drones.jpg

 

...

HS

Hävittäjien poliittinen suorituskyky on tärkeä asia

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006665665.html 

..

Ilkka Luoma 11.10.2020 - 20:19
Looginen ratkaisu turvallisuupoliittisesti on ruotsalainen teknologia

1 - Yhteisenä asiana on sotilaspoliittinen puolueettomuus - kummassakaan maassa ei haluta liittyä lännen sotakoneeseen - Natoon. Tosin Suomessa laatumedia koettaa monin värikkäin keinoin - verhotummin ja jopa avoimemminkin houkutella suomalaista hyväksymään Nato, vartioimaan rajojamme - tänne lännen ja idän vedenjakajalle, jossa meillä on 1300 kilometriä yhteistä rajaa sen toisen ydinasesuurvallan - Venäjän kanssa.

Meidän suurin uhka joutua suurvaltasodassa (=ydinasesodassa) taistelualustaksi - joka kohtaantuu erityisesti Lapissamme, jossa on aivan erinomaiset lentokentät hyvien yhteyksien päässä suorittaa salamahyökkäksellinen lentoisku Venäjän Kuolaan, jossa sijaitsevat maailmallisen suurydinsodan esto- ja kauhun tasapainotekijät - Borei-strategisten ydinsukellusveneiden tavanomaisilta pommeilta suojatut kalliotukikohdat. Matkaa Suomen rajalta noin 150-200 kilometriä.
..

Suomen tulee harkita tässä kohdin erityisen tarkoin mitä, miten paljon ja mistä hankitaan sotakoneistoa, jolla on puolustuksellinen - ei hyökkäyksellinen käyttöfunktio.

Erään kehitysskenaarion mukaan tuolloin noin reilu 10 vuoden päästä miehitetyt taistelukoneet jäävät robotoitujen autonomiadronien varjoon - sillä niiden kehityskulku on nyt kiihkeimmillään - lähinnä tekoälyohjelmistojen osalta.

Suomella kuin Ruotsilla on yhteinen pohja - Nato-Isäntämaa pöytäkirja, joka laskee US/Naton taistelukoneiston maahantulon Suomeen ja Ruotsiin.

Isäntämaa pöytäkirjoissa on eräs kiintoisa erilaisuus - ruotsalaiset kirjauttivat parlamentaarisen käsittelyn jälkeen pöytäkirjaan kiellon US/Natolle - tuoda ydinaseita Ruotsiin. Suomi ei käsitellyt parlamentaarisesti pöytäkirjaa eikä asettanut kieltoa US/Naton ydinaseiden tuonnille Suomeen.

Palataan Venäjän Kuolaan, jossa nuo Boreit ovat konventionaalisten pommien ulottumattomissa, mutta taktinen ydinase tuhoaa luolastot ja Boreit Bulavoineen, ne jotka ovat huolto- ja varusteluvuorossa
>[2]
 
..

~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16615176/hs-havittajien-poliittinen-suorituskyky-on-tarkea-asia

...