaa yli 50 prosentin kielteistä kantaa Natoa, tuota lännenmiehen sotakonetta kohtaan. Asia on tältä osin harvinaisen selvä, vaikka Kokoomuksen hyytävän kovat ja kansastaan piittaamattomat koppalakkiset - kansanedustajien Pertti Salolaisen, Ben Zyskowiczin ja Ilkka Kanervan johdolla veisivät Suomen kansan Natoon, jopa ohittamalla kansanäänestyksen so. kävelisivät kansalaisten yli! Raakaa peliä Ranualla -sanotaan.

Toisaalla Vasemmiston äsken nimitetty presidenttiehdokas Merja Kyllönen ilmoitti suoraviivaisesti yhden oleellisen asian - jos hän olisi presidentti, Natosta ei edes puhuttaisi. Saimme ensimmäisen enemmistökansaa hyväilevän kannaoton Vasemmistosta. Hyvä näinkin.

 

Olisiko vihdoin niin,

 ... että istuva presidentti Sauli Ninistö julistaisi natokeskustelun päättyneeksi ja lopettaisi sen jenkaamisen, millä liki tahallaan ärsytetään toista maailman ydinasesuurvalloista. Olisiko aika oppia kiinalaisilta jotain, nimittäin: “Pidä viholliset kaukana, ja ystävät lähellä” sekä “Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä” - veikkaisin, että kansakuntamme suuri enemmistö kannattaisi ajatusta.

Peruskiven Neuvostoliiton suhteille loi presidentti J.K.Paasikivi - hän oivalsi erinomaisesti kuuluisan lauseen, jota jopa kiinalaiset korkeat diplomaatit ovat kunnioittaneet: “Viisauden alku lähtee tosiasioiden tunnustamisesta”. Näin ajattelee myös aivan tavallisten suomalaisten suuri kansanjoukko - arvostaen edelleen valtiomies ja presidentti Urho Kekkosen työtä Paasikiven aloittaman linjan jatkajana - aikansa. Nyt tuota linjaa ollaan murentamassa - kansakuntamme etujen vastaisesti!

...

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/aitosuomalainen-sisu.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 132143

 

DOC Rauhallinen itäraja_27032017.doc*

PVM 27032017

 

|455|